ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Χώρα της θεωρίας και των διαπιστώσεων

08:10 - 24 Ιουλ 2018
Χόρτασε ο απλός πολίτης από θεωρίες, διαπιστώσεις, μεγαλόπνοα σχέδια και εκτιμήσεις. Μετά από 10 χρόνια ύφεσης τα στελέχη της κυβέρνησης και της αντιπολίτευσης, συνεχίζουν να τάζουν χάνδρες και καθρεφτάκια στους ιθαγενείς και αρνούνται να πούνε την αλήθεια.

Η χώρα χρεοκόπησε πρώτη φορά το 2010 όταν διεσώθη με το πρώτο μνημόνιο και η δεύτερη φορά ήταν στις 13 Ιουλίου του 2015, με την 17ωρη δραματική συνεδρίαση στην Ευρωπαϊκή Σύνοδο Κορυφής όπου η Ελλάδα έφθασε πολύ κοντά στην έξοδό της από την ευρωζώνη.

Ο ιστορικός του μέλλοντος θα έχει πολλή δουλειά για να αποτυπώσει τα πραγματικά γεγονότα και να αναδείξει τους συμμάχους και τους εφιάλτες της Ελλάδας σ αυτή τη μεγάλη περιπέτεια της χώρας καθώς είμαστε η μοναδική χώρα στο κόσμο με τόσο εύρος και διάρκεια οικονομικής ύφεσης στην παγκόσμια οικονομική ιστορία.

Η λέξη ομόνοια προφανώς και δεν υπάρχει στο λεξιλόγιο των πολιτικών αφού το ζητούμενο είναι να φύγουν οι σημερινοί και να έρθουν οι επόμενοι, να ξαναφύγουν οι επόμενοι για τους μελλοντικούς διαχειριστές της πολιτικής εξουσίας με προφανή στόχο ο χρόνος να κυλά. Ετσι κι αλλιώς σ αυτή τη χώρα δεν πρόκειται κανένα κόμμα να εξαντλήσει την τετραετία καθώς την επομένη της ανάδειξης της νέας κυβέρνησης η αντιπολίτευση ξεκινά ανένδοτο αγώνα για τη πτώση της.

Η ουσία είναι ότι η χώρα πορεύεται σε άλλη μία προεκλογική χρονιά με τους πολίτες εξουθενωμένους από την ακρίβεια και τις υψηλές ασφαλιστικές εισφορές και την πληρωμή φόρων και τον επιχειρηματικό κόσμο της χώρας να τηρεί στάση αναμονής.

Δεν μας έχουν βαρεθεί μόνο οι ξένοι αλλά και εμείς έχουν χορτάσει από διαπιστώσεις πολιτικών και υψηλόβαθμων στελεχών να διδάσκουν τον απλό πολίτη τι πρέπει να κάνει και ενώ οι ίδιοι σε προσωπικό επίπεδο είναι μία χαρά τακτοποιημένοι σε επίπεδο οικονομικό.

Ποιος έχει μιλήσει για παράδειγμα στους σημερινούς 30αρηδες και 40αρηδες ότι πρέπει να προχωρήσουν σε ιδιωτική ασφάλιση αφού το σημερινό ασφαλιστικό σύστημα είναι προς κατάρρευση. Ποιος από τους πολιτικούς έχει μιλήσει για την αξία της αποταμίευσης ειδικά σε νέους ανθρώπους; Ποιος πολιτικός έχει μιλήσει για την αξία των τεχνικών επαγγελμάτων; Πόσες φορές θα πρέπει να αλλάξει το πιο αδιάβλητο σύστημα στη χώρα που είναι οι πανελλήνιες εξετάσεις;

Τους ενδιαφέρει η χώρα, τους ενδιαφέρει η νέα γενιά ή απλώς να περνάνε οι ίδιοι καλά και οι οικογένειές τους και όλα ας καταστραφούν μετά από την δική τους αποχώρηση από το προσκήνιο.

Η 4η τεχνολογική επανάσταση ξεκίνησε και εδώ στην Ελλάδα η μείζονα είδηση πότε θα διανεμηθούν οι συντάξεις, τα επιδόματα και ποιοι θα διορισθούν με την εκάστοτε νέα κυβέρνηση.

Τελευταία τροποποίηση στις 12:47 - 24 Ιουλ 2018
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.