• ΓΔ: 00
 • FTSE/ΧΑ LARGE CAP0
 • FTSE ΧΑ MID CAP0
 • Τζίρος0
 • €/$ 0 €/£ 0
  BTC 0 ETH 0 XRP 0
0
0
 • Nasdaq00%
 • S&P 50000%
 • CAC 4000%
 • DAX00%
 • FTSE 10000%
 • Nikkei 22500%
Αμφικτύων

Αμφικτύων

Τα Σύνορα της Ευρώπης

 

Oι Περσικοί Πόλεμοι (492-479 πχ) είναι η μήτρα του Ελληνικού Έθνους. Για πρώτη φορά οι περισσότερες από τις πόλεις-κράτη του Ελλαδικού χώρου συμμαχούν και υπό ενιαία ηγεσία πολεμούν από κοινού εναντίον των Περσών εισβολέων που έρχονται από την Ανατολή. 

Η ζώνη του Σαχέλ είναι μία στεπώδης, πλατιά λωρίδα γής, που τέμνει οριζόντια την Κεντρική Αφρική, από τον Ατλαντικό έως την Ερυθρά Θάλασσα και τον Ινδικό Ωκεανό. Η ζώνη του Σαχέλ διέρχεται από τα εδάφη Σενεγάλης, Μαυριτανίας, Μαλί, Μπουρκίνα Φάσο, Νίγηρα, Νιγηρίας, Τσάντ, Σουδάν.

Η Διεθνής Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία (Federation Internationale de Football Association-FIFA) έχει έδρα την Ζυρίχη της Ελβετίας και είναι ο μεγαλύτερος διεθνής αθλητικός οργανισμός. Η FIFA διοικεί το παγκόσμιο ποδόσφαιρο και έχει την ευθύνη από το 1930 για την διεξαγωγή της μεγαλύτερης παγκόσμιας ποδοσφαιρικής διοργάνωσης, του Παγκοσμίου Κυπέλλου Ποδοσφαίρου. 

Στις 18 Μαρτίου δημοσιεύσαμε άρθρο (Μία μονάδα συναλλαγματικής ισοτιμίας, τρεις ημέρες πείνα) με θέμα τις επιπτώσεις που έχουν οι αυξομειώσεις της συναλλαγματικής ισοτιμίας Euro/Τουρκικής Λίρας στην καθημερινότητα και στο επίπεδο ζωής των Τούρκων εργαζόμενων που αμείβονται με τον ελάχιστο μισθό. 

Αυτές τις ημέρες συμπληρώνονται 200 χρόνια από την κήρυξη της ελληνικής επανάστασης 1821. Γεγονός μείζονος εθνικής σημασίας, που ταυτίζεται με την απελευθέρωση των Ελλήνων απο την Οθωμανική κατοχή και την επανεμφάνιση του Ελληνικού Έθνους στο παγκόσμιο γίγνεσθαι. 

Στην Τουρκία ισχύει ακόμα ο θεσμός του ελάχιστου μισθού. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, με τον ελάχιστο μισθό αμείβονται περισσότεροι από τους μισούς Τούρκους εργαζόμενους  (περίπου 14-15 εκατ.). 

Ο Ρούμεν Ράντεφ (Rumen Radev) είναι από το 2017 πρόεδρος της Βουλγαρικής Δημοκρατίας. Γεννήθηκε το 1963 και είναι το τυπικό δείγμα του κρατικού αξιωματούχου που εντάσσεται, γαλουχείται και αναδεικνύεται στο κομμουνιστικό σύστημα, αλλά την ταραγμένη δεκαετία του ’90 και όταν καταρρέει το κομμουνιστικό καθεστώς, βλέπει "το φώς το αληθινό" και κάνει το κρίσιμο βήμα πρός το καπιταλιστικό στρατόπεδο. 

Στο παρελθόν έχουμε αναφερθεί πολλές  φορές στην σημασία που έχει η απόδοση ενός ομολόγου. Επιγραμματικά, όσο μικρότερη είναι η απόδοση ενός ομολόγου τόσο πιο αξιόχρεο θεωρείται και τόσο πιο εύκολα αναχρηματοδοτείται.  

Πρόσφατα στην Ιταλία αναδείχθηκε πρωθυπουργός ο Μάριο ΝτράγκιΕίναι γνωστός στην Ελλάδα από την μνημονιακή κρίση, τέως Διοικητής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ).  Για την πολιτική ζωή της γειτονικής χώρας είναι πολύ συνηθισμένο γεγονός η εναλλαγή Πρωθυπουργών. 

Μπουλέντ Ετσεβίτ (Bulent Ecevit 1925-2006): Τούρκος πολιτικός, εξέχουσα πολιτική προσωπικότητα των κεμαλιστών και ηγέτης του μικρού κέντρο-αριστερού δημοκρατικού κόμματος. Διανοούμενος, λογοτέχνης, ποιητής, δημοσιογράφος. Χρημάτισε τέσσερις φορές πρωθυπουργός 1) Ιανουάριος 1974-Νοέμβριος 1974 2)Ιούνιος-Ιούλιος 1977 3) Ιανουάριος 1978-Νοέμβριος 1979 4) Ιανουάριος 1999-Νοέμβριος 2002. Δεν έγινε Πρόεδρος της Δημοκρατίας γιατί δεν είχε πανεπιστημιακό πτυχίο, απαραίτητη προϋπόθεση σύμφωνα με την τουρκική νομοθεσία. Από τους Έλληνες και σε συντριπτικό ποσοστό θεωρείται μισητό πρόσωπο, αφού ήταν αυτός που  διέταξε το 1974 την εισβολή στην Κύπρο. 

Από την αρχή της πανδημίας υποστηρίξαμε την θέση ότι η ενεργειακή βιομηχανία θα ήταν ένας από τους μεγάλους χαμένους της επιδημιολογικής κρίσης. Θεωρήσαμε τότε ότι η πτώση της κατανάλωσης πετρελαίου και η συνεπακόλουθη πτώση των τιμών που αρχικά αποδόθηκε δικαιολογημένα στην επιβολή lockdown και στον περιορισμό των μετακινήσεων, θα εξελίσσονταν σε ένα μόνιμο φαινόμενο επειδή τα κοινωνικά πρότυπα των καταναλωτικών κοινωνιών λόγω της πανδημίας, θα άλλαζαν και θα στρέφονταν σε περισσότερο οικολογικές και φιλικές προς το περιβάλλον λύσεις. 

 

 

Τον τούρκο υπουργό Eσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλού (Suleyman Sylu) τον αναφέραμε για πρώτη φορά στα άρθρα μας "Ο γαμπρός μου ο προικοθήρας, α λα τούρκα”, στις 11 Νοεμβρίου. Σε εκείνο το άρθρο γίνονταν αναφορά στις καρατομήσεις του διοικητή της κεντρικής τράπεζας της τουρκίας Μουράτ Ουϊσάλ (Murat Uysal) και του τούρκου υπουργού οικονομικών και γαμπρού του Τ. Ερντογάν, του Μπεράτ Αλμπαϊράκ (Berat Albayrak). 

Το είδαμε και αυτό. Όλοι έχουμε μνήμη και θυμόμαστε ότι η ακροδεξιά πριν την κυκλοφορία των αντι-Covid 19 εμβολίων είχε αναγορεύσει σε κυρίαρχη πολιτική της θέση, την άρνηση του εμβολιασμού. Αυτές τις ημέρες άλλαξε άρδην θέση.

σελίδα 1 από 6
Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman