ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Καλύτερα διακοπές… από την πληρωμή φόρων

12:27 - 06 Νοε 2019
Επιβεβαιώθηκε και τον φετινό Σεπτέμβριο όπως έχει συμβεί και τα προηγούμενα χρόνια ότι χιλιάδες συμπολίτες μας επιλέγουν να κάνουν πρώτα τις διακοπές τους και μετά ν' ασχοληθούν με τις οικονομικές τους υποχρεώσεις. Δεν μπορείς να τους κρίνεις όμως όταν μία κοινωνία καταπτοημένη, βυθισμένη και απογοητευμένη από τη δεκαετή κρίση προσπαθεί να αποκτήσει ένα βηματισμό.

Πόσο κουράγιο και οικονομικές αντοχές να έχει ένα νοικοκυριό που πληρώνει συνεχώς φόρους χωρίς ν' αυξάνεται το εισόδημά του από το 2007 μέχρι σήμερα. Προφανώς και οι περισσότεροι των φορολογουμένων έχοντας κάνει μία απλή μέθοδο των τριών για τα χρέη τους σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα και με βάση την ηλικία τους αντιλαμβάνονται ότι για να τα αποπληρώσουν ή θα πρέπει να φθάσουν τα 120 ή τα 130 χρόνια ή να τους πέσει το joker. Συνεπώς προέχει η ψυχική υγεία και η ισορροπία στη προσωπική και επαγγελματική ζωή.

Ωστόσο τα νούμερα δείχνουν ξεκάθαρα ότι τον Σεπτέμβριο που ολοκληρώθηκε 476.413 φορολογούμενοι προστέθηκαν σε όσους δεν αποπλήρωσαν τη 2η δόση της φορολογίας εισοδήματος και την 1η δόση ΕΝΦΙΑ. Πρακτικά οι φορολογούμενοι επέλεξαν πρώτα να κάνουν τις διακοπές τους και μετά να ασχοληθούν με τις φορολογικές τους υποχρεώσεις. Σήμερα στην Ελλάδα σε 6 εκ. ενεργούς φορολογουμένους τα 4,4 εκ. πολίτες χρωστάνε φόρους στο κράτος, ενώ σε  1.2 εκ. πολίτες εξ αυτών έχουν επιβληθεί μέτρα αναγκαστικής είσπραξης για οφειλές προς το κράτος!

Συμπερασματικά τα πράγματα είναι απλά και ξεκάθαρα. Για το Σεπτέμβριο οι νέοι απλήρωτοι φόροι ανήλθαν στα 518 εκατομμύρια ευρώ. Τον ίδιο μήνα αυξήθηκε σημαντικά ο αριθμός των φορολογούμενων με ληξιπρόθεσμες οφειλές προς τη φορολογική διοίκηση καθώς πολλοί περιμένουν τη νέα ευνοϊκότερη πάγια ρύθμιση οφειλών προς τη φορολογική διοίκηση με περισσότερες δόσεις.

Η κυβέρνηση μπορεί ν αποφασίζει και καλά κάνει τη μείωση των φορολογικών συντελεστών από το 2020, όμως η πλειοψηφία των πολιτών έχει τέτοια φορολογικά βάρη που χρειάζεται τουλάχιστον δύο ζωές για να τις αποπληρώσει . Για να μην μιλήσουμε για τα νέα <κόκκινα> δάνεια που δημιουργούνται απ όσους προχωρούν σε ρυθμίσεις των παλαιών δανείων.

Τελευταία τροποποίηση στις 12:31 - 06 Νοε 2019
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.