ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Έτοιμη η κυβέρνηση να πέσει στην τηλεοπτική «ξέρα»

16:10 - 28 Ιαν 2016
Ο τρόπος με τον οποίον επιχειρεί η κυβέρνηση και ειδικά ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς να ρυθμίσει το θέμα των τηλεοπτικών αδειών, επιβεβαιώνει το συμπέρασμα ότι η ιστορία δεν διδάσκει κανέναν ενώ, καθιστά ταυτόχρονα απολύτως βάσιμη και εύκολη την πρόβλεψη ότι οι κυβερνητικοί φωστήρες θα μπλέξουν προσεχώς στις ενστάσεις του Συμβουλίου Επικρατείας.

Αυτό θα συμβεί, λένε οι συνταγματολόγοι με τους οποίους συνομιλήσαμε, εξαιτίας της πεισματικής εμμονής του κ. Παππά να ορίζει αυτός τον αριθμό των αδειών που θα δοθούν παρακάμπτοντας άκομψα και σκαιά το από το Σύνταγμα αρμόδιο, Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης.

Τι θα μπορούσε να κάνει; Αυτό που υπαγορεύει ο κοινός νους. Να ορίσει δηλαδή δεσμευτικούς κανόνες κρατώντας για λογαριασμό του Δημοσίου τον κρίσιμο ρυθμιστικό ρόλο και εν συνεχεία να προκηρύξει διαγωνισμό, καλώντας τους ενδιαφερομένους να προσέλθουν και αφήνοντας το ΕΣΡ να κάνει δίχως παρεμβάσεις, υπεύθυνα τη δουλειά του.

Όλα δείχνουν ότι η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-Αν.Ελλ βρίσκεται μπροστά σε ένα φιάσκο, αντίστοιχο εκείνου με τον διαβόητο «βασικό μέτοχο» της ΝΔ (σ.σ: δε ρωτάει κανείς και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Π. Παυλόπουλο που κάτι ξέρει από αυτά;..) και ετοιμάζεται πλησίστια να κάνει το επόμενο λάθος της.

Ανεξάρτητα πάντως από τις προφανείς πολιτικές σκοπιμότητες για τον έλεγχο του τοπίου- ιδέα που φαίνεται πως βρίσκουν ιδιαίτερα ελκυστική στην ηγετική ομάδα Τσίπρα, η αγορά βρίσκει τις λύσεις. Αρκεί να πεταχτεί για παράδειγμα κάποιος καναλάρχης μέχρι την Κύπρο και έναντι μόλις 5.000 ευρώ να στήσει δορυφορικό κανάλι που θα εκπέμπει και στην Ελλάδα.

Και κάτι ακόμα που δεν προσήκει στη συμπεριφορά ευφυών -κατά τεκμήριο…- ανθρώπων. Ο αρμόδιος υπουργός Ν. Παππάς, προκειμένου να αποσείσει την κατηγορία ότι επιχειρεί να χειραγωγήσει τα Μέσα κατέθεσε τροπολογία με την οποία ο ίδιος θα υποδεικνύει τον αριθμό των αδειών, αλλά η τελική απόφαση θα ανήκει στη Βουλή, η οποία όμως ελέγχεται από την πλειοψηφία ΣΥΡΙΖΑ- Αν.Ελλ. Δηλαδή, όχι Γιάννης, αλλά Γιαννάκης.

Κουτοπόνηρα και ευτελή πράγματα που θα προσφέρουν εύκολους αντιπολιτευτικούς πόντους στα υπόλοιπα κόμματα και κυρίως στη ΝΔ που έχει, όπως άλλωστε και το ΠΑΣΟΚ, λερωμένη τη φωλιά της στο μεγάλο αυτό θέμα και με τη στάση της στην εκλογή των νέων μελών του ΕΣΡ έδειξε μια παθολογική- και ίσως όχι μόνο…- εμμονή στις κακές συνήθειες του παρελθόντος.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.