ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η κόκκινη γραμμή των εταιριών στην μετά Covid-19 εποχή

15:40 - 08 Απρ 2020
Σταδιακά οι επιχειρήσεις προετοιμάζονται για την μετά Covid-19 εποχή. Όσο και επώδυνες να είναι οι επιπτώσεις από την κατάρρευση του τζίρου οι εταιρίες είναι υποχρεωμένες να τραβήξουν μία κόκκινη γραμμή ως μη γενόμενο το πρώτο εξάμηνο του 2020.

Ήδη αρκετές εισηγμένες έχουν μεταφέρει τις ετήσιες γενικές συνελεύσεις στις αρχές Μαϊου ευελπιστώντας ότι σταδιακά θα αποκλιμακωθεί ο περιορισμός των μετακινήσεων.

Οι εταιρίες που διαθέτουν ρευστότητα θα υποστηρίξουν τις επενδύσεις τους ακόμη και τη φετινή χρονιά που για πολλούς θεωρείται χαμένη.

Σε επίπεδο εργαζομένων οι προσλήψεις θα κατευθύνονται για στελέχη που θα ασχοληθούν με την εξαγωγική δραστηριότητα. Όπως αναφέρουν κορυφαίοι επιχειρηματίες με το επιτραπούν τα ταξίδια, θα ξεκινήσει ένας μαραθώνιος πτήσεων  για να διατηρηθούν οι υφιστάμενοι πελάτες σε κάθε γεωγραφικό σημείο του πλανήτη και ταυτόχρονα θα αναζητηθούν και νέοι πελάτες.

Ουσιαστικά οι επιχειρήσεις θα κάνουν μία επανεκκίνηση με την επερχόμενη ομαλότητα και θα επανακαθορίσουν τις προτεραιότητές τους.

Αυτή η εικόνα που περιγράψαμε αφορά τις 200-300 μεγάλες και υγιείς επιχειρήσεις της Ελληνικής βιομηχανίας που έτσι κι αλλιώς τα κατάφεραν και στη δεκαετή κρίση και στα capital controls. Αντίθετα για τη πλειοψηφία των επιχειρήσεων που είναι και υπερδανεισμένες η επόμενη μετά Covid-19 μέρα θα είναι Γολγοθάς. Χωρίς οικονομική ορατότητα και κυρίως με λιγότερους εργαζόμενους αφού δεν θα μπορούν να ανταπεξέλθουν στις εισφορές και στους μισθούς.

Η ανάσταση θ αργήσει για τη ραχοκοκαλιά της ελληνικής οικονομίας. 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.