ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Οι σοβαροί και οι άπληστοι managers

08:48 - 03 Δεκ 2020
Εν μέσω της μεγαλύτερης πανδημίας στον 21ο αιώνα με τους χιλιάδες νεκρούς και στη χώρα μας δυστυχώς, στο επιχειρηματικό ρεπορτάζ έχουμε την δυνατότητα να βλέπουμε πολλές και διαφορετικές εικόνες από την επιχειρηματική ζωή της χώρας.

Από τη μία πλευρά έχουμε τους σοβαρούς επιχειρηματίες οι οποίοι δεν πτοήθηκαν από τη πανδημία και εκμεταλλεύθηκαν το lock down για να προχωρήσουν σε νέες συμφωνίες και να αποδείξουν ότι είναι γεννημένοι για τα δύσκολα και δεν το βάζουν κάτω. Εξάλλου αν παρατηρήσετε το τελευταίο διάστημα οι σοβαρές ανακοινώσεις για ανάληψη νέων έργων σε Ελλάδα αλλά και εξωτερικό γίνονται από ελάχιστες εταιρίες που ήδη είναι πρωταθλητές στο κλάδο τους και συνεχίζουν αμείωτα την επέκτασή τους.

Οι εταιρίες αυτές έχουν θέσει ήδη τους νέους στόχους για το 2021 και ουσιαστικά αποτελούν τη βιτρίνα της ελληνικής οικονομίας και το διαβατήριο της Ελλάδας απέναντι στους ξένους επενδυτές που διαπιστώνουν ότι στην Ελλάδα υπάρχουν λίγα αλλά πραγματικά διαμάντια της ελληνικής βιομηχανίας.

Από την άλλη πλευρά δυστυχώς υπάρχουν και εκείνοι οι managers οι οποίοι στο βωμό της απληστίας τους ανακοινώνουν αρχικά μεγαλεπήβολες συγχωνεύσεις και εξαγορές. Εκμεταλλεύονται την άνοδο των μετοχών με σκοπό να κερδίζουν οι οικογένειες που βρίσκονται από πίσω και μετά βρίσκουν τη πιο συνηθισμένη αφορμή για χαμηλή αποτίμηση της συμφωνίας και διαλύουν τη συμφωνία. Μα δεν ντρέπονται καθόλου γιατί αυτά τα ίδια έχουν κάνει και στη δεκαετία του 90 και του 2000 και του 2010. Φαίνεται ότι σ αυτή τη χώρα πάντα θα υπάρχουν οι αφελείς για να κερδίζουν οι πονηροί. Λες και θα τα πάρουν μαζί τους!!!

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.