ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Του κουτρούλη ο γάμος στη Super League

18:02 - 11 Μαϊ 2015
Το ποδοσφαιρικό πρωτάθλημα της Super League για την περίοδο 2014- 2015 τελειώνει με τον θλιβερό τρόπο που ξεκίνησε: στις δικαστικές αίθουσες…

Θυμίζουμε, ότι μιλάμε για ένα πρωτάθλημα στο οποίο αρχικά αποφασίστηκε να παίξουν 18 ομάδες για να μείνουν τελικά 16, μετά την αποχώρηση του ΟΦΗ και της Νίκης Βόλου που βάλανε λουκέτο και έριξαν μαύρη πέτρα- συνοδεύοντάς το ειδικά ο πρώτος, με βαρύτατες καταγγελίες για ανελέητο κυνηγητό της ομάδας από διάφορα κέντρα εξουσίας.

Την Κυριακή που μας πέρασε με βάση τα αποτελέσματα της 34ης αγωνιστικής, υποβιβάζονται άλλες δύο ομάδες, ο Εργοτέλης και ο Λεβαδειακός. Μόνο που ούτε ακόμα κι αυτό είναι σίγουρο…

Η ομάδα της Βοιωτίας, πρωτευόντως, με… ηθικό σταυροφόρο τον πρόεδρό της Κ. Κομπότη, στον οποίον η Δικαιοσύνη ως άμεσα εμπλεκόμενο στην πολύκροτη υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης στο ποδόσφαιρο, έχει απαγορεύσει να ασχολείται με το άθλημα μέχρις ότου εκδικαστεί το θέμα, σκοπεύει να διεκδικήσει την τιμωρία της Βέροιας και της Κέρκυρας, για συμμετοχή σε «στημένους» αγώνες, μήπως και διατηρηθεί δια της πλαγίας οδού, στη μεγάλη κατηγορία.

Το θέμα, όπως καταλαβαίνει κανείς, δεν πρόκειται να ξεκαθαρίσει εύκολα. Οι ομάδες αυτές θα περάσουν ένα μακρύ και ατέλειωτο καλοκαίρι προκειμένου να καταρτιστεί η τελική βαθμολογία του πρωταθλήματος, μη ξέροντας που ακριβώς θα αγωνίζονται του χρόνου. Καλά κρασιά δηλαδή…

Κι αφετέρου, τίποτε δεν είναι βέβαιο για το νέο πρωτάθλημα που θα ξεκινήσει σε λίγους μήνες. Ούτε καν ο αριθμός των ομάδων οι οποίες θα συμμετάσχουν!..

Και μόνον αυτά τα ενδεικτικά, αρκούν ώστε να καταδείξουν τη βαθειά ανυποληψία και τα στάσιμα νερά στα οποία συνήθισε να κολυμπά εδώ και δεκαετίες η ανάξια λόγου Εθνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία και το επαρχιακό εγχώριο ποδόσφαιρο, το οποίο λυμαίνονται οι κρατικοδίαιτοι παράγοντες- αρμοδιότητας του κοινού Ποινικού Δικαίου, πολλοί από αυτούς- εξαιτίας της Πολιτικής εξουσίας, η οποία κλείνοντας το μάτι στους οπαδικούς στρατούς, δεν είχε ποτέ πραγματικά τη βούληση να βάλλει τάξη στο χώρο, επιβάλλοντας την τήρηση των νόμων.

Την ίδια στιγμή, μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας στην οποία δεσπόζει εδώ και τρεις μήνες το μεγάλο θέμα της διαπραγμάτευσης με τους δανειστές, ο υφυπουργός Αθλητισμού, Σταύρος Κοντονής, έδινε τη δική του μάχη με τους προσωπικούς του ανεμόμυλους. Έχοντας δει τις προσδοκίες του να διαψεύδονται μιας και «γι΄ άλλα ποθούσε η ψυχή του γι΄ άλλα έκλαιε» και καταβάλλοντας φιλότιμες προσπάθειες έδωσε το προσωπικό του ύφος στον «αγώνα των διατυπώσεων» με την UEFA και τη FIFA, οι οποίες καταλαβαίνουν μεν ότι η νοσηρότητα κι η σήψη στο ελληνικό ποδόσφαιρο δεν πάνε παρακάτω, ωστόσο, εξαγριώνονται οσάκις μια κυβέρνηση επιχειρεί να θίξει τη διοικητική αυτοτέλεια των Ομοσπονδιών.

Έχασε έτσι το στόχο του και το δίκηο. Κι αντί η βαρειά υπόλογη και ανίκανη ΕΠΟ να βρίσκεται απομονωμένη και σε δεινά απολογητική θέση, να απειλείται η χώρα με Grexit από τον ποδοσφαιρικό χάρτη!..

Επιμύθιο; Δεινόν προς… κέντρα- απόκεντρα λακτίζειν…

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.