ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η Μέρκελ παραδίδει την Ευρώπη στον Ερντογάν…

19:24 - 16 Μαρ 2016
Ντίνος Κουτσολιούτσος

Γράφει ο Ντίνος Κουτσολιούτσος

Η βαθιά διαστρέβλωση της ευρωπαϊκής αρχιτεκτονικής, αλλά και η επίσης απόλυτα διαστρεβλωμένη πολιτική της ευρωπαϊκής ηγεσίας, υπό την αρχηγεία της Μέρκελ, διαφαίνεται τραγικά και παταγωδώς στο γεγονός ότι η αποδυναμωμένη ηγεμών προσπαθεί απεγνωσμένα να παραδώσει την ήπειρο της οποίας ηγείται στα χέρια ενός αδίστακτου, μεγαλομανούς και κατά πάσαν πιθανότητα αιματοβαμμένου μουσουλμάνου δικτάτορα.

Η διαστρέβλωση αξιών, αρχών αλλά και της απλής λογικής είναι πλήρης. Προσπαθώντας να διασώσει μία άκρως εσφαλμένη νομοθεσία της Σέγκεν, και μία εξίσου εσφαλμένη, όσο και άδικη προς τους ευρωπαϊκούς λαούς συμφωνία του Δουβλίνου, η Μέρκελ διαλύει τους δημοκρατικούς θεσμούς της Ευρώπης, παραμερίζει σοβαρότατους εθνικούς και πολιτισμικούς ενδοιασμούς διαφόρων ευρωπαϊκών κρατών, μεταξύ των οποίων της Ελλάδας και της Κύπρου, προσκαλώντας έναν λίαν επικίνδυνο δικτάτορα να επιβάλει απαράδεκτους όρους στην Ευρώπη, την ίδια στιγμή που ο ίδιος δικτάτορας έχει δημιουργήσει και συντηρεί την προσφυγική κρίση.


Στην προσπάθεια της να ελέγξει την ανεξέλεγκτη ροή των Συρίων και άλλων προσφύγων και μεταναστών που ο ίδιος ο Ερντογάν έχει μεθοδικά δημιουργήσει και συντηρήσει, η Μέρκελ ανοίγει τις πύλες σε 80 εκατομμύρια Τούρκους, και συμβιβάζεται με τις απαράδεκτες αντιδημοκρατικές, βλέπε φασιστικές, πολιτικές και πρακτικές του Τούρκου προέδρου.


Η βασική ανθρώπινη αλληλεγγύη δεν μπορεί να επιβάλλεται εις βάρος του εγχώριου ευρωπαϊκού πληθυσμού, ούτε των εγχώριων ευρωπαϊκών θεσμών και αξιών. Η Μέρκελ βασίζεται σε μία θεωρητική ανθρώπινη αξία, για να προωθήσει μία οικονομική πολιτική για όλη την Ευρώπη, την στιγμή που αυτή η οικονομική πολιτική, της απεριόριστης αποδοχής εκατομμυρίων μη ευρωπαίων προσφύγων και μεταναστών, είναι μεν απόλυτα αναγκαία για την διατήρηση της γερμανικής οικονομικής ευμάρειας, αλλά είναι εξίσου απόλυτα καταστροφική για τις οικονομίες σχεδόν όλων των άλλων κρατών, που πάσχουν από την ανίατη ευρωπαϊκή αρρώστια της ανεργίας, και του επερχόμενου αποπληθωρισμού, καταστάσεις που φυσικά συντηρούνται από την επιβεβλημένη πολιτικής της αυστηρής δημοσιονομικής λιτότητας που έχει επιβάλει η ίδια η Μέρκελ.


Αυτή η θεωρητική αρχή της απόλυτης αλληλεγγύης προς πρόσφυγες και μετανάστες, είναι μία αρχή που έχει επιβάλει το καθεστώς της Παγκοσμιοποίησης, που η οικονομική και η πολιτική ελίτ έχουν επιβάλει στην υφήλιο. Αυτή η πολιτική δεν μπορεί να εφαρμόζεται εναντίον των συμφερόντων των εγχώριων λαών, και μάλιστα χωρίς οι εν λόγω εγχώριοι λαοί να έχουν ερωτηθεί και να έχουν αποφασίσει μέσω δημοψηφισμάτων για το εάν θέλουν, ή όχι, μετανάστες στον τόπο τους, ποιους και πόσους.


Τέτοια δημοψηφίσματα λαμβάνουν σε τακτικά διαστήματα μόνο στην πιο σοβαρή δημοκρατία του κόσμου, στην Ελβετία, η οποία, σημειωτέο, έχει ευλαβικά αρνηθεί να συμμετάσχει σε οιονδήποτε διεθνή οργανισμό ή πολυεθνική κοινοπραξία, σαν την Ευρωπαϊκή Ένωση, η την Ευρωζώνη, παραδείγματος χάριν, προσπαθώντας, ακριβώς να προστατεύσει το σοβαρό δημοκρατικό πολίτευμα που ισχύει στην επικράτεια της, ένα πολίτευμα μάλιστα που ιστορικά φέρεται να χρωστάει πολλά στον πολύ δικό μας πολιτικό, το δολοφονημένο πρώτο κυβερνήτη της νέας Ελλάδας, τον Καποδίστρια.

Τελευταία τροποποίηση στις 20:07 - 16 Μαρ 2016
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.