• ΓΔ: 00
 • FTSE/ΧΑ LARGE CAP0
 • FTSE ΧΑ MID CAP0
 • Τζίρος0
 • €/$ 0 €/£ 0
  BTC 0 ETH 0 XRP 0
0
0
 • Nasdaq00%
 • S&P 50000%
 • CAC 4000%
 • DAX00%
 • FTSE 10000%
 • Nikkei 22500%
Αμφικτύων

Αμφικτύων

Τα Βαρώσια είναι παραλιακό προάστιο στη νότια πλευρά της Αμμοχώστου. Έως το 1974 ήταν δημοφιλής διεθνής τουριστικός προορισμός.

Στις 20 Ιουλίου 1974 (πέντε ημέρες μετά το πραξικόπημα) η Τουρκία, επικαλούμενη το άρθρο 4 των συμφωνιών Ζυρίχης-Λονδίνου που της έδινε το δικαίωμα να παρέμβει για να προστατεύσει τους ομοεθνείς της που κινδυνεύουν από το πραξικόπημα, επεμβαίνει στρατιωτικά στην Κύπρο. 

Στις 15 Ιουλίου 1974 με εντολή του στρατιωτικού καθεστώτος των Αθηνών εκδηλώθηκε στην Κύπρο πραξικόπημα εναντίον του εκλεγμένου προέδρου της Δημοκρατίας, Αρχιεπισκόπου Μακαρίου. Στόχος του πραξικοπήματος η ένωση της Κύπρου με την Ελλάδα. Στο πραξικόπημα συμμετέχουν η Εθνική Φρουρά, η ΕΛ.ΔΥ.Κ και η παραστρατιωτική ακροδεξιά οργάνωση Ε.Ο.Κ.Α Β’. 

 

Την τελευταία εβδομάδα του Ιουνίου δημοσιοποιήθηκε μία μελέτη με θέμα τις οικονομικές επιπτώσεις της πανδημίας στον παγκόσμιο τουρισμό. Συντάκτες της μελέτης ήταν η διάσκεψη των Ηνωμένων Εθνών για το Εμπόριο και την Ανάπτυξη και ο παγκόσμιος οργανισμός τουρισμού του ΟΗΕ. 

 

Αυτές τις ημέρες συμπληρώνονται έξι (6) χρόνια από το δημοψήφισμα του 2015. Τα γεγονότα είναι γνωστά. Ο τότε πρωθυπουργός Α. Τσίπρας στις 27 Ιουνίου με τηλεοπτικό διάγγελμα προκήρυξε δημοψήφισμα. Η απόφαση του πρωθυπουργού εγκρίθηκε στις 28 Ιουνίου από την Βουλή. Το ερώτημα του δημοψηφίσματος ήταν αν θα έπρεπε να γίνει δεκτό (ΝΑΙ) ή να απορριφθεί (ΟΧΙ) το σχέδιο οικονομικής συμφωνίας που είχαν προτείνει στην Ελλάδα στις 25 Ιουνίου, οι εκπρόσωποι  των δανειστών, η περιβόητη τρόικα (Ε.Ε-Δ.Ν.Τ-Ε.Κ.Τ). 

Από τις αρχές Μαρτίου 2020 όταν επιβλήθηκε για πρώτη φορά lockdown έως και τα τέλη Μαΐου 2021 όταν και άρχισαν να αίρονται τα έκτακτα μέτρα, πέρασαν 15 μήνες. Σε αυτούς τους 15 μήνες η οικονομική δραστηριότητα συρρικνώθηκε. Φυσιολογική συνέπεια η μείωση των φορολογικών εσόδων και οι αυξημένες δαπάνες για μέτρα στήριξης συνολικού κόστους 40,7 δισ.. euro. 

 

Στην Βουλγαρία μετά πρόσφατες τις εκλογές (4 Απριλίου 2021) δεν έχει σχηματισθεί ακόμα κυβέρνηση. Κυβερνητικά καθήκοντα και έως ότου συγκροτηθεί κοινοβουλευτική πλειοψηφία και σχηματισθεί κυβέρνηση, ασκεί υπηρεσιακή κυβέρνηση υπό τον Πρόεδρο Ρούμεν Ράντεφ. 

Οι διασκέψεις κορυφής μεγάλων διεθνών οργανισμών όπως πχ είναι το ΝΑΤΟ, η Ε.Ε, οι G-7, δεν απασχολούν ιδιαίτερα την ειδησεογραφία των ΜΜΕ. Συνήθως γίνεται μία απλή αναφορά στην ολιγόλογη και πολλές φορές δυσνόητη ανακοίνωση που δημοσιοποιεί τα αποτελέσματα της συνόδου και συνοδεύεται  πάντα από την αναμνηστική φωτογραφία της λήξης των εργασιών της συνόδου.

Για τον Σουλεϊμάν Σοϊλού έχουμε μιλήσει πολλές φορές. Τούρκος πολιτικός, υπουργός εσωτερικών, ισλαμιστής, αντί-δυτικός εθνικιστής με ιδιαίτερα συντηρητικές δεξιές θέσεις. Από πολλούς αναλυτές θεωρείται ως ο επικρατέστερος διάδοχος του Τ.Ερντογάν επειδή έχει εξασφαλίσει την υποστήριξη του ενιαίου ισλαμο-εθνικιστικού μετώπου των ακραίων ισλαμικών  και υπέρ-δεξιών κύκλων  του κυβερνητικού κόμματος AKP και των κοσμικών ακροδεξιών κυβερνητικών εταίρων (Γκρίζοι Λύκοι-MHP). 

Τον Ιανουάριο 2018 η δυναμική της προεδρίας Trump βρισκόταν στην κορύφωση της. Εκείνη ακριβώς την χρονική στιγμή επέλεξε το αμερικανικό Πεντάγωνο για να δημοσιοποιήσει μια έκθεση για τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής στις δραστηριότητες των αμερικανικών ένοπλων δυνάμεων. 

To 2010 (15 Μαρτίου) στις ΗΠΑ και από τον εκδοτικό οίκο W.W.Norton κυκλοφόρησε το μυθιστόρημα The Big Short του Michael Lewis. Για 28 εβδομάδες το βιβλίο ήταν Best Seller στην κατάταξη των New York Times. 

Πρόσφατα δημοσιεύθηκε (περιοδικό Lancet) μία έρευνα του μαθηματικού τμήματος του πανεπιστημίου Paris-Dauphine. Αντικείμενο της έρευνας, η σύγκριση των επιπτώσεων της πανδημίας στις 37 χώρες-μέλη του ΟΟΣΑ που κατηγοριοποιήθηκαν σε δύο ομάδες. 

 

 

 

Ανεξάρτητα από τις δυσλειτουργίες που παρατηρούνται, η γενική εντύπωση είναι ότι η επιχείρηση "Ελευθερία" εξελίσσεται καλά. Η πλειοψηφία των Ελλήνων που όλο το δύσκολο προηγούμενο χρονικό διάστημα τηρούσε με πνεύμα κοινωνικής συναίνεσης τους κανόνες του ήπιου  lockdown, προσέρχεται πλέον μαζικά για εμβολιασμό. 

σελίδα 1 από 7
Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman