ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Remember, remember... the 20 of September

15:45 - 15 Μαρ 2017
Η αγωνιστική διαπραγμάτευση του 2015 είχε χρηματοδότη. Τα κορόιδα, τους Έλληνες. Τάχουμε πει:
Μισό δισ. έντοκα γραμμάτια του δημοσίου
€3.5 δισ. repos (τα αποθεματικά των οργανισμών)
€0.8 δισ. από το λογαριασμό του ΔΝΤ
€4 δισ. (εκτίμηση) ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις 
€3 δισ. διαθέσιμα του δημοσίου (την 30/6/2015 τα ταμεία του κράτους είχαν μείνει με €77 εκατ - μερικών ωρών ανάγκες του κράτους)
 
Συνολικά €12 δισ. που έγιναν νέο χρέος.
 
Η αντιπολίτευση μετά το δημοψήφισμα, χωρίς πολιτική, χωρίς ηγεσία, σύρθηκε στη σωτηρία, όχι της χώρας όπως αποδεικνύεται αλλά του Τσίπρα. Με τις εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου.
 
Με την ανακοίνωση των υπεραποδόσεων στο πλεόνασμα, όλοι μιλούν για αλχημείες για να πείσουν την τρόικα. Λες και δεν ξέρουν αυτοί τι γίνεται! Τα ταμειακά περισσεύματα δεν είναι μόνο επικοινωνιακά παιγνίδια - είναι και λεφτά λεφτένια. Λεφτά (ρευστότητα το λέμε) που αφαιρούνται από την οικονομία, τη στραγγαλίζουν, αλλά είναι διαθέσιμα για άλλες χρήσεις. 
 
Οι υποχρεώσεις του δημοσίου έναντι του χρέους είναι περίπου €10 δισ. από σήμερα μέχρι τα μέσα Ιουλίου. Σχεδόν 6% του ΑΕΠ. Βάλτε τα κάτω: 3% πλεόνασμα το 2016, 1.2% το δίμηνο του 2017. Τέσσερις μήνες μπροστά μας. Με την ΠΝΠ του Γιάνη που υποχρεώνει όλους τους οργανισμούς να μεταφέρουν τα διαθέσιμά τους στην ΤτΕ. Με σχεδόν καθολική στάση πληρωμών (πλην μισθών και συντάξεων).
 
Το σκηνικό της "αντίστασης" στήνεται. Βολεύει και τους συντηρητικούς της Ευρώπης: ούτε δεκάρα στους Έλληνες κι ας ματώνουν. Μετά το σχηματισμό κυβέρνησης στη Γερμανία, έτοιμο το σκηνικό για τη "ρήξη", με κατάληξη και τη συμβατική αποδοχή της μνημονιακής σχέσης μετά το 2018. 
 
Με την αντιπολίτευση εγκλωβισμένη στη σωτηρία δήθεν της χώρας, στην πράξη του βαλκανικού περονισμού. Μόνο ο Βενιζέλος και μέρος της ΝΔ - ευτυχώς μέσα και ο αρχηγός της - προσπαθούν να βάλουν τη σωστή ατζέντα. Οι υπόλοιποι λες και παίζουν ρόλους στο ανέβασμα του έργου - τραγωδία είναι! 
 
Θυμηθείτε πώς φτάσαμε στον Σεπτέμβριο 2015. Σκεφθείτε πού μας οδήγησε εκείνη η επιλογή. Το κωμικοτραγικό είναι πως οι πολιτικώς ανεπαρκείς εμπλακέντες στον εγκλωβισμό, τον ξαναπουλάνε σήμερα ως εθνική υπηρεσία.
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.