ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η χυδαιότητα στην εξουσία

00:00 - 14 Αυγ 2018
Γρηγόρης Νικολόπουλος

Γράφει ο Γρηγόρης Νικολόπουλος

Οι δηλώσεις των κυβερνητικών και των κομματικών στελεχών της Αριστεράς που γίνονται αυτές τις μέρες, στις συνθήκες πανικού που προκαλεί η αδυναμία διοίκησης και η συνειδοτηποίηση της εκλογικής κατάρρευσης, αποκαλύπτουν τον τρόπο που σκέκπτονται τα στελέχη αυτής της κυβέρνησης. Οι σκέψεις τους είναι επικίνδυνες όχι μόνο για την πορεία της χώρας, αλλά και για τους πολίτες, ακόμη και για τη Δημοκρατία.

 

Ας δούμε μερικά παραδείγματα:

 

Ξεκινώντας από τον υπουργό Υγείας Πολάκη που είπε οτι οι νεκροί θολώνουν την εικόνα της αποτελεσματικότητας του κρατικού μηχανισμού και καταλήγοντας – μετά από πολλές άλλες ατυχείς δηλώσεις άλλων – στις δηλώσεις του βουλευτή Μπάρκα που είπε οτι πέθαναν πολλοί αλλά σώθηκαν περισσότεροι, διαπιστώνουμε μια απίστευτη σκληρότητα, μια απαξίωση της ανθρώπινης ζωής, μια τάση για διαστρέβλωση της πραγματικότητας σε βαθμό σκανδαλώδη, μια τρομερή πολιτική χυδαιότητα. Οι δηλώσεις Κουβέλη οτι είχαμε νεκρούς αλλά θα βγούμε από τα μνημόνια, στο ίδιο μοτίβο εντάσσονται. 

 

Μια άλλη διάσταση της «λογικής» του ΣΥΡΙΖΑ, δόθηκε από ιστορικό στέλεχος του που μίλησε στην εφημερίδα το Πρώτο Θέμα ανώνυμα (το όνομα του είναι στη διάθεση της εφημερίδας) και είπε το εξής: Είμαστε οι καλύτεροι από όλους, όσο το επιτρέπει ο λαός και το Σύνταγμα θα μείνουμε στην κυβέρνηση. Τι εννοεί ο ποιητής; Οτι ο λαός πρέπει να πάρει τα όπλα για να τους διώξει; 

Οι δηλώσεις αυτές αποκαλύπτουν μια λογική της Αριστεράς η οποία στηρίζεται στην πεποίθηση οτι «εμείς και μόνο εμείς, λειτουργούμε υπέρ των συμφερόντων του λαού και για αυτό πρέπει πάση θυσία να ανέβουμε στην εξουσία και να μείνουμε εκεί. Η παράδοση της εξουσίας στους καπιταλιστές  δεν νοείται διότι έτσι προδίδονται τα συμφέροντα του λαού». Η λογική της αποχώρησης από την εξουσία, δεν υπάρχει για τα «ριζοσπαστικά» και «επαναστατικά» κόμματα και ο Συνασπισμός της Ριζοσπαστικής Αριστεράς είναι τουλάχιστον κατ’ όνομα τέτοιο κόμμα. Δεν έχει καμμία απολύτως σημασία για αυτούς το γεγονός οτι εφαρμόζουν πολιτικές σκληρής λιτότητας, το μόνο που έχει σημασία, είναι «η δρακογενειά» να έχει την εξουσία, πάση θυσία. Η αποχώρηση είναι ολέθρια ήττα για την Αριστερά και τους οπαδούς της και ο σκοπός της παραμονής στην εξουσία, αγιάζει τα μέσα.

 

Ποιά είναι τα μέσα;

 

Τα αποκάλυψε κορυφαίος οικονομικός υπουργός ο οποίος εξήγησε τον πολιτικό σχεδιασμό που λαμβάνει χώρα αυτή τη στιγμή στο Μαξίμου και είπε:

«Τα πληβειακά στρώμματα έχουν εργαλειακή ψήφο. Κοιτάνε τι θα τους δώσεις». Η πρόταση αυτή περικλείει όλο τον στρατηγικό σχεδιασμό του ΣΥΡΙΖΑ που με άλλες λέξεις – εργαλειακή και όχι πελατειακή ψήφο – στηρίζεται αποκλειστικά και μόνο στην εξαγορά ψηφοφόρων. 

Αυτό εξάλλου φάνηκε και από τα μέτρα «ανακούφισης» των πυρόπληκτων που περιελάμβαναν την πρόσληψη όλων των νέων από πυρόκλητες περιοχές στο δημόσιο και την ενίσχυση της βαθμολογίας τους με 20% για την εισαγωγή τους σε ΑΕΙ. Εξαγγελίες βέβαια μόνο, αλλά ενδεικτικές του τι θεωρεί ο ΣΥΡΙΖΑ μέτρα ανακούφισης του λαού. Τα μέτρα εξαγοράς των ψηφορόων και μόνο. 

 

Ο στρατηγικός σχεδιασμός του ΣΥΡΙΖΑ είναι πλέον ένας: Ανακοίνωση παροχών, παζάρι με τους ξένους για να αναβάλουμε ( όχι να αποφύγουμε ) τη μείωση των συντάξεων ώστε να πέσει στην επόμενη κυβέρνηση και θριαμοβολογίες με μπόλικα ψέμματα για να παραπλανηθεί ο ψηφοφόρος.

Ένας σχεδιασμός απροκάλυπτα χυδαίος, προσβλητικός ακόμη και για τα «πληβειακά στρώμματα» και χρονικά κοντόφθαλμος, με στόχο την παραμονή στην εξουσία και φυσικά τη νομή της.

Και εξαιτίας αυτής της λογικής και αυτού του σχεδιασμού, κινδυνεύει τελικά η πορεία της χώρας. 

 

Με αυτόν τον σχεδιασμό όλες οι μεταρρυθμίσεις που επεβλήθησαν από τα μνημόνια και πέρασαν από τη Βουλή επί ΣΥΡΙΖΑ (χωρίς βεβαίως να εφαρμοσθούν και για αυτό δεν υπάρχει ακόμη ορατό όφελος) μένουν κενό γράμμα. Όπως και όλες οι θυσίες των πολιτών, οι μειώσεις των εισοδημάτων τους και η υπέρμετρη αύξηση της φορολόγησης τους, το κλείσιμο των επιχειρήσεων και η ανεργία, όλα πάνε χαμένα διότι όποιο απόθεμα έχει μαζευτεί από αυτές τις θυσίες θα κατασπαταληθεί για εξαγορά ψήφων. Την επομένη των εκλογών, όποιος και αν είναι στην κυβέρνηση θα βρεί άδεια ταμεία, δεν θα έχει την οικονομική στήριξη των Ευρωπαίων και θα ικετεύει τις αγορές για πανάκριβα ψίχουλα.

 

Η κυβέρνηση λοιπόν αυτή είναι όχι μόνο χυδαία και επικίνδυνη για τους πολίτες αλλά και καταστροφική για τη χώρα, τόσο άμεσα, όσο και μακροπρόθεσμα.

Και όλα αυτά τα εγκλήματα έναντι όλων, γίνονται με την ψευδαίσθηση οτι «είμαστε οι καλύτεροι από όλους και προστατεύουμε τα συμφέροντα του λαού».

Τελευταία τροποποίηση στις 12:47 - 14 Αυγ 2018
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.