ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Του Αγίου Νικολάου η πρώτη δίκη για το Airbnb στην Ελλάδα

09:33 - 27 Οκτ 2018
Ολα τα προβλήματα τα έχουμε λυμένα στην Ελλάδα, τώρα θα πηγαίνουν στα δικαστήρια και οι ιδιοκτήτες των πολυκατοικιών λόγω των βραχυχρόνιων μισθώσεων σε τουρίστες. Η πρώτη δίκη για κόντρα ιδιοκτητών πολυκατοικίας έχει ορισθεί για τις 6 Δεκεμβρίου 2018 που γιορτάζει ο προστάτης των ναυτικών άγιος Νικόλαος.

Φουρτούνες δημιουργεί στον μικρόκοσμο των πολυκατοικιών  η βραχυχρόνια μίσθωση Airbnb καθώς μπορεί κάποιοι-και δικαίωμά τους εάν τα δηλώνουν στην εφορία- να κερδίζουν εύκολα και άκοπα χρήματα αλλά σ αυτή τη χώρα που κυριαρχεί η διχόνοια και το ρητό :< να ψοφήσει η κατσίκα του γείτονα> έχουμε βρεί  άλλη μία ευκαιρία για να διαπληκτιζόμαστε και να κοιτάει ο ένας με μισό μάτι τον γείτονά του.

Αθάνατη Ελλάδα, την ίδια στιγμή που 1 στους 3 δεν πληρώνει τον ΕΝΦΙΑ και προτίμησε να κάνει διακοπές παρά να πληρώσει, έρχεται τώρα το Airbnb που προκαλεί νέα κοινωνική αναταραχή. Το πρόβλημα είναι μεγάλο καθώς σε πολλές περιοχές όχι μόνο της Αθήνας αλλά και άλλων πόλεων της χώρας τα ξενοίκιαστα σπίτια είναι δυσεύρετα.  Σιγά μην βάλω στο σπίτι μου φοιτητές ή οικογένειες με παιδιά και κατοικίδια ζώα και χρειάζεται να το βάφω κάθε καλοκαίρι και να περιμένω με καθυστέρηση να πάρω τα νοίκια… Κάθε εβδομάδα φιλοξενώ γρήγορα και εύκολα τουρίστες με το παραδάκι να πέφτει και πλουταίνω και ελέγχω και την κατάσταση του σπιτιού.

Για άλλη μία φορά η πολιτεία θα ασχοληθεί όταν το φαινόμενο του Airbnb θα λάβει μεγάλες διαστάσεις αφού θα έχουμε μικρούς εμφυλίους στις πολυκατοικίες.

Προσωπικά θυμάμαι την εμφάνιση του Airbnb το μακρινό και αξέχαστο 2004 όταν στη πολυκατοικία που διαμένω στο Παλαιό Φάληρο καλώντας ένα πρωϊ το ασανσέρ είδα πάνω από 5 Νοτιοκορεάτες με θεόρατες βαλίτσες να με κοιτούν απορημένοι που ήθελα να εισέλθω στο θάλαμο.  Η λεπτομέρεια της προσωπικής μου ιστορίας:  Στους δύο χαμηλότερα ορόφους από το δικό μου υπήρχε ένας  ενοικιαστής νοτιοκορεάτης ιδιοκτήτης εστιατορίου στη Λεωφόρο Αμφιθέας. Οσοι συμπατριώτες του έρχονταν από τη μακρινή του χώρα τους φιλοξενούσε όσες μέρες έμειναν Αθήνα ή ακόμη έκαναν και ημερήσιες εκδρομές σε Δελφούς , Αρχαία Ολυμπία, Επίδαυρος. Όταν το ασανσέρ χάλασε λόγω του βάρους και του ζήτησα ως διαχειριστής να δώσει παραπάνω χρήματα μου απάντησε απολύτως φυσιολογικά: <με συγχωρείτε γράφει πουθενά το καταστατικό της πολυκατοικίας ότι απαγορεύετε να φέρνουμε και να φιλοξενούμε φίλους και γνωστούς>. Σ αυτή την απάντηση βρίσκεται και η λύση του εμφυλίου των πολυκατοικιών στην Αθήνα που μόλις άρχισε… 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.