ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Μήπως εκτός από το τσιγάρο να κόψουμε και τα ναρκωτικά;

Μήπως εκτός από το τσιγάρο να κόψουμε και τα ναρκωτικά;

01:09 - 20 Νοε 2019
Γρηγόρης Νικολόπουλος

Γράφει ο Γρηγόρης Νικολόπουλος

Την αντικαπνιστική εκστρατεία την οποία τόσο έντονα στηρίζει προσωπικά ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης δεν θα βρεθούν πολλοί να την κατακρίνουν δημοσίως.

Ακόμη και οι καπνιστές εξαιτίας της παγκόσμιας κατακραυγής αισθάνονται πλέον ένοχοι και πολλοί θα το κόψουν λόγω των δυσκολιών που δημιουργεί στην καθημερινότητα τους η απαγόρευση της συνήθειας τους. Ίσως και εγώ καταφέρω να υιοθετήσω αναγκαστικά αυτή την υγιεινότερη ζωή.

Το ζήτημα όμως κατά τη γνώμη μου βρίσκεται αλλού και όχι στην κριτική της αντικαπνιστικής εκστρατείας. Το ζήτημα βρίσκεται στην ασταμάτητη διάδοση των ναρκωτικών στα σχολεία. Και όταν λέω ναρκωτικών δεν αναφέρομαι μόνο στα "βαριά", ηρωίνη, κοκκαίνη και κρύσταλ μεθ, αλλά στην δήθεν αθώα φουντίτσα στα χάπια και στα μανιτάρια. Διότι η φουντίτσα δεν είναι πλέον τόσο αθώα αφού είναι μεταλλαγμένη ώστε να έχει "καλύτερη" απόδοση. Ούτε φυσικά τα χαπάκια και τα μανιτάρια.  

Είναι γελοίο και τραγικό, ένα κράτος το οποίο ανέχεται το εμπόριο ναρκωτικών έξω αλλά και μέσα στα σχολεία, να επιτίθεται με τέτοια οργή και με τόσο μελετημένο σχεδιασμό στους θεριακλήδες που συχνάζουν στα μπάρ και καπνίζουν. Το μπάρ όπως και να το κάνουμε δεν είναι σχολείο και οι θαμώνες του είναι συνήθως ενήλικες. Εξάλλου υποτίθεται οτι απαγορεύεται να σερβίρουν ποτά στους ανήλικους άρα δεν έχουν λόγο να βρίσκονται εκεί.

Και όμως, ακούσαμε ποτέ καμιά κρατική εκστρατεία για να μην πίνουν οι νέοι αλκοόλ; Γίνονται έρευνες στα κλαμπ όπου οι δεκαπεντάρηδες πίνουν "τ' άντερα τους" και μαζί πίνουν ότι ναρκωτικό σερβίρει ελεύθερα το μαγαζί;

Αν η κυβέρνηση είχε ασχοληθεί με την κατανάλωση αλκοόλ και ναρκωτικών από τους μαθητές όσο ασχολήθηκε με το να κόψει το τσιγάρο παντού, ίσως να είχαμε κάποιο αποτέλεσμα. Αλλά όταν όλοι οι μαθητές γνωρίζουν μέσα στα σχολεία τους ποιοί πουλάνε τα ναρκωτικά, όταν μπορείς να βρείς δεκάδες ρεπορτάζ με δηλώσεις δασκάλων, γονέων και μαθητών για τη διακίνηση των ναρκωτικών στα σχολεία, όταν μπείς σε ένα κλαμπ και δείς με τα μάτια σου τα πιτσιρίκια να πίνουν και να την πίνουν ελεύθερα και δημοσίως, το να διαφημίζει τόσο πολύ την αντικαπνιστική της ορμή η κυβέρνηση ακούγεται αστείο.

Καλώς λοιπόν κάνει και απαγορεύει το τσιγάρο (θεωρητικά ασφαλώς διότι στην πράξη σε τρείς μήνες θα έχει ξεχαστεί η απαγόρευση) αλλά ας αφιερώσει τον ίδιο χρόνο και λίγο ποιοτικότερη σκέψη για να εφαρμόσει τους νόμους που προστατεύουν τους ανήλικους από το αλκοόλ και τα ναρκωτικά.

Γιατί κακά τα ψέμματα. Η κατάσταση με τα ναρκωτικά και το αλκοόλ που καταναλώνουν οι μαθητές είναι τραγική και το κράτος σκανδαλωδώς αδιάφορο και ανίκανο να την αντιμετωπίσει.

Τελευταία τροποποίηση στις 01:41 - 20 Νοε 2019
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.