ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Παίζει «χωρίς αντίπαλο ο Μητσοτάκης». Και πρέπει να το τελειώσει το ματς

02:06 - 04 Νοε 2019
Δημήτρης Κωνσταντάρας

Γράφει ο Δημήτρης Κωνσταντάρας

Το περασμένο Σάββατο, ο Ολυμπιακός έπαιζε «χωρίς αντίπαλο» στην Ξάνθη με την ομώνυμη ομάδα και «κατάφερε» να ΜΗΝ νικήσει και να φύγει με ένα ταπεινωτικό για την εικόνα του αγώνα 0-0. Ταμπουρωμένη πίσω από τη μεσαία γραμμή η Ξάνθη, έπαιζε παιχνίδι καταστροφής, χωρίς δημιουργία, με ελάχιστη κυκλοφορία της μπάλας και ελπίζοντας ,με αυτό το «ταμπούρι» να μη δεχτεί γκολ και –ποιός ξέρει;- να κάνει μια χοντράδα κάποιος από τους αρκετούς αδιάφορους και «βαρεμένους» παίκτες του Ολυμπιακού για να βάλει ένα γκολ και να πάρει τη νίκη που δεν δικαιούτο. Τέτοια χοντράδα δεν έγινε, το ματς έληξε 0-0 και ο Ολυμπιακός «πέταξε» στον κάδο απορριμμάτων δυο βαθμούς στην κούρσα για το πρωτάθλημα.

Την ίδια ώρα, ετοιμαζόταν να βγει στη δημοσιότητα μια πολιτική δημοσκόπηση της Marc που έδειχνε πόσο έχει ανοίξει η ψαλίδα ανάμεσα στη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ, με τη διαφορά των δύο κομμάτων στην πρόθεση ψήφου να φτάνει μέχρι το 18,1%. μιας και η ΝΔ έχει 42,9% και ο ΣΥΡΙΖΑ 24,8%.

Η Νέα Δημοκρατία παίζει όπως ο Ολυμπιακός. «Χωρίς αντίπαλο». Λίγες ώρες νωρίτερα, ο πρώην πρωθυπουργός κ. Τσίπρας, μιλώντας στη Βουλή με απίστευτη αλλά απροσδιόριστων στόχων χαιρεκακία και εγκαλώντας την κυβέρνηση Μητσοτάκη για το μεταναστευτικό και τις αποφάσεις που παίρνει, είπε στον κ. Μητσοτάκη ότι δεν ξέρει από ανθρωπιά, αλληλεγγύη και σεβασμό του κράτους δικαίου. Και στο τέλος, είπε το αμίμητο: « Εδώ πληρώνονται όλα». Γελάνε και οι πέτρες πλέον. Φυσικά, διαστρέφοντας τα πάντα σε σημείο κοινοβουλευτικής αναίδειας , ο τέως πρωθυπουργός «ξέχασε» όλες τις δικές του ευθύνες , σοβαρές ευθύνες πολλών ετών της κυβέρνησης του για την κατάντια των «δομών φιλοξενίας» και για το ότι οι εκκρεμείς αιτήσεις στην υπηρεσία ασύλου ανέρχονται στις 68.000 τη στιγμή που ο Ερντογάν απειλεί να πλημμυρίσει την Ελλάδα με κάθε λογής πρόσφυγες και μετανάστες.

«Δεν ξέρει ο Μητσοτάκης από ανθρωπιά, αλληλεγγύη και σεβασμό του κράτους δικαίου. Εσείς φταίτε. Αλλά εδώ πληρώνονται όλα» είπε συμπερασματικά ο τέως πρωθυπουργός. Ανόητη , διαστρεβλωτική, ψεύτικη φράση που από τη μια ξεχνάει ποιος πραγματικά δημιούργησε την ομηρία όλων αυτών των ανθρώπων, ξεχνάει τις αμφιβόλου προέλευσης και στόχων ΜΚΟ που «πληρώνονται με το κεφάλι», ξεχνάει τις απόλυτα διάτρητες διαδικασίες παροχής ασύλου και από την άλλη, «δείχνοντας» τον Ερντογάν, κραυγάζει άκριτα και επιπόλαια, θυμίζοντας καυγά δεκαπεντάχρονων : «Εσείς φταίτε. Αλλά εδώ πληρώνονται όλα».

Τι μας λέει ο Τσίπρας και τι θέλει να πει σει κάποιους παλαιο-Συριζαίους που τον εγκατέλειψαν; Ότι εάν ο Ερντογάν στείλει 150-200.000 δυστυχισμένους πρόσφυγες/μετανάστες μαζικά στη Θράκη και «πνίξει» την Ελλάδα, θα φταίει ο Μητσοτάκης.

Παίζει ή δεν παίζει «χωρίς αντίπαλο» ο Μητσοτάκης ; Έχουν ή δεν έχουν δίκιο οι Έλληνες που γυρίζουν την πλάτη στον Τσίπρα αγνοώντας ΟΛΑ όσα λέει; Και τελικά, ποιος είναι ο «Αδύναμος Κρίκος;». Ποιος δικαιούται να πει στον άλλον «Εδώ πληρώνονται όλα;».

Δεν θα πω εγώ στον Μητσοτάκη τι πρέπει να κάνει. Σ αυτό το κρίσιμο σημείο του αγώνα, αυτός πρέπει να βάλει το γκολ. Και να τελειώσει οριστικά το ματς.

Τελευταία τροποποίηση στις 02:07 - 04 Νοε 2019
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.