ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ξένες επενδύσεις; Μάλλον στους γείτονες

01:11 - 02 Νοε 2018
Γρηγόρης Νικολόπουλος

Γράφει ο Γρηγόρης Νικολόπουλος

Δεν ξέρω πόσοι το παρατήρησαν και για πόσους έχει σημασία, αλλά στην κατάταξη της παγκόσμιας τράπεζας για την ανταγωνιστικότητα των χωρών όσo αφορά στις επιχειρήσεις, τα Σκόπια (εμφανιζόμενα ώς Μακεδονία) βρίσκονται στη θέση 10 της γενικής κατάταξης. Είναι δηλαδή η δέκατη καλύτερη χώρα παγκοσμίως για να γίνουν επενδύσεις και να στηθούν επιχειρήσεις. Εμείς, κατρακυλήσαμε έντεκα θέσεις από τη θέση 61 στη θέση 72.

 

Και αναρωτιώμαστε μετά και σκεφτόμαστε διάφορες θεωρίες συνωμοσίας, γιατί οι Αμερικανοί και οι Γερμανοί και όλοι οι υπόλοιποι έχουν λυσσάξει να λύσουμε το Μακεδονικό, γιατί θέλουν να βάλουν τη χώρα στο ΝΑΤΟ και στην Ευρωπαική Ένωση. 

Επειδή μας μισούν; Επειδή θέλουν να μας εξοντώσουν; Όχι. 

 

Επειδή εκεί θα κάνουν τις επενδύσεις τους. Όχι εδώ που τους παρακαλάει ο Τσακαλώτος και ο Τσίπρας, όχι εδώ που οι συνθήκες του επιχειρηματικού περιβάλλοντος χειροτερεύουν κάθε χρόνο (11 θέσεις κάτω σε 1 χρονιά δεν είναι πτώση, είναι κατρακύλα). 

 

Εκεί, που είναι φιλικό το περιβάλλον για επενδύσεις. Εκεί, που πρέπει να πάμε και εμείς να επενδύσουμε για να γλυτώσουμε από τους εγχώριους καταστροφείς. 

 

Ποιοί είναι αυτοί; 

Αυτοί που μας κρατάνε καθηλωμένους και μας υποβαθμίζουν κιόλας κάθε χρόνο στον πάτο της λίστας μαζί με τη Μογγολία. 

 

Ξέρετε τι εστί Μογγολία; Για να μη παιδεύεστε μπείτε στο google και ψάξτε την. Όταν θα αναζητήσετε φωτογραφίες θα καταλάβετε. Στέπα, άλογα, βοσκοί, γιαούρτια και γιούρτες, νομάδες με γούνες που μένουν σε σκηνές. Ειναι στη θέση 73, ευτυχώς την περνάμε εμείς από τη θέση 72. 

Ποιοί είναι αυτοί λοιπόν που μας κρατάνε καθηλωμένους; 

 

Οι πολιτικοί μας και οι δημόσιοι υπάλληλοι μας. Η γραφειοκρατία μας. Η διαφθορά μας. Η διαπλοκή μας. Ο λαικισμός των πολιτικών μας. Η ανικανότητα τους, το αντιπαραγωγικό δημόσιο, η αργή δικαιοσύνη, τα χιλιάδες χαρτιά που χρειάζεται για να ανοίξεις μια δουλίτσα, τα χαράτσια, οι φόροι, η αστάθεια.

 

Απλά πράγματα. Τα κόβεις αυτά και ανεβαίνεις στη λίστα. Ανεβαίνεις στη λίστα , παίρνεις ξένες επενδύσεις.

Πώς τα κόβεις; με θάρρος και αποφασιστικότητα - αν θές. Θές; Οχι βέβαια. 

Ποιός πολιτικός και ποιός γραφειοκράτης - Έλληνας εννοείται - θέλει αν σφάξει την χήνα με το χρυσό αυγό (τη γραφειοκρατία που τους θρέφει;) κανείς. Και επαναλαμβάνω. Έλληνας. Διότι οι γείτονες οι Σκοπιανοί που οι άλλοι τους λένε Μακεδόνες, τα έκοψαν και ανέβηκαν. Το Καζακστάν που βρέθηκε να αναρριχάται, τη γραφειοκρατία έκοψε ( διαβάστε σχετικό άρθρο του Νίκου Ρούσση εδώ). Το ίδιο και η Ρουάντα (ψάξτε τη στον χάρτη, δίπλα στο Μπουρούντι είναι) που ξεπετάγεται. 

 

Τη γραφειοκρατία έκοψαν και αμέσως έγιναν ελκυστικές για επενδύσεις. Εμείς τι κάναμε; Στείλαμε τον Τσακαλώτο μια βόλτα ανά τον κόσμο να τους παραμυθιάσει οτι στρώσαμε για να φέρουν τα λεφτά τους. Δεν έπιασε δυστυχώς.

 

Τελευταία τροποποίηση στις 01:33 - 02 Νοε 2018
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.