ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σπατάλες, στέκια και υποδομές

01:00 - 06 Δεκ 2018
Γρηγόρης Νικολόπουλος

Γράφει ο Γρηγόρης Νικολόπουλος

Η τελευταία “επιτυχία” του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα ήταν το βιντεάκι από τη συνάντηση του με φορείς της πυρόπληκτης Ραφήνας και η απάντηση που έδωσε σε ερώτηση σχετικά με το πότε θα δωθούν οι 2.000 Ευρώ στους πυρόπληκτους. Ο Πρωθυπουργός απήντησε στην γυναίκα που ρωτούσε, “Να πάρεις 2.000 Ευρώ και να τα κάνεις τι; θα τα σκορπίσεις, θα τα σπαταλήσεις”. Αυτό έμεινε σε όλους και προκάλεσε άθλια φυσικά εντύπωση.

Όμως η απάντηση του Πρωθυπουργού δεν τελείωσε εκεί. Εξήγησε οτι “πρέπει να φτιαχτούν υποδομές, στέκια ξερω ‘γω, σχολεία, κοινωνικές δομές, υποδομές, πρέπει να φτιάξουμε”. Δεν ήξερε δηλαδή τι έλεγε. Δεν ήξερε τι πρέπει να φτιάξει. Μετά είπε, "να ρίξουμε 20 εκατομύρια σε ένα κτήριο στο Νταού να γίνει νοσοκομείο".

Είχε βρεί μια δικαιολογία οτι δεν δίνει τα λεφτά που χρωστάει στους πυρόπληκτους για να φτιάξει κάτι, υποδομές ξέρω 'γω, γενικά και αφηρημένα. 

 

Σημειώνεται εδώ, οτι οι υποδομές που λέει ο Πρωθυπουργός, φτιάχνονται από τα λεφτά του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων, το οποίο επί της Πρωθυπουργίας του δεν εκτελείται. Δεν πραγματοποιεί δηλαδή ούτε τις επενδύσεις σε υποδομές που έχει προγραμματίσει, αλλά φυλάει τα λεφτά για να σχηματίσει υπερπλεόνασμα και να μπορέσει με βάση αυτό το επιζήμιο για τη χώρα τρίκ, να κάνει προεκλογικά ρουσφέτια, προεκλογικές προσλήψεις συμβασιούχων, δωράκια και χαρτζιλίκια, στην προσπάθεια του να εξαγοράσει ψήφους.

 

Και είναι παράξενο το πώς ο Πρωθυπουργός μετά απο μια τόσο μεγάλη καταστροφή, με 100 νεκρούς και εκατοντάδες καμμένα σπίτια, όταν επισκέπτεται την πειροχή δεν έχει καν μελετήσει το τι έχει συμβεί, το τι πρέπει να κάνει, δεν έχει κανένα απολύτως σχέδιο, “κατεβαίνει στο λαό” και αντί να του πεί κάτι, δεν ξέρει τι να πεί. Και είχε πάρα πολύ χρόνο να προετοιμαστεί για αυτή τη συνάντηση. 

 

Ο Τσίπρας όμως, στηριζόμενος αποκλειστικά και μόνο στο επικοινωνιακό του χάρισμα, περιορίζεται στο να εμφανίζεται στο κοινό και να μπαλώνει καταστάσεις με ασάφειες και ψεύτικες υποσχέσεις.

 

Και αυτό αποκαλύπτει και την απόλυτη ανικανότητα του επιτελείου του.

Αντί να σηκώσουν τα μιανίκια και να ετοιμάσουν ένα σχέδιο άμεσης εκτέλεσης για να αποκαταστήσουν τις ζημιές όσο το δυνατόν ταχύτερα και να ανακουφίσουν τους πληγέντες στο βαθμό που αυτό είναι δυνατό, δεν κάνουν απολύτως τίποτα.

Το να μιλάς για τη δημιουργία "στεκιών" δεν έχει καμία απολύτως αξία για τους πληγέντες από τις φωτιές. Οι δε υποδομές τις οποίες αναφέρει, ακόμη και αν υπήρχε σχέδιο να δημιουργηθούν, παίρνουν χρόνια. Οι ανάγκες της περιοχής είναι άμεσες και ακόμη πιο άμεσες είναι οι ανάγκες των κατοίκων που κάηκαν τα σπίτια τους. Το να τους υποσχεθείς οτι θα φτιάξεις “στέκια”, δεν σημαίνει τίποτα, είναι ακατανόητο και προσβάλει τη νοημοσύνη των ακροατών του.

 

Δυστυχώς όμως, αυτός είναι ο τρόπος που πολιτεύεται η κυβέρνηση αυτή, αυτή είναι η λογική της, μια λογική καφενειακή, κουβέντα να γίνεται και ψεύτικες υποσχέσεις. Με αυτήν τη λογική εξελέγη, με αυτήν κυβερνά και φυσικά δεν προσφέρει τίποτα απολύτως στη χώρα.

Τελευταία τροποποίηση στις 01:50 - 06 Δεκ 2018
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.