ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Το διαχρονικό θέμα της σήμανσης στο Ελληνικό Δημόσιο

08:05 - 30 Ιουλ 2019
Να κλαις και να γελάς είναι αυτό που συμβαίνει σήμερα με το θέμα της σήμανσης στις υπηρεσίες του Δημοσίου. Τόσα χρόνια έχουν περάσει και τόσες κυβερνήσεις όλων των χρωμάτων από τη δεξιά έως την αριστερά και σ' όλες τις δημόσιες υπηρεσίες δεν έχει βρεθεί ένας υπουργός ή ένας γενικός διευθυντής να διευκολύνει τους πολίτες και να τοποθετήσει σήμανση για να μπορείς να εξυπηρετηθείς ανάλογα με το αίτημά σου.

Προσπαθείς να ανακαλύψεις σε πιο γκισέ ή γραφείο θα πρέπει να απευθυνθείς και πρέπει να ανεβοκατεβείς σκάλες, να ζητήσεις συγνώμη σε γραφεία όπου συνωμοτικά οι δημόσιοι υπάλληλοι σε αντιμετωπίζουν σαν παρείσακτο που διακόπτεις την ηρεμία της στιγμής. Θέλεις να εξυπηρετηθείς και αισθάνεσαι ότι σου κάνουν χάρη που και μόνο σου μιλούν. Πάλι καλά που υπάρχουν και ευγενικοί υπάλληλοι που αν είσαι τυχερός θα σου δώσουν την σωστή απάντηση.

Αν δεν γυρίσουμε ξανά στα βασικά αυτής της χώρας και τα αυτονόητα, όσες μεταρρυθμίσεις και να πραγματοποιηθούν οι πολίτες θα συνθλίβονται στις μυλόπετρες της ραστώνης που επικρατεί στα γραφεία των δημοσίων υπαλλήλων.

Μετά μην αναρωτιόμαστε γιατί το 82% των Ελλήνων πολιτών δεν είναι ικανοποιημένοι από τις υπηρεσίες που προσφέρουν οι δημόσιες υπηρεσίες και ενώ τα 74 δις ευρώ των ετήσιων φόρων και των ασφαλιστικών εισφορών κατευθύνονται στο κράτος;

Ουσιαστικά δύο είναι τα μεγάλα-άλυτα προβλήματα που έχει σήμερα το μεγάλο Ελληνικό κράτος: το πρώτο πρόβλημα που καμία κυβέρνηση μέχρι σήμερα δεν έχει λύσει είναι οι ατελείωτες αναμονές για να πάρεις μία απάντηση για το πρόβλημα που έχει ο πολίτης και μπορεί να φθάσει μέχρι και τους 18-24 μήνες. Το δεύτερο μεγάλο επίσης άλυτο πρόβλημα είναι οι κακές υποδομές. Εγκλωβισμένες υπηρεσίες σε κτίρια με κακή διαρρύθμιση που δεν είναι λειτουργικές και ταλαιπωρούν και βασανίζουν το πολίτη.

Το έργο που προσπαθούν  να φέρουν εις πέρας οι υπουργοί Γεραπετρίτης και Πιερακάκης είναι τιτάνιο αλλά θα είναι οι πρώτοι υπουργοί που θα τους μνημονεύουν οι επόμενες γενιές εάν τα καταφέρουν…

Τελευταία τροποποίηση στις 23:53 - 29 Ιουλ 2019
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.