ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η κόπωση των φορολογουμένων

10:13 - 04 Αυγ 2018
Τα σημάδια είναι εμφανή εδώ και μήνες. Μειώνεται σταθερά κάθε μήνα ο αριθμός των φορολογουμένων που είναι σε θέση να πληρώνουν εντός των προθεσμιών. Πέρυσι τέτοια εποχή 690.000 φορολογούμενοι δεν πλήρωσαν τη πρώτη δόση του φόρου για να ενταχθούν στις 12μηνες δόσεις όπου το 90% δεν ήταν συνεπής στην μηνιαία αποπληρωμή. Φέτος πάνω από 80.000 φορολογούμενοι δεν υπέβαλαν καθόλου φορολογική δήλωση ενώ πάνω από 500.000 δεν πλήρωσαν τη 1η δόση του φόρου που έληξε στις 31 Ιουλίου 2018.

Δεν χρειάζεται να έχεις μεταπτυχιακό στα οικονομικά για να αντιληφθείς ότι από  τα 6.275.757 φορολογουμένων στη χώρα περισσότεροι από 2.000.000 αδυνατούν πλέον όχι μόνο να ανταποκρίνονται στις μηνιαίες υποχρεώσεις τους αλλά έχουν καταλάβει και οι ίδιοι ότι αντί για διαθήκη στα παιδιά τους θα αφήσουν υποθήκη.

Τώρα η κυβέρνηση θ αρχίσει να αντιλαμβάνεται από την μείωση των εσόδων  ότι κάθε μήνα μειώνεται ο αριθμός των φορολογουμένων πολιτών καθώς οι περισσότεροι έχουν αποφασίσει  πρώτα να εξασφαλίζουν τη τροφή, την ενδυμασία και τη μόρφωση των παιδιών τους και ξαναγυρίζουν στην εποχή των μαύρων χρημάτων χωρίς απόδειξη για να πετύχουν καλύτερες τιμές.

Όταν οι μισθοί στην Ελλάδα των τριών μνημονίων και της 10ετούς κρίσης έχουν γκρεμισθεί στα επίπεδα των 300 και 400 ευρώ, πόσοι πιστεύεται φορολογούμενοι θα εξακολουθήσουν να αποπληρώνουν την εφορία για να διατηρεί ένα δημόσιο που δεν προσφέρει στο πολίτη αντίστοιχες υπηρεσίες με το υψηλό κόστος συντήρησης;

Τα ψέματα και οι αυταπάτες της κυβέρνησης τελείωσαν. Οι περισσότεροι φορολογούμενοι θα ενταχθούν στη λίστα των απόρων και δεν θα εμφανίζουν καθόλου εισοδήματα  προσπαθώντας να επιβιώσουν με μαύρα χρήματα και χωρίς αποδείξεις. Συνεπώς το σημερινό 20% των φορολογουμένων που πληρώνουν το 80% των ετήσιων φόρων την επόμενη τριετία θα πέσει κάτω από το 10% και μετά όποια κυβέρνηση και να είναι στη χώρα άντε να εισπράξει από τους πολίτες που θα δηλώνουν <ουκ αν λάβοις παρά του μη έχοντος>.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.