ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Φοβού τα αντίδωρα

10:07 - 01 Αυγ 2018
Λόγω της μεγάλης καταστροφής στην Ανατολική Αττική ο κόσμος έχει στραμμένο το βλέμμα του εκεί. Περνά λιγάκι στα ψιλά η χτεσινή νέα τοποθέτηση του ΔΝΤ για την πορεία του χρέους αλλά και της οικονομίας, όπως και οι παρατηρήσεις που εμμέσως κάνει για το πολιτικό σύστημα.

Ο λόγος για τον αστερίσκο που βάζει για ενδεχόμενο ανατροπής μεταρρυθμίσεων εν όψει των εκλογών. Προφανώς γνωρίζοντας την τάση της σημερινής κυβέρνησης (ως μαθητευόμενη του χτες), να κινείται με «αντίδωρα» την ώρα της κάλπης ή όταν αντιμετωπίζει πίεση, ώστε να χτίσει εκλογική βάση, σημειώνει ότι θέματα όπως τα εργασιακά, ο κατώτατος μισθός, ή τα «αντίμετρα» θα πρέπει να αντιμετωπιστούν με προσοχή ώστε να μη δημιουργήσουν ανισορροπίες. Παράλληλα ζητεί αντί για προσωρινά μέτρα για την εξεύρεση δημοσιονομικού χώρου, τη μείωση των φόρων, τη μείωση δαπανών και τη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών. Επαναφέρει λοιπόν στη συζήτηση το πραγματικό θέμα της οικονομίας, το ότι δηλαδή θα πρέπει να δοθεί χώρος στην οικονομία να αναπνεύσει και να εγκαταλειφτούν ιδέες για λαϊκίστικα μέτρα μόνο και μόνο για ψηφοθηρία.

Στο φόντο βέβαια της καταστροφής αλλά και του κυβερνητικού ναυαγίου στη διαχείριση της κρίσης στην Αττική, τα όσα λέει το Ταμείο, λαμβάνουν ένα ακόμη πιο ηχηρό χαρακτήρα. Οι εκλογές που δεν αργούν στο φόντο μιας καταστροφής να μη γίνουν κολυμπήθρα για θεσμική αναβάπτιση ρουσφετιών, «αντιδώρων» και λοιπών για την αναστολή της εκλογικής πτώσης, αλλά να είναι αιχμή για προώθηση μεταρρυθμίσεων και μακράς πνοής στρατηγικής για τη χώρα που ακόμη είναι στο όριο.

Το δίλημμα είναι σκληρό αλλά πραγματικό και κρίνει την όποια σοβαρότητα των κυβερνώντων.

Τελευταία τροποποίηση στις 14:25 - 01 Αυγ 2018
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.