ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Όσο καθυστερούν οι τράπεζες τα ζόμπις θα πολλαπλασιάζονται

08:30 - 14 Αυγ 2018
Οδεύουμε προς την ολοκλήρωση και του δεύτερου τετραμήνου του 2018 και εκατοντάδες επιχειρήσεις είναι σε αναμονή των τραπεζικών αποφάσεων για το μέλλον τους. Οι περισσότερες εξ αυτών όχι μόνο δεν είναι βιώσιμες αλλά συνεχίζουν να απορροφούν κονδύλια από τους πιστωτές τους προκειμένου να διατηρηθούν σε λειτουργία, στερώντας όμως κεφάλαια από τις υγιείς επιχειρήσεις.

 Οι τράπεζες όπως άργησαν να ξεκαθαρίσουν τα καταναλωτικά δάνεια των φυσικών προσώπων έτσι και τώρα καθυστερούν να δώσουν λύση στις επιχειρήσεις με υψηλό δανεισμό αφού και ενδιαφερόμενοι αγοραστές δεν υπάρχουν και οι ιδιοκτήτες αυτών των εταιριών-ζόμπις αρνούνται να χρηματοδοτήσουν τις εταιρίες τους από την προσωπική τους περιουσία.

Όπως  συνέβη και με τη πώληση των κόκκινων δανείων σε ξένα funds  έτσι και τώρα θα πρέπει τα στελέχη των τραπεζών να πάρουν την ευθύνη και να κλείσουν τις υποθέσεις με τις υπερδανεισμένες επιχειρήσεις γιατί μολύνουν όλο το σύστημα των επιχειρήσεων.

Ο βασικός φόβος των τραπεζικών στελεχών είναι ότι μέχρι σήμερα δεν έχουν την νομική κάλυψη για να προχωρήσουν σε γενναίες αποφάσεις περί κλεισίματος και χρεοκοπίας αυτών των εταιριών.  Είναι όμως  αναγκαίο να κλείσει γρήγορα αυτός ο κύκλος των χρεοκοπημένων επιχειρήσεων για να αναδειχθεί το νέο και το ελπιδοφόρο σε μία χώρα που σέρνεται από πλευράς ανάπτυξης.

Πόσο ακόμη οι εταιρίες-ζόμπις θα απομυζούν κεφάλαια και θα δουλεύουν με περιθώρια κάτω του κόστους μόνο και μόνο γιατί οι παλαιοί ιδιοκτήτες τους αρνούνται να δεχθούν τη πραγματικότητα αφού απέτυχαν και χρεοκόπησαν τις εταιρίες τους.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.