ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Το μακρινό 1997

09:08 - 10 Δεκ 2020
Στο δικό του κόσμο συνεχίζει να βρίσκεται το Χρηματιστήριο, ως προεξοφλητικός μηχανισμός αφού οι επενδυτές ποντάρουν στο μέλλον και όχι στη παρούσα ασφυκτική κατάσταση στις ζωές των ανθρώπων αλλά και της οικονομίας.

Η χρηματιστηριακή αγορά συνεχίζει απτόητη να ανεβαίνει απνευστί από τις 20 Νοεμβρίου 2020 και έχει συμπληρώσει 14 σερί ανοδικές συνεδριάσεις. Μία επίδοση που πρέπει να γυρίσουμε το ρολόι πίσω 284 μήνες πίσω, στον Απρίλιο του 1997!!!

Εκείνη τη χρηματιστηριακή χρονιά ο γενικός δείκτης ενισχύθηκε 58,17% σε ετήσια βάση και βρισκόμασταν 2 χρόνια πριν το καλοκαίρι της φούσκας του 1999.

Η σημερινή εικόνα της αγοράς δεν έχει κανένα κοινό σημείο με εκείνα τα χρόνια της δεκαετίας του 1990. Τότε εισέρχονταν κατά δεκάδες εταιρίες στο Χρηματιστήριο αφού ήταν η μόδα της εποχής. Τότε είχαμε συνεχείς υποτιμήσεις της δραχμής και η προσδοκία της νομισματικής ενοποίησης της Ευρώπης που έγινε πραγματικότητα το 2001.

Τότε είχαμε την αρχή της επίπλαστης ευημερίας που κορυφώθηκε το 2002 με την απελευθέρωση του τραπεζικού δανεισμού(ταυτόχρονα μπορούσες να πάρεις δάνειο για αγορά σπιτικού, αυτοκινήτου, διακοποδάνειο, δάνειο για γάμο και τη δεξίωση).

Σήμερα βιώνουμε έναν εφιάλτη με 100 συνανθρώπους μας να χάνουν καθημερινά τη μάχη με τη μεγαλύτερη πανδημία του 21ου αιώνα.

Το Χρηματιστήριο ανεβαίνει ως προεξοφλητικός μηχανισμός με ορίζοντα τουλάχιστον 6 μηνών από σήμερα όταν ελπίζουμε θα έχει εμβολιασθεί μεγάλος αριθμός συμπολιτών μας και θα επιστρέφει σταδιακά η καθημερινότητά μας στην εποχή του Ιανουαρίου και Φεβρουαρίου του 2020.

Μέχρι τότε όμως ως νοήμονες άνθρωποι πρέπει να κρατήσουμε άμυνα και να κάνουμε τα απαραίτητα(μάσκες, αποστάσεις, ατομική υγιεινή) και να αφήσουμε το χρηματιστήριο να επιστρέφει σ όποια δεκαετία θέλει αφού δεν επηρεάζεται από covid-19.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.