ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ελπίζω και εύχομαι αυτοδυναμία ΣΥΡΙΖΑ

22:20 - 20 Ιαν 2015
Ντίνος Κουτσολιούτσος

Γράφει ο Ντίνος Κουτσολιούτσος

Τις μόνες δύο φορές στην ζωή μου που μπόρεσα να συμμετάσχω σε ελληνικές εκλογές λόγω απουσίας μου στο εξωτερικό ψήφισα Νέα Δημοκρατία, στην δεύτερη νίκη του Κώστα Καραμανλή, του ανιψιού, και στην νίκη του Σαμαρά τον Μάιο του 2012.

Αυτή την φορά, πιστεύω, όπως έχω ήδη γράψει πρόσφατα, ότι η χώρα μας, αλλά και η Ευρωζώνη, έχουν απόλυτη και άμεση ανάγκη από μία σημαντική δόση αριστερής ιδεολογίας και πολιτικής και αριστερών κοινωνικών αξιών για να ισορροπήσει το αγρίως ακροδεξιά εκτροχιασμένο νεοφιλελεύθερο τραίνο της Τροικανής Ελλάδας και της Μερκελικής Ευρωζώνης.

  1. Πιστεύω ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα προσπαθήσει να προσφέρει ένα δίχτυ κοινωνικής βοήθειας στο πιο αδύναμο οικονομικό στρώμα της χώρας, κάτι που η νεοφιλελεύθερη πολιτική της συγκυβέρνησης Σαμαρά/Βενιζέλου εγκατέλειψαν στην τύχη του με μία απλή ονομαστική «συγνώμη», με τις παρούσες συνέπειες και για τα δύο αυτά κόμματα.
  2. Πιστεύω ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα προσπαθήσει την ανακατανομή του φορολογικού βάρους, φορολογώντας περισσότερο, ως πρέπει και αρμόζει σε ένα αυτοαποκαλούμενο κοινωνικό κράτος, το οικονομικά πλούσιο στρώμα της ελληνικής κοινωνίας.
  3. Πιστεύω ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα προσφέρει καλύτερες επιδόσεις στην πάταξη της φοροδιαφυγής στις περίφημες λίστες των καταθέσεων εξωτερικού, οπωσδήποτε καλύτερες επιδόσεις από αυτές των κυρίων Παπανδρέου, Παπακωνσταντίνου, Βενιζέλου και Σαμαρά.
  4. Πιστεύω ότι χρειαζόμαστε να εμπιστευτούμε ένα νέο κόμμα, το ΣΥΡΙΖΑ, όταν υπόσχεται να πατάξει τα πλουτοκρατικά μονοπώλια της χώρας, ξεκινώντας από τα εμπεδωμένα ΜΜΕ και συνεχίζοντας με το αίσχος του κόστους των εθνικών οδικών αρτηριών.
  5. Ταυτοχρόνως πιστεύω ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα ελαφρύνει την φορολογική πίεση των χαμηλών συνταξιούχων στην χώρα, έτσι ώστε να εξαλειφθούν εκτρώματα τροικανής οικονομικής πολιτικής όπως την επιβολή φορολογίας από το πρώτο ευρώ σε μία φίλη μου της οποίας η σύνταξη είναι 730 ευρώ, και η οποία δεν έχει μπορέσει να ζεστάνει το σπίτι της εδώ και τρεις χειμώνες.
  6. Πιστεύω ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ίδιες πιθανότητες να πατάξει την φοροδιαφυγή στα χαμηλά οικονομικά στρώματα όσο και οι προηγούμενες κυβερνήσεις, οι οποίες βασικά δεν έκαναν τίποτα. Ας δοκιμάσουμε μία νέα κυβέρνηση σε αυτό το θέμα.
  7. Πιστεύω ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα διαπραγματευτεί σκληρότερα και εξυπνότερα με την μερκελική πολιτική λιτότητας της Ευρωζώνης, από τις τρείς κυβερνήσεις που πέρασαν, γιατί αυτή η πρόθεση διαπραγμάτευσης αποτελεί τον ακρογωνιαίο λίθο της κομματικής του ιδεολογίας, πάνω στον οποίο έχει γίνει πολλή προετοιμασία, και διότι η Ευρωζώνη είναι πιο έτοιμη παρά ποτέ να συνεργαστεί με ένα νέο κόμμα στην Ελλάδα, πέραν της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.
  8. Πιστεύω ότι οι περίφημες και διαβόητες Συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ αποτελούν δύναμη για μία αυτοδύναμη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, και όχι μειονέκτημα, όπως πολλοί παρατηρητές, αλλά και πολιτικοί όπως ο Θεοδωράκης του ΠΟΤΑΜΙΟΥ, αφελώς υποστηρίζουν.
  9. Οι Συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ αποτελούν και θα συνεχίσουν να αποτελούν μία ταυτότητα και πραγματικότητα αληθινής δημοκρατικής διαδικασίας που θα βοηθήσει μία κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ να παίρνει τις καλύτερες δυνατές κυβερνητικές αποφάσεις, σε άκρα αντίθεση με ένα Παπανδρέου και του «κηπουρούς» του, ή έναν Σαμαρά με τους «Μπαλτάκους» του. Δεν μπορώ να φανταστώ κανένα να προτιμάει αυτά τα δύο παραδείγματα ηγετικής διαδικασίας για μία ελληνική κυβέρνηση στην θεσμικά και ενδοκομματικά οργανωμένη πολιτική των Συνιστωσών του ΣΥΡΙΖΑ.
  10. Πιστεύω επίσης ότι οι Συνιστώσες θα αποτελέσουν εσωτερική δύναμη αντί για μειονέκτημα στην διαπραγμάτευση με τους Ευρωπαίους, ακριβώς διότι οι διάφορες ιδεολογίες και πολιτικές διαφορές ανάμεσα στις Συνιστώσες, θα αποτελούν ένα είδους τείχους εναντίον άμεσης υποχώρησης σε διατάγματα Μέρκελ.
  11. Πιστεύω ότι η Ευρωζώνη εξακολουθεί να βρίσκεται σε εξαιρετικά ευάλωτη κατάσταση, λόγω ακριβώς της Μερκελικής πολιτικής, και ότι ό,τι και να λέει η Μέρκελ, το τελευταίο πράγμα που θα κάνει είναι να ριψοκινδυνέψει να σκοτώσει την ευρωκότα με τα χρυσά ευρωαυγά που έχει δημιουργήσει και νέμεται εις βάρος σχεδόν όλων των υπόλοιπων κρατών του ευρώ. Ένεκα τούτου, η Μέρκελ, θα διαπραγματευτεί πολύ περισσότερο από ότι πιστεύει και περιμένει η κοινή γνώμη.
  12. Πιστεύω ακράδαντα ότι η Ευρωζώνη οδεύει στον όλεθρο υπό την άκρως εθνικιστική και εκμεταλλευτική, αλλά και αυτοκαταστροφική, ηγεμονία της Γερμανίας, και ότι εάν είναι το όραμα μίας ενωμένης Ευρώπης να πραγματοποιηθεί σε μία ή δύο γενεές, κάποια στιγμή, όσο νωρίτερα τόσο καλύτερα, πρέπει να γίνει η αρχή της μαζικής λαϊκής αντίστασης, με μία ισχυρή δόση αριστερής ιδεολογίας, σε αυτήν την επερχόμενη προσπάθεια γεωπολιτικής υποδούλωσης, πού μόνο σαν ωρολογιακή βόμβα φαντάζει, πολιτικού, οικονομικού και κοινωνικού ξεχαρβαλώματος και τελικής διάλυσης.
  13. Πιστεύω ότι μία αυτοδύναμη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ έχει τουλάχιστον ίσες πιθανότητες να επιφέρει σοβαρές μεταρρυθμίσεις στο ελληνικό δημόσιο και στον ελληνικό κρατισμό, και στην συνδεδεμένη διαφθορά και πελατειακή διαπλοκή, όσο και οι προηγούμενες κυβερνήσεις, που βασικά οι αποδόσεις τους ήταν κοντά στο μηδέν. Ας δώσουμε την ευκαιρία σε μία άλλη κομματική παράταξη να «φτιάξει» την Ελλάδα.
  14. Πιστεύω ότι η Ελλάδα μπορεί να αλλάξει πραγματικά ιστορική σελίδα, μόνο εάν ελευθερωθεί από την γεροντοκρατία της. Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι όλες οι ηλικίες έως το έτος 63, ψηφίζουν άκρως πλειοψηφικά ΣΥΡΙΖΑ, δίνοντας του προβάδισμα πάνω από δέκα ποσοστιαίες μονάδες περισσότερες από την Νέα Δημοκρατία. Και ότι οι γέροι και οι γριές από την ηλικία των 64 και πάνω, (στην οποίαν συμπεριλαμβάνεται και ο γράφων), ψηφίζουν μόνο Νέα Δημοκρατία και καθόλου ΣΥΡΙΖΑ. Είναι απίστευτο να έχεις μία ολόκληρη γενεά που οδήγησε την χώρα στην τωρινή χρηματοπιστωτική υποδούλωση, να εξακολουθεί να είναι σε θέση να οδηγεί την χώρα στο όλεθρο υποστηρίζοντας τα ίδια δύο, πολιτικώς εγκληματικά, κόμματα της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, (άντε να βάλω και το ΚΙΔΗΣΟ…). Αντίθετα από τον κ. Καμμένο, πιστεύω ότι η γεροντοκρατία οφείλει εθελοντικά να μην πάει στις κάλπες αυτή την φορά, και να αφήσει το μέλλον της χώρας στην κρίση των νεότερων γενεών…
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.