ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Το θράσος του Γιωργάκη

00:57 - 08 Απρ 2013
Ντίνος Κουτσολιούτσος

Γράφει ο Ντίνος Κουτσολιούτσος

Ο Γιωργάκης, ο οποίος, εάν θυμόσαστε καλά, είναι ο πρώην πρωθυπουργός μας που οδήγησε την χώρα στην «σωτηρία» των μνημονίων και την τωρινή καταστροφή, έδειξε ακόμα μία φορά την περιφρόνησή του προς την χώρα, που κατά την δική του ομολογία, ο ίδιος «διάλεξε» να έχει πατρίδα.

Στο κάλεσμα της ερευνητικής επιτροπής για την Λίστα Λαγκάρντ να απαντήσει σε ερωτήσεις για φλέγοντα θέματα της χώρας, και υποψίες για σοβαρές πράξεις διαφθοράς οι οποίες ενδέχεται να έχουν λάβει χώρα κατά την διάρκεια της πρωθυπουργίας τους, και μάλιστα από τους δύο υπουργούς οικονομικών της κυβερνήσεώς του, έστειλε μήνυμα ότι έχει πιο σημαντικά ραντεβού που τον θέλουν στην Αμερική αυτήν την εβδομάδα, και για αυτό δεν θα μπορέσει να παρουσιαστεί στην επιτροπή, παρά θα στείλει μία κατάθεση, δήλωση, ή κάτι τέτοιο.


Τέτοια είναι και η αίσθηση υπευθυνότητας που διέπει το ελληνικό πολιτικό σύστημα της Μεταπολίτευσης, που ο μπαμπάς του Γιωργάκη έκτισε και «αρχιτεκτόνησε», και το οποίο σύστημα, κατά την γνώμη μου, θα κάνει να τρίζουν τα κόκκαλα του παππού του Γιωργάκη, ό οποίος τουλάχιστον στην ύστατη μεγάλη περίοδο της πολιτικής του καριέρας, πάλεψε για ένα καλύτερο πολιτικό αύριο της χώρας. Που να ήξερε ο δυστυχής, τι αύριο φτιάξανε γιός και εγγονός.


Ο κ. Μαρκογιαννάκης θα χάρηκε πολύ για την απόφαση του Γιωργάκη να αποφύγει τις ερωτήσεις της κ. Κωνσταντοπούλου και του κ. Κασιδιάρη, διότι ο πρόεδρος της «ερευνητικής» επιτροπής της Λίστας Λαγκάρντ, είναι πολύ χριστιανός ορθόδοξος, του αρέσει να έχει μία επιτροπή σαν εκκλησία, όπως μας υπερηφανεύτηκε δημοσίως πρόσφατα, και της οποίας εκκλησίας, ο άγιος σκοπός είναι φυσικά, να ευλογήσει την ενοχή και καταδίκη του κ. Παπακωνσταντίνου, και να εξαγνίσει, εάν μη αγιοποιήσει τον μνημονιακό «σωτήρα» της χώρας, και εραστή της λίστας Λαγκάρντ, τον κ. Βενιζέλο. Λέω «εραστή», διότι κατά την ταπεινή μου γνώμη, θα πρέπει να την λάτρεψε αυτή την ωραία λίστα ο κ. Βενιζέλος, για να την διασώσει, την τελευταία στιγμή, από τα βάναυσα χέρια του κ.Διώτη, του ΣΔΟΕ, της κυβέρνησης Παπανδρέου, του υπουργείου Οικονομικών, του ελληνικού κοινοβουλίου, και ολόκληρης της χώρας, εν κατακλείδι, και να την φυγαδεύσει στα άδυτα του προσωπικού του γραφείου, στην προσωπική του οικία, όπου η λίστα έμεινε σε ερμητική και κρυφή παραμονή για 14 ολόκληρους μήνας. Τι έρωτας!! Τι αγάπη!!


Τα γενικώς εναρμονισμένα ΜΜΕ της χώρας, αυτά με την μεγάλη ακροαματικότητα, και με τους φαινομενικά απεριόριστους πόρους δανεισμού από ελληνικές τράπεζες, καλή ώρα MEGA, την στιγμή που οι τράπεζες βρίσκονται στην εντατική, και υπό αυστηρή ανακεφαλαίωση και παρακολούθηση από την Ευρωζώνη, εστίασαν την προσοχή τους γύρω από την επιτροπή Μαρκογιαννάκη, πάνω στην απρεπή συμπεριφορά των μελών της, αποσιωπώντας, φυσικά το σκηνοθετημένο και πολύ αποτελεσματικό σκηνικό ανικανότητας και μπουρδουκλώματος, που ο κ. Μαρκογιαννάκης συντηρεί ευλαβικά και με μεγάλη επιτυχία.


Έτσι, ακόμα μία φορά, το διαβολικό, (για να μιλάμε με τους θεολογικούς όρους που προτιμάει ο πρόεδρος της επιτροπής), πολιτικό κατεστημένο της Μεταπολίτευσης, κουκούλωσε το κουκούλωμα της «νομικής» «ανάκρισης» του κ. Βενιζέλου, με την κουκούλα της ανικανότητας, μία ακόμα φορά. Η επιτροπή είναι «ανίκανη» να ανακρίνει έναν πολιτικό του ύψους και του βάθους του κ. Βενιζέλου, και ένεκα τούτου, κανείς δεν φταίει, για τίποτα, ιδίως η λευκή περιστερά, ο ίδιος ο Ευάγγελος. Ο μόνος κακός, ο κ. Παπακωνσταντίνου. Ας ελπίσουμε ότι θα επιτύχει στην υπόσχεση και απειλή που έδωσε στην αρχή αυτής της υπόθεσης, ότι δεν θα γίνει η μόνη Ιφιγένεια αυτού του σκανδάλου. Να δούμε.


Εντωμεταξύ ο Γιωργάκης, παραείναι άντρας διεθνώς επιφανής, για να ασχοληθεί με το επάγγελμα του, που είναι να αντιπροσωπεύει τον νομό Αχαΐας, και για το οποίο επάγγελμα παίρνει 7-8.000 ευρώ μισθό, χώρια τα τεράστια ποσά που η συντήρηση του γραφείου του, και του υπηρεσιακού του προσωπικού θα κοστίζει στους έλληνες φορολογούμενους. Αλλά ευτυχώς που μετατρέψαμε το χαράτσι σε ενιαίο φόρο, γιατί αλλιώς, που θα βρούμε λεφτά για τον Γιωργάκη... Ο Γιωργάκης, ων ανήρ επιφανής, όπως ξαναείπαμε, οργώνει την υφήλιο με διαλέξεις των 50.000 δολαρίων το κομμάτι, και το ερώτημα τίθεται, είναι τόσο ανίδεοι οι ακροατές σε αυτές τις πανάκριβες διεθνείς διαλέξεις, ώστε να φαντάζονται ότι θα λάβουν γνώση και σοφία από τον νου του Γιωργάκη, ή χαίρονται με κακία να ακούνε από το στόμα του γαιδάρου, τρόπος του λέγειν, το τεράστιο, εγκληματικό γεωπολιτικό δυστύχημα που λέγεται Ελλάδα, για τον ίδιο λόγο που όλα τα αυτοκίνητα σταματάνε να χαζέψουν τους αιμόφυρτους τραυματισμένους και νεκρούς, από ένα αυτοκινητιστικό ατύχημα στην Εθνική Οδό;


Το ότι το διεθνές πολιτικό σύστημα είναι ένα θεόκλειστο, ερμητικά κρυφό και απόρθητο κλαμπάκι, προδίνει, επίσης, το γεγονός, ότι το Χάρβαρντ, το πιο ακριβό, πλούσιο σε πόρους, και φημισμένο πανεπιστήμιο στον κόσμο, διάλεξε τον Γιωργάκη για διαλέξεις γύρω από την ευρωζωνική πολιτική. Αυτά τα απίστευτα έχει η ζωή. Ανεξιχνίαστη η βουλή του Παντοδύναμου, η μωραίνει ο Θεός, όν βούλεται απολέσται. Διαλέγετε και παίρνετε...


Πολύ καλά να πάθει ο ελληνικός λαός για τους πολιτικούς που ψηφίζει, και για το πολιτικό σύστημα που ανέχεται εδώ και χρόνια. Το μεγάλο, το ιστορικό ερώτημα, φυσικά, είναι, εάν και πώς μπορεί να μάθει κάτι ο ελληνικός λαός, από την σωρεία καταστροφικών εκλογικών επιλογών που έχει κάνει τις τελευταίες δεκαετίες στην χώρα? Είναι ιστορικό παράδοξο, πέραν την δικιάς μου κατανόησης και αναλυτικής ικανότητας, το γεγονός ότι οι έλληνες ψηφοφόροι, μέσα στις δύο γενεές της δικιάς μου ζωής, των 67 ετών, ταξίδεψαν από τις εκλογικές μηχανορραφίες της παλατιανής ακροδεξιάς πολιτικής ηγεσίας, μετά τον εμφύλιο, στην πλήρη εκλογική συσκότιση την εποχή της χούντας, για να εισέλθουν σε μία τριακονταετία, φαινομενικά πανελεύθερης εκλογικής πραγματικότητας, αλλά συνεχώς εκλέγοντες πολιτικούς ανάξιους της χώρας. Ή μήπως, κατά λάθος, να σκεφτούμε προς στιγμή, ότι όλοι αυτοί οι ανάξιοι, ανίκανοι, και βασικά άπιστοι πολιτικοί, ήταν άξιοι των ψηφοφόρων που τους εκλέγανε; Ή μήπως, το πολιτικό σύστημα, το οποίο και κτίσανε οι πολιτικοί της Μεταπολίτευσης, ήταν από την αρχιτεκτονική του, το DNA του, μοιραίο να εξελιχθεί σε αυτό το άντρο απόλυτης διαφθοράς που κατέστρεψε την χώρα;

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.