ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Παραιτηθείτε επιτέλους!

10:16 - 09 Δεκ 2008
Γρηγόρης Νικολόπουλος

Γράφει ο Γρηγόρης Νικολόπουλος

Τα χθεσινοβραδινά επεισόδια, ένα κυρίως αποτέλεσμα θα έχουν. Η κυβέρνηση με ενα ακόμη επικοινωνιακό τρίκ, Θα συγκαλέσει το συμβούλιο πολιτικών αρχηγών προκειμένου να «πάρει το ελεύθερο» για να «χειριστεί» την κατάσταση. Ο «χειρισμός» ασφαλώς θα στηριχτεί στην άγρια καταστολή η οποία προκύπτει σήμερα ώς αναγκαιότητα αφού πρώτα κατατρομοκρατήθηκαν οι πολίτες απο τις καταστροφές που η ίδια η αστυνομία κατ' εντολήν της κυβέρνησης επέτρεψε. Στόχος ήταν να ξεχαστεί η δολοφονία του ανήλικου Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου και να ανατραπεί η άποψη της κοινής γνώμης υπέρ της κυβέρνησης και της αστυνομίας. Πρόκειται για ενα απλούστατο και εξαιρετικά χυδαίο σχέδιο το οποίο σύμφωνα με κορυφαίους πολιτικούς έχει μεγάλη δόση προβοκάτσιας απο τις μυστικές υπηρεσίες. Όσο και αν αυτή η άποψη μοιάζει με θεωρία συνομωσίας, δεν υπάρχει καμία άλλη λογική εξήγηση για το μέγεθος της καταστροφής που πραγματοποιήθηκε υπο την «υψηλή εποπτεία» της αστυνομίας.

Πολιτικά η κυβέρνηση σκοπεύει να χειριστεί το θέμα ώς εξής: Ο πρωθυπουργός θα ζητήσει απο τους πολιτικούς αρχηγιούς, δηλαδή τον κ. Γ. Παπανδρέου του ΠΑΣΟΚ, την κυρία Αλέκα Παπαρήγα του ΚΚΕ, τον κ. Αλαβάνο του ΣΥΡΙΖΑ και τον κ. Καρατζαφέρη του ΛΑΟΣ την συναίνεση τους για να «λύσει» το ζήτημα. Οι πολιτικοί αρχηγοί θα βρεθούν σε δύσκολη θέση καθώς ή θα πρέπει να του δώσουν το ελεύθερο -πράγμα που λογικά δεν στέκει διότι η κυβέρνηση έχει αποδειχθεί οτι είναι ανίκανη να χειριστεί την κατάσταση -ή θα πρέπει να του πούν να παραιτηθεί και να πάει σε εκλογές. Αυτό θα είναι και το άλλοθι του Καραμανλή ο οποίος αφορμή ζητάει για να το «σκάσει» απο την κυβέρνηση και τις ευθύνες του.

Το ερώτημα είναι αν η κυβέρνηση μπορεί με αυτό το επικοινωνιακό τρίκ να κερδίσει τη συμπάθεια των κατατρομοκρατημένων νοικοκυραίων. Γιατί όμως ένας ψηφοφόρος να εμπιστευθεί μια κυβέρνηση η οποία άφησε στο έλεος των κουκουλοφόρων την περιουσία του αλλά και την ίδια την πόλη; Πώς μπορεί να εμπιστευθεί μια κυβέρνηση η οποία απέτυχε παταγωδώς στον χειρισμό οποιασδήποτε κρίσης, και πνίγεται στα σκάνδαλα; Γιατί να εμπιστευθεί μια κυβέρνηση που κατέστρεψε την οικονομία, που άφησε τη χώρα να καίγεται πρόπερσι, που άφησε όλες τις πόλεις να καούν φέτος, που κάλυψε όλους τους διεφθαρμένους «κουμπάρους» και τους «κολλητούς» του πρωθυπουργού, που το μόνο που κάνει είναι να δανείζεται ασύστολα για να συντηρεί τη διαφθορά των κομματικών και κυβερνητικών στελεχών;

Το ζήτημα είναι οτι αυτή τη στιγμή η χώρα βρίσκεται υπο ανταρσία, το κράτος έχει εξαφανισθεί, το κύρος του πολιτικού κόσμου έχει καταρρακωθεί και η Αθήνα όπως και όλες οι μεγάλες πόλεις της χώρας είναι κατεστραμμένες. Το μόνο που αποδείχθηκε απο αυτή την περιπέτεια -που ακόμη δεν έχει τελειώσει -είναι οτι δεν έχουμε κυβέρνηση. Και εφόσον δεν έχουμε, αυτή που χάριν λόγου ονομάζουμε κυβέρνηση καλά θα κάνει να παραιτηθεί.

Γρηγόρης Νικολόπουλος
[email protected] 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.