ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τσίπρα, πες τώρα την αλήθεια στο λαό

13:47 - 11 Ιουλ 2015
Γρηγόρης Νικολόπουλος

Γράφει ο Γρηγόρης Νικολόπουλος

Αν υποθέσουμε - αρκετά βάσιμα- οτι τελικά θα υπάρξει μια συμφωνία με την Ευρώπη τις επόμενες ημέρες, μετά μένει να δούμε πώς θα περάσουν από τη Βουλή και πώς θα εφαρμοστούν τα μέτρα που θα συμφωνηθούν.

 Ας πούμε οτι και αυτό το καταφέρνουμε και οτι τελικά διαμορφώνεται μια άλλη κυβερνητική πλειοψηφία. 

Τα μέτρα είναι εξαιρετικά βαριά για όλους, για τους πολίτες και τις επιχειρήσεις. Για να εφαρμοστούν και να πετύχουν, είναι αναγκαίες δυο προυποθέσεις:

Πρώτον να αλλάξει η κυβέρνηση. Όχι με εκλογές που θα μας πάνε πίσω - εξάλλου ούτε η αντιπολίτευση είναι έτοιμη να κυβερνήσει, δεν έχει ξεπεράσει τη λαικιστική νοοτροπία της - αλλά με κυβέρνηση στην οποία θα συμμετέχουν όλα τα κόμματα που στήριξαν την ευρωπαική προοπτική. Μόνο έτσι μπορούν να ψηφιστούν τα μέτρα στη Βουλή.

Το δεύτερο και ακόμη σημαντικότερο είναι να εξηγήσει ο Πρωθυπουργός (και όλα τα άλλα κόμματα) στους πολίτες οτι όσα ήξεραν μέχρι σήμερα τελείωσαν, ότι δεν υπάρχει εναλλακτική λύση για τη χώρα, οτι εκτός Ευρώ δεν μπορούμε να επιβιώσουμε ούτε ώς κράτος, ούτε ώς άτομα. Πιστεύω οτι οι περισσότεροι Έλληνες το έχουν καταλάβει, αλλά μη ξεχνάμε οτι θα αρχίσουν από αύριο κιόλας οι διαφωνούντες να λένε ξανά το ίδιο παραμύθι, δηλαδή ψέμματα. Ο νεός ηγέτης της άκρας αριστεράς Παναγιώτης Λαφαζάνης, μαζί με την ιέρεια της, Ζωή Κωνσταντοπούλου, οι διάφοροι φανατικοί αριστεροί, το ΚΚΕ και οι Χρυσαυγίτες θα συνεχίσουν το ίδιο παραμύθι εμπλουτίζοντας το με διάφορες θεωρίες περί εθνικής εναξρτησίας αν φύγουμε από το Ευρώ κλπ. Και θα έχουμε και τον απερίπγραπτο Βαρουφάκη να λέει τις δικές του ανοησίες.

Οι ψηφοφόροι δεν θα έχουν μεγάλες αντιστάσεις διότι θα υποφέρουν από το νέο μνημόνιο. Σύντομα, εντός ημερών, η χθεσινή κατάκτηση της Βουλής με τους 251 ψήφους θα ξεχαστεί, το ίδιο και ο φόβος που κατάφερε να μετακινήσει τον Τσίπρα, τον Καμμένο και τους βουλευτές τους από την αντιμνημονιακή πολιτική στην υπογραφή αυτής της συμφωνίας. Για να εφαρμόσουν τα μέτρα πρέπει να εξηγήσουν στους ψηφοφόρους την αλήθεια και για να το κάνουν αυτό θα πρέπει οι ίδιοι να υιοθετήσουν την πολιτική που θα ακολουθηθεί ώς δική τους και ώς κατάλληλη για την ανόρθωση της οικονομίας.

Πώς θα το κάνουν αυτό; Επειδή γνωρίζουν οτι δεν υπάρχει άλλη επιλογή. Και πρέπει να το κάνουν άμεσα, δημόσια και βροντερά.

Ο Παπανδρέου και ο Σαμαράς την πάτησαν επειδή δεν υιοθέτησαν την πολιτική ώς ορθή, επειδή δεν την εφήρμοσαν σωστά και επειδή είχαν απέναντι τους τον Τσίπρα να υπόσχεται ψέμματα. Τώρα πιά κανείς δεν είναι απέναντι, εκτός αυτών που ευθαρσώς μιλάνε για έξοδο της Ελλάδας από το Ευρώ και την Ευρώπη. Και ο λαός αυτά δεν τα θέλει.

Εφόσον ο Τσίπρας πείστηκε οτι δεν υπάρχει άλλη εναλλακτική για να μείνουμε στο Ευρώ πέραν της συμφωνίας με τους ξένους, πρέπει να πείσει και τους πολίτες. Αυτούς που παραμύθιαζε μέχρι χθές. 

 

Τελευταία τροποποίηση στις 11:09 - 12 Ιουλ 2015
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.