ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Δάνεια

12:20 - 30 Μαρ 2019
Μου κάνει εντύπωση που κανείς δεν ρωτάει για τα μετοχοδάνεια της Τράπεζας Αττικής.

Έρευνα της ΤτΕ προ διετίας απεκάλυψε πως καμιά δεκαπενταριά Ελλήνων επιχειρηματιών είχαν πάρει δάνεια κάπου €60 εκατ για να συμμετάσχουν σρην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου τον Ιανουάριο 2016 ώστε η τράπεζα να μην ανακεφαλαιοποιηθεί με κρατικά κεφάλαια και δεν μπορεί να δίνει δάνεια έναντι βοσκοτόπων.

Θα είχε ενδιαφέρον να μάθουμε τι εγγυήσεις δόθηκαν για τα δάνεια αυτά. Πείτε μου πως ήταν οι μετοχές της ίδιας της Τράπεζας Αττικής που αγοράστηκαν! Θα με πεθάνεται στο γέλιο. 

Η μετοχή της Τράπεζας Αττικής έχει χάσει το 96% της αξίας της κατά την ανακεφαλαιοποίηση. Δηλαδή, εάν το επιτόκιο για τα δάνεια ήταν 4%, ο οφειλέτης πληρώνει σε τόκους το σύνολο της αξίας του περιουσιακού στοιχείου ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ. Δεν υπάρχει μανατζαραίος στον πλανήτη που θα κάνει κάτι τέτοιο και δεν θα τον κρεμάσουν οι μέτοχοι από τη τσιμινιέρα για να μην παγώσει. 

Εκτός από τους παντελώς ανίκανους υπευθύνους των ασφαλιστικών ταμείων όπως ΤΣΜΕΔΕ, ΤΑΠΙΛΤ, τους ανίκανους ή εντεταλμένους μανατζαραίους φιλίων επιχειρήσεων όπως ΕΥΔΑΠ, ΔΕΗ, ΔΑΑ, έχουμε και τους επιστρατευμένους με τα μετοχοδάνεια. Επειδή αυτοί έχουν αποδείξει σε βάθος χρόνου πως μόνο κορόιδα δεν είναι, είπαν σε όποιους ζητούσαν φορτικά τη συμμετοχή τους: αν θέλετε να μπούμε, δώστε μας τα λεφτά. Η πλάκα είναι πως από όλους αυτούς, ο Κόκκαλης έβαλε στην ανακεφαλαιοποίηση τα μισά από όσα πήρε ως δάνειο!

Το ερώτημα είναι: τι έχει γίνει με αυτά τα δάνεια; Τα εξυπηρετούν οι δανειολήπτες; Προχώρησε σε ρυθμίσεις δανείων η διοίκηση της τράπεζας; Εάν ναι, γιατί; 

Ωραίο δεν είναι να προετοιμάζεις το παράλληλο τραπεζικό σύστημα και στην πορεία να πατάσσεις τη διαπλοκή; Κι από πάνω να προστατεύεις τα λεφτά των φορολογουμένων - τα ταμεία μπορεί να πάνε να κουρεύονται, επέσανε θύματα αδέλφια αυτά σε άνιση πάλη κι αγώωωωωνααααα.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.