ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μόνο ψέμματα. Όλα για το θεαθήναι. Ουσία μηδέν.

10:13 - 15 Φεβ 2016
Γρηγόρης Νικολόπουλος

Γράφει ο Γρηγόρης Νικολόπουλος

Η κυβέρνηση διαψεύδει τον Αβραάμ Λίνκολν που είχε πεί οτι δεν μπορείς να τους κοροιδεύεις όλους για πολύ καιρό. Μας κοροιδεύει όλους, διαρκώς και ασταμάτητα.

Κοροιδεύει τώρα τους συνταξιούχους λέγοντας οτι δεν θα κόψει τις συντάξεις. Θα τις κόψει διότι δεν γίνεται αλλιώς εξυγίανση του ασφαλιστικού συστήματος. Και όταν λέει οτι θα κοπούν λίγο, πάλι τους κοροιδεύει. Διότι αν σε μια σύνταξη 800 ευρώ κοπούν τα 80 Ευρώ, τελικά τι έχει κοπεί; Περισσότερο από μια ολόκληρη μηνιαία σύνταξη τον χρόνο. 

 

Κοροιδεύει τους ξένους οτι θα κάνει αποκρατικοποιήσεις και καλεί τους ξένους επενδυτές να επενδύσουν στην Ελλάδα λέγοντας τους οτι θα προωθήσει τις μεταρρυθμίσεις και θα διαμορφώσει ένα θετικό επενδυτικό περιβάλλον. Τίποτα δεν κάνει. Αυτό που κάνει είναι να καθυστερεί τις μεταρρυθμίσεις, να αυξάνει τους φόρους, να προσλαμβάνει ημέτερους και να δημιουργεί ένα ολοένα και χειρότερο επενδυτικό περιβάλλον. Οι ξένοι που επένδυσαν στις αυξήσεις κεφαλαίου των ελληνικών τραπεζών έχουν ήδη χάσει τα λεφτά τους. Δεν πρόκειται να ξαναακουμπήσουν ελληνικές μετοχές. Και είναι και εγκλωβισμένοι μέσα στο ελληνικό χρηματιστήριο, αφού δεν έχουν σε ποιόν να τις πουλήσουν. Όσοι ξένοι προγραμμάτιζαν δουλειές εδώ, τις ακύρωσαν τις τελευταίες δυο εβδομάδες, βλέποντας οτι τίποτα δεν προχωράει, οτι η κυβέρνηση αυτή είναι ανίκανη και οτι δεν μπορεί να διαχειριστεί ούτε την οικονομία, ούτε το προσφυγικό. 

 

Κοροιδεύει με το προσφυγικό. Ήταν επιλογή της να ρισκάρει τον εγκλωβισμό μέσα στην Ελλάδα εκατοντάδων χιλιάδων προσφύγων την τουριστική περίοδο. Όσον αφορά τις περιπολίες του ΝΑΤΟ στα χωρικά μας ύδατα, ποιός πιστεύετε οτι θα προσφερθεί να τις κάνει; Θα έρθουν Ισπανικές ή Ιταλικές ακταιωροί και θα αρχίσουν τις περιπολίες; Αφαλώς όχι. Η χώρα του ΝΑΤΟ που θα περιπολεί στα χωρικά μας ύδατα θα είναι η Τουρκία. Τα τουρκικά καράβια θα περιπολούν  και θα μας φέρνουν τους ναυαγούς εδώ. Τι άλλο δηλαδή μπορεί να συμβεί;

 

Είχαμε κάποτε ψευδαισθήσεις για τον γεωστρατηγικό μας ρόλο στην Ανατολική Μεσόγειο. Κατέρρευσαν και αυτές εξαιτίας της ανικανότητας της κυβέρνησης. Η κυβέρνηση έχει οδηγηθεί σε διεθνή απομόνωση, κανείς δεν τη λαμβάνει υπόψη του, κανείς δεν ρωτάει την Ελλάδα ούτε καν για τα θέματα που μας αφορούν. Η Μέρκελ με τον Νταβούτογλου έκλεισε τη συμφωνία για τις Νατοικές περιπολίες στο Αιγαίο, όχι με τον Τσίπρα. Και πώς αλλιώς θα μπορούσε να γίνει όταν η άμεσα ενδιαφερόμενη χώρα, δηλαδή η Ελλάδα, αρνείται να συμφωνήσει σε οτιδήποτε συζητούν οι Ευρωπαίοι και απλώς παραδίδει μαθήματα ηθικής και διδάσκει την Ευρώπη πως πρέπει να διαμορφώσει ένα νέο ευρωπαικό πολιτισμό; Διότι αυτό μόνο κάνει διαρκώς η κυβέρνηση. Μαζεύονται οι Ευρωπαίοι και η διεθνής κοινότητα να συζητήσουν με ποιόν τρόπο θα αντιμετωπίσουν ένα επείγον πρακτικό πρόβλημα, είτε αυτό είναι η ελληνική οικονομία, είτε το προσφυγικό και εμείς τους λέμε τα ίδια: Ότι έχουν πάρει λάθος δρόμο, οτι δεν πρέπει να είναι έτσι η Ευρώπη και άλλες θεωρίες. Μπαρουφάκιες θεωρίες, σε όλα και στα οικονομικά και στα γεωπολιτικά. Και για αυτό δεν μας ρωτάνε πιά τίποτα, αποφασίζουν για εμάς χωρίς να μας λαμβάνουν υπόψη τους. Στο μεταξύ εδώ φουντώνουν οι κορώνες για εθνική κυριαρχία και εθνική ανεξαρτησία. Δεν θέλουμε να δεχτούμε οτι τα έχουμε χάσει και τα δυο αφού εμείς δεν μπορούμε να διαχειριστούμε τη χώρα μας λόγω ανικανότητας. 

 

Παριστάνει τώρα η κυβέρνηση οτι διαπραγματεύεται σκληρά με τους Ευρωπαίους. Καμμία διαπραγμάτευση δεν γίνεται. Όλα, για όσα λέει οτι τα διαπραγματεύεται, τα έχει ήδη υπογράψει από το καλοκαίρι με το μνημόνιο. Στο τέλος ή θα κάνει ότι της λένε οι ξένοι, αφού δεν έχει καμία λογική και εφαρμόσιμη δική της αντιπρόταση, ή θα καταρρεύσει από την έλλειψη χρηματοδότησης, δεν θα έχει λεφτά να πληρώσει τους δημοσίους υπαλλήλους και θα συρθεί σε εκλογές. Λέει οτι διαπραγματεύεται για το χρέος. Μα οι αποφάσεις για το χρέος έχουν ήδη ληφθεί, το ΔΝΤ επιμένει για τη μείωση του και ο Βενιζέλος το δηλώνει διαρκώς οτι η μείωση του χρέους είναι συμφωνημένη.  Δεν ξέρουν ο Τσακαλώτος και ο Τσίπρας τη συμφωνία για το χρέος; Ασφαλώς και την ξέρουν, αλλά παριστάνουν οτι διαπραγματεύονται για να την εμφανίσουν ώς επιτυχία.  

 

Κάνει η κυβέρνηση τώρα ένα τεράστιο σόου με τις τηλεοπτικές άδειες. Θα δώσει λέει τέσσερις - σε ποιούς; Σε άλλους από αυτούς που έχουν σήμερα τα κανάλια; Και ορθώς τη ρωτάει ο Λεβέντης: Αυτοί οι άλλοι τι θα είναι, Άγιοι; Λέει η κυβέρνηση οτι τα κανάλια πρέπει να είναι βιώσιμα. Ξέρει καλύτερα από τους μετόχους τους που επενδύουν τα εκατομμύρια τους για να τα έχουν; Και είναι μήπως βιώσιμη η ΕΡΤ την οποία ξανάνοιξε; Η ΕΡΤ επιδοτείται από τον προυπολογισμό και που την πληρώνουμε όλοι εμείς με τους λογαρισμούς της ΔΕΗ θέλοντας και μή, ακόμη και αν δεν έχουμε καν τηλεόραση στο σπίτι; Και τι θα κάνει με τις χιλιάδες ανέργους αν κλείσουν τα κανάλια; Τίποτα ασφαλώς.

Όλα λοιπόν όσα λέει η κυβέρνηση είναι ψέμματα, όλα είναι παραπληροφόρηση. Και έχει καταφέρει να τους κοροιδεύει όλους για πολύ καιρό.  Να δούμε για πόσο ακόμη...

Τελευταία τροποποίηση στις 10:52 - 15 Φεβ 2016
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.