ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ο πολιτικός χρόνος και η ζωή των πολιτών

08:00 - 31 Ιουλ 2018
Η εκάστοτε κυβέρνηση μετά τη μεταπολίτευση έχει έναν βασικό στόχο. Να επανεκλεγεί και κυρίως να τοποθετήσει 6.500 δικά της στελέχη στο κρατικό μηχανισμό για να μπορέσει να ασκήσει εξουσία. Δεν την ενδιαφέρει τίποτα άλλο παρά να επανεκλεγεί και κυρίως προσεύχεται να μην προκύψουν φυσικά φαινόμενα(σεισμοί, πυρκαγιές, πλημμύρες).

Οι κυβερνητικές θητείες του Κώστα Καραμανλή και του Αλέξη Τσίπρα έχουν το θλιβερό προνόμιο να στιγματιστούν από τις 2 φονικότερες πυρκαγιές στην Ελλάδα μετά τον δεύτερο παγκόσμιο Πόλεμο. Ο παχυδερμισμός των πολιτικών είναι χαρακτηριστικός αφού και στις πυρκαγιές του νομού Ηλείας το καλοκαίρι το 2007 και η ανείπωτη τραγωδία στο Μάτι δεν είχαν ποτέ σχέδιο διαχείρισης κρίσεων. Για τους πολιτικούς εκείνο που μετρά είναι να κυλά ο χρόνος που θα κλείσει τις πληγές όπως θεωρούν και να συνεχίζουν να κάθονται στις θέσεις τους. Το ζητούμενο είναι να αποποιούνται τις ευθύνες και να εμφανίζονται ότι θα τα τακτοποιήσουν τα θέματα εφόσον βέβαια οι πολίτες τους εμπιστευτούν και στην επόμενη εκλογική αναμέτρηση.

Δεν έχουμε καταλάβει σ αυτή τη δύσμοιρη χώρα ότι οι περισσότεροι πολιτικοί στη ζωή τους δεν έχουν εργαστεί ποτέ αφού υπήρξαν στελέχη κομμάτων αμέσως μετά την πανεπιστημιακή τους πορεία και βέβαια δεν γνωρίζουν τι σημαίνει: παραγωγή, αξιολόγηση, παράδοση έργου σε συγκεκριμένο χρόνο. Προετοιμάστηκαν να έρθουν κάποια στιγμή να κυβερνήσουν γιατί ο στόχος τους είναι σε προσωπικό επίπεδο. Δεν τους ενδιαφέρει καμία πατρίδα. Αυτό που τους ενδιαφέρει είναι να αφήσουν το όνομά τους σε κάποιο νομοσχέδιο. Εξάλλου το γνωρίζουν ότι είναι περαστικοί και δεν πρόκειται να φθάσουν οι αποφάσεις τους μέχρι τη βάση του δημοσίου μηχανισμού. Ας αντιμετωπίσει τα προβλήματα ο επόμενος υπουργός.

Δεν αντιλαμβάνονται πόσο πολύτιμος είναι ο χρόνος για τους πολίτες που πρέπει να καλύψουν τις καθημερινές τους ανάγκες να νοιαστούν για τα αγαπημένα τους πρόσωπα, να πληρώσουν τους φόρους τους . Ο πολιτικός χρόνος μετρά και εξαντλείται γρήγορα όταν υπάρχουν εκλογές.

Αναζητούν οι πολίτες στο Μάτι μία συγνώμη. Από ποιους; Από εκείνους τους πολιτικούς που στόχος ζωής είναι να φορέσουν το κοστούμι του υπουργού και να περνά η μέρα τους σε συσκέψεις, σε γεύματα και σε βραδινές εξορμήσεις.

Ο πολιτικός παχυδερμισμός θα κυριαρχεί πάντα σε μία χώρα χωρίς δομές αφού καμία κυβέρνηση δεν θέλει να κάνει βαθιές τομές για να μην δυσαρεστήσει τη δεξαμενή των ψηφοφόρων της.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.