ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Καλή προεκλογική χρονιά. Η οικονομία μπορεί να περιμένει

08:00 - 28 Αυγ 2018
Τα κυβερνητικά στελέχη προετοιμάζονται για την ΔΕΘ. Η αντιπολίτευση είναι σε ετοιμότητα για απευθείας απαντήσεις-κριτική στις εκάστοτε κινήσεις του πρωθυπουργού. Επόμενη ημερομηνία για να διασταυρωθούν τα ξίφη των πολιτικών αντιπάλων είναι το βράδυ του Σαββάτου της 8ης Σεπτεμβρίου 2018 με την ομιλία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στη ΔΕΘ.

Επίσημα η προεκλογική περίοδος της χώρας ξεκινά από τη ΔΕΘ και θα διαρκέσει το λιγότερο 9 μήνες (Μάιος 2019) εφόσον πραγματοποιηθούν ταυτόχρονα τέσσερις εκλογικές αναμετρήσεις (Εθνικές, ευρωεκλογές, περιφερειακές, δημοτικές) είτε το αργότερο 12 μήνες εφόσον οι εθνικές εκλογές διεξαχθούν κανονικά τον Σεπτέμβριο του 2019.

Η οικονομία μπορεί να περιμένει. Ποιος ασχολείται τώρα με την ανεργία των νέων, την έλλειψη ρευστότητας για την πλειοψηφία των επιχειρήσεων, την καθυστέρηση της επιστροφής του ΦΠΑ στις εξαγωγικές επιχειρήσεις, τον πολλαπλασιασμό των υπερδανεισμένων επιχειρήσεων που μολύνουν καθημερινά το οικοσύστημα των εταιριών;

Το ζήτημα για τα κόμματα είναι να ξαναθυμηθούν τις υποσχέσεις προς τους ψηφοφόρους τους και να τους τάξουν ότι δεν θα περικοπούν οι συντάξεις, θα αυξηθούν οι μισθοί, θα μειωθεί η ανεργία και θα μειωθούν οι φόροι και οι ασφαλιστικές εισφορές.

Πιστεύετε πράγματι ότι τα κόμματα ενδιαφέρονται να πούνε την αλήθεια για την πραγματική κατάσταση της οικονομίας που κινείται υποτονικά (θα γνωρίζουμε την ερχόμενη Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου το ΑΕΠ β’ τριμήνου) ενώ ταυτόχρονα συρρικνώνεται ο αριθμός των πολιτών που μπορούν να ανταποκρίνονται στοιχειωδώς στις υποχρεώσεις τους μετά από ρυθμίσεις επί ρυθμίσεων την τελευταία τριετία

Για τα κόμματα η περίοδος που ξεκινά είναι αυτό που ζητάνε αμέσως μετά την εκλογή κάθε κυβέρνησης. Δηλαδή να ξαναγίνουν εκλογές. Κανείς δεν αναγνωρίζει το νικητή και κανείς δεν αισθάνεται ηττημένος. Όλοι σ αυτή τη χώρα έχουν δίκιο και όλοι έχουν αδικηθεί.

Ποιος να ασχοληθεί με τη πραγματική οικονομία όταν στη πλειοψηφία τους ο πολιτικός κόσμος έχει τακτοποιήσει τη προσωπική και οικογενειακή του κατάσταση και όλοι αναζητούν σε ποιες θέσεις ή με ποια χαρτοφυλάκια θα βρεθούν την επομένη των εκλογικών αναμετρήσεων.

Η κυβέρνηση πάντως θα στηριχθεί σ ένα από τα βασικά μηνύματα των επόμενων μηνών που θα είναι ότι «με δικό μας το κουμπαρά μετά τη χρονική λήξη των μνημονίων και συντάξεις δεν θα μειώσουμε και αυξήσεις στους μισθούς θα δώσουμε και προσλήψεις στο δημόσιο μέχρι όπου μπορούμε θα πραγματοποιήσουμε».

Εν τω μεταξύ μην λησμονήσετε από τα μεσάνυχτα της ερχόμενης Παρασκευής να μπείτε στο taxisnet για τη 1η δόση του ΕΝΦΙΑ!!!

Τελευταία τροποποίηση στις 13:46 - 28 Αυγ 2018
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.