• ΓΔ: 00
 • FTSE/ΧΑ LARGE CAP0
 • FTSE ΧΑ MID CAP0
 • Τζίρος0
 • €/$ 0 €/£ 0
  BTC 0 ETH 0 XRP 0
Image on Reporter.gr
0
0
 • Nasdaq00%
 • S&P 50000%
 • CAC 4000%
 • DAX00%
 • FTSE 10000%
 • Nikkei 22500%
Δημήτρης Κωνσταντάρας

Δημήτρης Κωνσταντάρας

[email protected]

Δεν ξέρω- ειλικρινά- τι γίνεται τριγύρω μου. Κι αν σέβεσαι τον εαυτό σου, αν όσο κι αν ψάχνεις δεν μπορείς να βρείς ΤΙΠΟΤΑ που να σού προκαλεί κάποιο χαμόγελο, μια αισιοδοξία, μια θετική σκέψη που να οδηγεί σε κάτι ΚΑΛΥΤΕΡΟ στη σημερινή - άντε να πούμε και στην «αυριανή»- Ελλάδα, τότε σταμάτα να ψάχνεις. Γιατί -απλώς- δεν υπάρχει. Είναι σαν να είσαι εκπρόσωπος κόμματος που σώνει και καλά σε σπρώχνουν μπροστά στα μικρόφωνα να κάνεις μια δήλωση καλή για το κόμμα σου ενώ δεν υπάρχει τίποτε καλό.

Εχουν συμβεί τόσα πολλά στην Ελλάδα τους τελευταίους μήνες, σε τόσους τομεις, με τόσα θύματα τόσες πολλές και σοβαρές κατασττροφές, τόσα "ανώμαλα" πράγματα που ειλικρινά θεωρώ μάταιο να ανταλλάζουμε απόψεις, γνώμες και συστάσεις μέσα από τα Μ.Μ.Ε. για το τι έγινε, τι δεν έγινε, για το τι έπρεπε να γίνει...

Η αντίδραση του ΠΑΣΟΚ στην αποχώρηση του Ανδρέα Λοβέρδου, δείχνει καθαρά το πως αισθάνεται το κόμμα : «Καθένας κάνει τις επιλογές του και κρίνεται από αυτές».

Το τι έχουμε ν ακούσουμε για τα πολιτικά μας πράγματα τον Ιούλιο -κυρίως- αλλά και τον Αύγουστο που μας έρχονται, φαντάζεστε -και φαντάζομαι- πως  το μόνο σίγουρο είναι ότι το μυαλό μας θα γίνει «σούπα». Οι βουλευτές -κυρίως οι νέοι- ετοιμάζονται να «σαρώσουν» τα τηλεοπτικά κανάλια και τους ραδιοφωνικούς σταθμούς, άλλοι για να τους γνωρίσουμε, διότι δεν τους ξέρουμε και άλλοι για να αναπτύξουν, παρέα με κατ επάγγελμα αναλυτές, δημοσκόπους, επικοινωνιολόγους και πολλών άλλων ειδικοτήτων εκπροσώπους, τις θεωρίες τους για το μέλλον του ΣΥΡΙΖΑ, του ΠΑΣΟΚ, τα «κρίσιμα προβλήματα» του Μητσοτάκη και το ρόλο των μικρών κομμάτων.

Διαβάζω, βλέπω και διαπιστώνω με χαρά ότι ο αρχικός σκεπτικισμός πολλών διαπρεπών επιστημόνων αλλά και «απλών», σκεπτόμενων ανθρώπων - χωρίς δηλαδή πτυχία και διδακτορικά αλλά με γνώση, εμπειρία και συμμετοχή στα δρώμενα- γύρω από την Τεχνητή Νοημοσύνη. Είναι κάποιοι μήνες που πρωτοεμφανίστηκε μια κάποια σχετική αμφισβήτηση –ή έστω προβληματισμός- για το πόσο θετική θα είναι για το σύγχρονο κόσμο η Τεχνητή Νοημοσύνη και η επίδρασή της και για το ποσοστό κινδύνου που συνεπάγεται η προώθηση αυτού του αναμφισβήτητου θαύματος της τεχνολογίας. Όσο μεγαλύτερη η αμφισβήτηση, τόσο μεγαλύτερη η προσπάθεια να διευκρινιστεί πλήρως τι είναι αυτό το Τεχνολογικό Επίτευγμα και να μπεί σε κάποιο πλαίσιο η εξέλιξή του.

Μ έτρωγαν τα χέρια μου να γράψω για τις εκλογές από την πρώτη στιγμή που βγήκαν τα αποτελέσματα αλλά αποφάσισα : 1. να μην το κάνω πριν «κατακαθίσει η σκόνη» και 2. γιατί δεν ήθελα να γράψω πάνω-κάτω τα ίδια που θα έγραφαν τόσοι άλλοι καταξιωμένοι συνάδελφοι ,πολύ πιο ενεργοί από εμένα τον συνταξιούχο και πιο κοντά στις «πηγές». Στην απόφασή μου αυτή με οδήγησε βασικά όλο το απίθανο παρασκήνιο για την αξιοπιστία των δημοσκοπήσεων και τις ενδεχόμενες επιπτώσεις –μεγάλη κουβέντα αλλά ακούστηκε κατά κόρον- στις αναλύσεις όταν τα τελικά αποτελέσματα είχαν ξεκαθαρίσει. Αποδείχθηκε ότι μεγάλες εταιρείες δημοσκοπήσεων δεν παρουσίαζαν την πραγματική διαφορά μεταξύ των δυο πρώτων κομμάτων αλλά την παρουσίαζαν κατά τι μικρότερη.

Εκλογές 2023. Θα μιλάμε γι αυτές με προεκλογικό ύφος ως τις 21 Μαίου και στη συνέχεια, μέχρι ένας καλός Θεός ξέρει, ανάλογα με τα αποτελέσματα. Αλλά επειδή πολλά μας ξεφεύγουν, θέλω να δούμε έστω και εκ των υστέρων, μερικά «σημάδια» που σε άλλους «κάτι» λένε και σε άλλους δεν λένε τίποτα. Θέλω να δούμε, έστω σήμερα, κάποια αξιοσημείωτα που συνέβησαν στην προεκλογική περίοδο που κατά τη γνώμη μου δεν πρέπει να περάσουν και να φύγουν χωρίς σχολιασμό.

Δεν ξέρω τι έχετε διαβάσει, τι έχετε ακούσει, τι έχετε συζητήσει για το τελευταίο και μέγιστο επίτευγμα της σύγχρονης τεχνολογίας, την Τεχνητή Νοημοσύνη αλλά όσο περνά ο καιρός και «προωθούνται» νέες εφαρμογές, τόσο περισσότερο τρομάζω για το αύριο του ανθρώπινου πολιτισμού.

Περιμένοντας περισσότερες πληροφορίες γύρω από μια ΠΟΛΥ άγρια και αδιευκρίνιστη κόντρα ανάμεσα στον πρόεδρο της Ελληνικής Λύσης Κυριάκο Βελόπουλο και στον Αντώνη Μυλωνάκη - «ή εγώ ή ο Βελόπουλος» είπε στον ΣΚΑΙ ο τέως βουλευτής της Ελληνικής Λύσης- σκεφτόμουν ότι : 1. Ο κ. Μυλωνάκης, λέγοντας ότι η Ελληνική Λύση είναι εγκληματική οργάνωση που μπορεί να εξελιχθεί σε χειρότερη από τη Χρυσή Αυγή», θα πρέπει να μας δώσει και κάποια στοιχεία γι αυτή την καταγγελία ή 2. Ο κ. Μυλωνάκης δεν ξέρει τι λέει. Αλλά τι σχέση έχουν αυτά με τις εκλογές;

Το πόρισμα που δόθηκε στη δημοσιότητα σήμερα, 20 Απριλίου 2023 από την τριμελή επιτροπή εμπειρογνωμόνων για το τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη με χαροποίησε κυρίως γιατί τελικά «βγήκε» και θα κοινοποιηθεί και στον Εισαγγελέα Εφετών Λάρισας που διεξάγει την ανάκριση.

Κάποιες ιδιαίτερα σοβαρές εξελίξεις που θα μπορούσαν να αλλάξουν τις ισορροπίες των κομμάτων εν όψει των εκλογών, δεν έχω παρατηρήσει τις τελευταίες ημέρες. Συνεπώς, είμαστε ακόμα στο επίπεδο του παιχνιδιού της «γάτας με το ποντίκι» όπου η γάτα (Νέα Δημοκρατία) μάλλον «αναπαύεται» επάνω σε ένα στρώμα σιγουριάς -κακώς- και το ποντίκι( Σύριζα) βρυχάται – επίσης κακώς- ενώ οι υπόλοιποι διεκδικητές απλώς υπολείπονται.

Ασχολούμαι –όσο μπορώ- εδώ και πολλά χρόνια με τον κόσμο της αναπηρίας. Κυρίως από τότε που γνώρισα τον Βαγγέλη Αυγουλά και μέσα απ΄ αυτόν, τη φλόγα του και τη δραστηριότητά του, γύρισα στην παιδική μου ηλικία και στον μοναδικό παππού που γνώρισα, τον δεύτερο σύζυγο της γιαγιάς μου, έναν τυφλό «βιολιτζή» που έπαιζε συνεχώς θαυμάσια το βιολί του αν και δεν έβλεπε καθόλου.

Δεν επιθυμώ αλλά και δεν μπορώ να γίνω τιμητής της κυβέρνησης για την τραγωδία στα Τέμπη. Πενθώ κι εγώ, όπως κι όλοι οι Έλληνες που έχουν ανθρώπινα αισθήματα και «τσίπα» για τα τόσα θύματα –νεκρούς και τραυματίες- , για το χαμηλό γνωστικό/επαγγελματικό επίπεδο όλων των υπεύθυνων εργαζομένων που μέρα-μέρα αποδεικνύονται όλο και περισσότεροι, όλο και πιο ανεύθυνοι. Πονάει το κεφάλι μου και η ψυχή μου πάσχει για την κατάντια μας όταν βλέπω πόσα αποκαλύπτονται για τα «νεκρά σημεία» λειτουργίας των Ελληνικών Σιδηροδρόμων , πράγματα που μαθαίνω κι εγώ εκ των υστέρων και γίνομαι συνεχώς «σοφότερος» αλλά και «φτωχότερος». Μα που στο διάολο ζώ; Σε ποια χώρα; Με ποια Δημόσια Διοίκηση; Με ποιες κυβερνήσεις; Ποιοι τεχνοκράτες υπεύθυνοι που δεν έχουν ιδέα και ποιοι εγκληματίες που ΕΙΧΑΝ ιδέα αλλά έκαναν «την πάπια» διοικούν τόσα χρόνια την πατρίδα μου;

σελίδα 1 από 16
Image on Reporter.gr Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman