ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μαριονέτα ο Βαρουφάκης, άλλος είναι ο ένοχος

11:43 - 24 Ιουλ 2017
Γρηγόρης Νικολόπουλος

Γράφει ο Γρηγόρης Νικολόπουλος

Όλα όσα περιγράφει ο Βαρουφάκης στο βιβλίο του Adults in the Room τα γνωρίζαμε όλοι. Τα έγραφαν οι δημοσιογράφοι, πολλά από αυτά ώς γεγονότα, πολλά ώς βάσιμες υποθέσεις.

Το οτι υπήρχε αυτό το σχέδιο, ήταν γνωστό. Το ότι η κυβέρνηση ήθελε να αρπάξει τα διαθέσιμα της Τράπεζας της Ελλάδας ήταν γνωστό. Το ήξερε ο Στουρνάρας και είχε προετοιμαστεί. Οι διαμάχες Βαρουφάκη – Σταθάκη – Δραγασάκη – Χουλιαράκη ήταν γνωστές. Το Plan B ολόκληρο ήταν γνωστό. Το ότι ο Τσίπρας γνώριζε το σχέδιο και το υποστήριζε μέχρι που το εγκατέλειψε, ήταν γνωστό. Η τρέλα που επικρατούσε στις συσκέψεις των αδαών και αφελών κυβερνόντων ήταν γνωστή. Το οτι ο Τσίπρας πανικόβλητος από το ίδιο του το σχέδιο έκανε την κωλοτούμπα ήταν γνωστό. Και φυσικά το που θα κατέληγε αυτή η ιλαροτραγωδία ήταν επίσης γνωστό. Ήταν φώς φανάρι. Στα νέα μνημόνια, σε περισσότερα από 100 δις χαμένα και σε πλήρη διάλυση του παραγωγικού κομματιού της οικονομίας. Πολλά δε από αυτά ήταν φανερά και απολύτως προβλέψιμα, πριν ακόμη ο Τσίπρας κερδίσει τις εκλογές.

Το βιβλίο του Βαρουφάκη δεν αποκαλύπτει τίποτα πέραν του ότι η Μπέτυ και η Δανάη βαριόντουσαν σε ένα φουσκωτό έξω από το Πετροκάραβο, όσο τα αγόρια τους κολυμπούσαν στα ανοιχτά και συζητούσαν περί του Δραγασάκη!

 

Το βιβλίο αυτό ο Βαρουφάκης το έγραψε για δυο λόγους: Πρώτον διότι δεν μπορεί λόγω του άρρωστου ναρκισισμού του να πάψει να φλυαρεί. Δεύτερον διότι θέλει να εμπλέξει τον Τσίπρα και ολόκληρη την κυβέρνηση στις ευθύνες όταν του ζητηθούν.

Το να προσπαθήσει κάποιος να «διαψεύσει» τον Βαρουφάκη θα είναι ανούσιο. Ο ανεκδιήγητος πρώην Υπουργός μαγνητοφωνούσε και βιντεοσκοπούσε τα πάντα. Το γεγονός οτι είναι βαρειά νάρκισσος απλώς συμβάλει στην παραμόρφωση της αλήθειας με μοναδικό στόχο να φανεί ώς σπουδαίος και κεντρικός ο ρόλος του.

 

Αυτό που έχει ενδιαφέρον να σκεφτεί κανείς, είναι γιατί η Αριστερά η οποία στην Ελλάδα είναι πολυάνθρωπη, δεν βρήκε έναν άλλο πολιτικό ή οικονομολόγο για να αναλάβει τις διαπραγματεύσεις με τους εταίρους. Γιατί κανείς από τους χιλιάδες αριστερούς οικονομολόγους, πολλοί εκ των οποίων είναι και καθηγητές στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, δεν θέλησε να αναλάβει αυτό το πόστο και κατέληξε ο Τσίπρας σε αυτόν τον ιδιόμορφο άνθρωπο προσφέροντας του με μεγάλη ανευθυνότητα τις τύχες της χώρας και των πολιτών.

 

Η ευθύνη όλων αυτών των καταστροφικών λαθών, η ευθύνη για την κατάσταση της χώρας, η ευθύνη για την απώλεια εισοδημάτων και περιουσιών, για την απομόνωση και τον διεθνή εξευτελισμό, για τα εξοντωτικά μνημόνια, ανήκει πρωτίστως στον Τσίπρα και δευτερευόντως σε ολόκληρη την κυβέρνηση. Μπορεί κανείς να πεί οτι ο Βαρουφάκης, - όσο και αν αυτό τον πληγώνει – δεν είχε την ευθύνη του σχεδιασμού. Δεν ήταν ο ιθύνων νούς, δεν ήταν ο ηθικός αυτουργός του εγκλήματος. Ήταν βεβαίως ο φυσικός υπεύθυνος, πράγμα που τον καθιστά ευθεώς ένοχο έναντι κάθε δικαστηρίου και είναι προφανές οτι δεν μπορεί να αποφύγει τη Δικαιοσύνη κάποια στιγμή. 

Παρ'ολες τις μεγάλες ευθύνες του όμως, ο Βαρουφάκης ήταν τελικά μια μαριονέτα στα χέρια του Τσίπρα, που ανέλαβε να παίξει έναν ρόλο τον οποίο ουδείς άλλος ανελάμβανε. Και ανέλαβε να τον παίξει αυτόν τον ρόλο επειδή είναι εγωπαθής, νάρκισσος και μεγαλομανής. Όλα αυτά οδηγούν στην καταστροφή τη δική του και δυστυχώς τη δική μας. Το να αναθέτει όμως ένας Πρωθυπουργός σε έναν τέτοιο τύπο τις διαπραγματεύσεις για λογαριασμό της χώρας, αυτό είναι που καθιστά εξαιρετικά επικίνδυνο – και φυσικά ένοχο – τον Πρωθυπουργό.

Τελευταία τροποποίηση στις 13:06 - 24 Ιουλ 2017
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.