ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τα σχέδια βγαίνουν από τα συρτάρια

12:27 - 11 Ιουν 2020
Δεν χρειάστηκαν πάνω από 2 εβδομάδες από την επανεκκίνηση της οικονομίας για να μάθουμε σταδιακά ότι οι επιχειρήσεις που είχαν επενδυτικά σχέδια πριν τη καραντίνα, αρχίζουν ξανά να σχεδιάζουν και να προχωρούν σε υλοποίηση αυτών των επενδύσεων.

Πρόκειται το φετινό καλοκαίρι να είναι το πρώτο από την ύφεση που επισκέφθηκε τη χώρα μας στις αρχές του 2008 που θα χαρακτηριστεί από καταιγισμό επενδύσεων. Μιλάμε για επενδύσεις εκατομμυρίων ευρώ που θα γίνουν μέχρι και το καλοκαίρι του 2021 και θα αφορά τις μεγάλες βιομηχανίες που είναι leader στο κλάδο τους και βέβαια σε αριθμό δεν ξεπερνούν τις 220 σε σύνολο 780.000 επιχειρήσεων που είναι συνολικά ο αριθμός των εταιριών στη χώρα μας.

Μάλιστα το σημαντικό είναι ότι αυτές οι επενδύσεις που θα υλοποιηθούν θα περιλαμβάνουν τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και θ' απορροφηθούν οι νέοι άνθρωποι με υψηλές δεξιότητες . Οι εταιρείες εργάζονται πλέον για τη 3η δεκαετία του 21ου αιώνα και έχουν άπαντες αντιληφθεί ότι τελείωσαν τα ψέματα. Όποιος δεν έχει υψηλό δείκτη εξωστρέφειας-άνω του 70% του ετήσιου τζίρου να εξάγεται- και καθετοποίηση της παραγωγής είναι ιστορικά δεδομένο ότι θα μείνει πίσω στο περιθώριο της επιχειρηματικής ιστορίας.

Όλοι οι νοήμονες άνθρωποι αυτής της χώρας έχουν αντιληφθεί ότι η χώρα θα προχωρήσει μπροστά με την παραγωγή και τη νέα γενιά. Τελείωσαν οι εποχές «του θα κάνω», «θα προγραμματίσω», «θα το σκεφτώ» και «θα συνεργαστώ με το Δημόσιο». Η ταχύτητα που κινείται ο πλανήτης των 7,4 δις ψυχών είναι πλέον ασύλληπτη και για να παρακολουθείς απλώς τις εξελίξεις πρέπει να σχεδιάζεις και να υλοποιείς τώρα, ούτε αύριο ούτε όταν θα περιμένεις τις κρατικές επιδοτήσεις…

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.