• ΓΔ: 00
 • FTSE/ΧΑ LARGE CAP0
 • FTSE ΧΑ MID CAP0
 • Τζίρος0
 • €/$ 0 €/£ 0
  BTC 0 ETH 0 XRP 0
Image on Reporter.gr
0
0
 • Nasdaq00%
 • S&P 50000%
 • CAC 4000%
 • DAX00%
 • FTSE 10000%
 • Nikkei 22500%
Γιώργος Η. Χατζηδημητρίου

Γιώργος Η. Χατζηδημητρίου

Θα πρέπει να αποφασίσουμε κάποτε με τρόπο πειστικό και τελεσίδικο, τι είδους ανάπτυξη θέλουμε τις προσεχείς δεκαετίες. Δύσκολα πράγματα βέβαια, για τις κατεστημένες συνήθειες, όταν ο πολιτικός σχεδιασμός, είναι μεροδούλι- μεροφάϊ για να βγει το μεροκάματο…

Αν ο χρόνος «είναι μέρος της στρατηγικής» του Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος δήλωσε σε όλες τις κλίμακες στη συνέντευξή Τύπου στη ΔΕΘ ότι επείγεται να κλείσει την τρίτη αξιολόγηση, τότε μάλλον τον υπολογίζει με δική του μονάδα μέτρησης.

Καθένας ό,τι έχει δίνει. Από την άποψη αυτή ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας προσδιορίζοντας τους στόχους που πρέπει να επιδιώκει ένας νέος της χώρας στα χρόνια μας, έταξε εξετάσεις το 2018 για την εισαγωγή στο Δημόσιο, ώστε όπως υποστήριξε να αναχαιτιστεί και η μαζική φυγή νέων επιστημόνων στο εξωτερικό, το απλοελληνικό brain drain.

 

Είναι παράδοξο το πώς σε συνθήκες μαζικής εκπαίδευσης που χτίστηκε πάνω στα χαλάσματα του παληού κόσμου, το σύγχρονο σχολείο καταφέρνει να παράγει συνεχώς νέες μορφές αμάθειας.

Αυτό που στην αρχή ήταν υπόρρητο, ήρθε εκκωφαντικά στο προσκήνιο.  Ανήκουν στην ίδια πολιτική και ιστορική εξίσωση ο ναζισμός και ο κομμουνισμός; Για κάποιους που θέλουν να ξεπλύνουν το παρελθόν τους, το δίλημμα δεν υφίσταται καν.

Ηχεί παράταιρα για πολλούς ότι το έκανε στον καιρό του, αλλά, ο Κωνσταντίνος Δοξιάδης, αυτός ο πρωτοπόρος Πολεοδόμος και Αρχιτέκτονας- κυνηγημένος και αυτός στον τόπο του…- που μεριμνούσε πάντα για το πώς η πόλη θα γίνει φιλικότερη στους ανθρώπους της, ενδιαφερόταν ιδιαίτερα για τον μέσο όρο ηλικίας των συνεργατών του φημισμένου Γραφείου του.

 

Έχουμε δει πολλές φορές στο παρελθόν το ίδιο έργο με τις πυρκαγιές που κατακαίουν τη χώρα κι αφήνουν πίσω τους στάχτες κι αποκαΐδια.

Ο διορισμός του Στέλιου Παππά, πατρός του υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής στον Οργανισμό Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης, μαρτυρά έλλειψη καλού γούστου.

Η συνοχή και η διάρκεια ενός συστήματος εξουσίας βρίσκεται σε συνάρτηση με την ισχύ των ζωτικών ψευδαισθήσεων που προβάλλει.

Ο Μανώλης Γλέζος συνηθίζει να διηγείται με τον γλαφυρό τρόπο του, μια συγκλονιστική ιστορία που αγνοούν χωρίς να ευθύνονται οι Έλληνες μαθητές, επειδή πολύ απλά δεν διδάσκεται στα σχολεία.

Είναι παράξενο πως χαμηλώνουν κάθε τόσο όλα τα μεγέθη γύρω μας. Πως μαραίνονται οι προσδοκίες κι αποθαρρύνονται οι διαθέσεις μέσα σε μια ατμόσφαιρα βαρειάς κι αμετακίνητης αγωνίας για τα επερχόμενα. Λες κι αυτή η χώρα υπήρξε κάποτε μόνο στη φαντασία μας.

Η νέα επιχείρηση του επίσημου αλβανικού κράτους για την κατεδάφιση (τουριστικών) ακινήτων που ανήκουν σε μέλη της ελληνικής μειονότητας στις Δρυμάδες Χειμάρρας, υπογραμμίζει τελεσίδικα την ανάγκη να τελειώνουμε με τις ψευδαισθήσεις για τις αληθινές προθέσεις της αλβανικής «ελίτ».

Πόσοι κορυφαίοι, πλην όμως, ατάλαντοι και εύκαμπτοι δικαστές τις τελευταίες δεκαετίες ανασύρθηκαν από τα βάθη της επετηρίδας για να στηρίξουν με το αζημίωτο κομματικές σκοπιμότητες εις βάρος πολιτικών αντιπάλων;

σελίδα 1 από 13
Image on Reporter.gr Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman