• ΓΔ: 00
 • FTSE/ΧΑ LARGE CAP0
 • FTSE ΧΑ MID CAP0
 • Τζίρος0
 • €/$ 0 €/£ 0
  BTC 0 ETH 0 XRP 0
0
0
 • Nasdaq00%
 • S&P 50000%
 • CAC 4000%
 • DAX00%
 • FTSE 10000%
 • Nikkei 22500%
Γιώργος Προκοπάκης

Γιώργος Προκοπάκης

Η ομάδα των πλουσιότερων χωρών του κόσμου, G20, ανακοίνωσε πως οι μισές από τις χώρες που έχουν σχετικό δικαίωμα, αιτήθηκαν αναστολής πληρωμών διμερών χρεών.

Βγήκε το δελτίο χρέους (τριμηνιαίο) Μαρτίου. Πέραν του απολύτως σοκαριστικού να βλέπεις τα repos να ανεβαίνουν €5 δισ σε ένα τρίμηνο, υπάρχει και μια "πρώτη".

Αντί να σαχλαμαρίζουν στην κυβέρνηση ξορκίζοντας μνημόνια, ας κάνουν μια προσπάθεια να λύσουν θέματα. Μόλις αποκτήσαμε "προηγούμενο". Ο ESM θα δώσει πρόσβαση σε κεφάλαια €240 δισ με μόνο κριτήριο επιλεξιμότητας την αυστηρή εποπτεία.

 

Το πλαίσιο των αποφάσεων των ευρωθεσμών (ΕΚΤ/Eurogroup) είναι τέτοιο ώστε κουτσά-στραβά οι ευρωπαϊκές χώρες να τα βγάλουν πέρα με την κρίση. Τουλάχιστον με τη διαφαινόμενη εξέλιξη της κρίσης. Όλες, πλην Ελλάδος! Εξηγώ.

Ο Τσίπρας παρουσιάζει τις προτάσεις του "Μένουμε Όρθιοι" με αίσθημα ευθύνης και απολύτως συναινετικός με την κυβέρνηση. Γουστάρω! Να δούμε πώς θα το χειριστούν οι κουφιοκεφαλάκηδες που δυό χρόνια τώρα στήριζαν την πολιτική του μαξιλαριού.

Δεδομένων ότι:


Διασκεδάζω με τη μπουρδολογία για τη θωράκιση της χώρας με το μαξιλάρι και την παράκαμψη των κανόνων από την ΕΚΤ ώστε να βρεθεί και η Ελλάδα στη νέα ποσοτική χαλάρωση. Ας τα πάρουμε με τη σειρά.

Παρά τις αναταράξεις που προκαλούσε διεθνώς η τότε ιταλική κρίση, η ελληνική κυβέρνηση την άνοιξη 2018 επέμεινε στην επιλογή της δημιουργίας του θηριώδους μαξιλαριού και στη μη καταφυγή στην προληπτική πιστωτική γραμμή. Κάποιοι μιλούσαμε από τότε για το λάθος της επιλογής. Όμως πρυτάνευσε η αντιμνημονιακή επικοινωνιακή ατζέντα. Υπεύθυνοι προφανώς οι Τσίπρας, Τσακαλώτος, Χουλιαράκης, ολετήρες της ελληνικής οικονομίας και καταστροφείς όποιας προοπτικής. Εργαλείο στις διαδικασίες ο ΟΔΔΗΧ και βέβαια ο κ. Τσάκωνας.

Τα ξαναείπαμε: με την αναμπουμπούλα που ρίχνει τα χρηματιστήρια, οι επενδυτές στρέφονται σε ασφαλή λιμάνια. Από το χρηματιστήριο στην αγορά χρέους (ή στο χρυσό - εν προκειμένω, το πετρέλαιο δεν παίζει γιατί αναμένεται επιβράδυνση της οικονομίας στην Κίνα, άρα μειωμένη ζήτηση).

Η απάντηση στο ερώτημα του τίτλου είναι απλή: ο προϋπολογισμός φτιάχνεται για πλάκα!

Το δεκαετές ομόλογο σήμερα έχει απόδοση 1.105%. Τα φθηνά δάνεια του ESM/EFSF έρχονται με κόστος 1.4%. Οι προοπτικές είναι για περαιτέρω πτώση των αποδόσεων των ελληνικών ομολόγων.

Ο κ. Ζαχαριάδης, βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και σε εκτίμηση από κάθε πολιτικό σούργελο που θέλει συναινέσεις, έκανε ένα καταπληκτικό τουίτ. Στην Αυστρία και Γαλλία εκατομμύρια πολιτών μένουν σε κατοικίες ιδιοκτησίας του δημοσίου, ενώ την Ελλάδα ο Μητσοτάκης δεν προστατεύει την πρώτη κατοικία.

Σε λίγο καιρό θα περάσει νόμος που θα καθορίζει το πλαίσιο χορήγησης μικροδανείων. Συζητάμε για δάνεια τυπικά της τάξεως των δέκα χιλιάδων και μέχρι είκοσι πέντε χιλιάδων ευρώ για να ενισχυθούν επιχειρηματικές προσπάθειες από ανθρώπους οι οποίοι δεν έχουν πρόσβαση στο τραπεζικό σύστημα - για διάφορους λόγους.

σελίδα 1 από 8
Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman