ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Οίκτος για τις ΗΠΑ ? !!!

Οίκτος για τις ΗΠΑ ? !!!

13:36 - 06 Ιουν 2020
Γρηγόρης Νικολόπουλος

Γράφει ο Γρηγόρης Νικολόπουλος

Όλοι - εμείς και οι άλλοι λαοί - έχουμε νοιώσει κάποια στιγμή όλα τα συναισθήματα για τις ΗΠΑ. Από οργή, μίσος, ζήλια, μέχρι θαυμασμό, ευγνωμοσύνη, δέος. Ποτέ κανείς δεν είχε νοιώσει για τις ΗΠΑ οίκτο.


Τώρα με την κατάντια τους, με τους νεκρούς από τον κορονοϊό να θάβονται σε μαζικούς τάφους, με το Πρόεδρο τους να κρύβεται ή να λέει ασυναρτησίες, με τους αξιωματούχους να τσακώνονται δημοσίως, την πολιτιφυλακή στους δρόμους, την απίστευτη αστυνομική βιαιότητα, τους εξοργισμένους πολίτες, τους ναζί στους δρόμους, τους εμπρησμούς τις καταστροφές και το πλιάτσικο, για πρώτη φορά σε όλο τον κόσμο υπάρχουν άνθρωποι που αρχίζουν να νοιώθουν οίκτο για τους Αμερικανούς. 

Φταίει ο κορονοϊός; Ασφαλώς και φταίει ΚΑΙ ο κορονοϊός. 

Άφησε εκατομμύρια ανέργους ξαφνικά - που ανεργία στις ΗΠΑ σημαίνει πείνα- άφησε εκατοντάδες χιλιάδες νεκρούς και μετράει ακόμη, οδήγησε στην εξαθλίωση και στην απελπισία εκατομμύρια Αμερικανούς. Ο κορονοϊός και ο εσφαλμένος τρόπος αντιμετώπισης του, ήταν ο καταλύτης που σε συνδυασμό με τον ρατσισμό, την φτώχεια, τον κοινωνικό αποκλεισμό την έλλειψη περίθαλψης για τους φτωχούς και την νοοτροπία της αστυνομίας, δημιούργησε ένα εκρηκτικό μείγμα. Η δολοφονία του Φλόυντ ήταν η η σπίθα που πυροδότησε αυτό το εκρηκτικό μείγμα και προκάλεσε την λαϊκή έκρηξη.

Και θα μου επιτρέψετε να πω ότι αν ήταν ο Ομπάμα αυτά δεν θα είχαν συμβεί. Θα είχε ολοκληρώσει το σύστημα υγείας το οποίο αποτελούσε μια από τις μεγαλύτερες του μεταρρυθμίσεις και για το οποίο πολεμήθηκε άγρια από τον Τράμπ (ήταν το πρώτο πράγμα που κατήργησε μόλις ανέλαβε), θα είχε πάρει πολύ νωρίτερα τις σωστές αποφάσεις και θα καθησύχαζε τους αφροαμερικανούς αντί να τους προκαλεί.

Θα μου πείτε, επί Ομπάμα τα πράγματα ήταν διαφορετικά; Δεν ξέρω πόσο διαφορετικά ήταν, μάλλον όχι και πολύ διότι αν ο Ομπάμα είχε διορθώσει το "σύστημα" και είχε μειώσει τις ανισότητες, δεν θα υπήρχε τόσο ισχυρό υπόβαθρο για τη σημερινή έκρηξη. Ίσως και να μην έφτανε ένας μαύρος Πρόεδρος για να αλλάξει η νοοτροπία εκατονταετιών. Ίσως έχουν πολύ δρόμο μπροστά τους για να αλλάξουν οι Αμερικανοί. Πάντως πιστεύω οτι αν ήταν ο Ομπάμα δεν θα υπήρχε τόσο έντονη επιβάρρυνση από τον κορονοϊό και σίγουρα θα ήταν πολύ πιο αποφασιστικός και πολύ πιο καθησυχαστικός από τον Τράμπ για τους πολίτες "δεύτερης κατηγορίας" οι οποίοι τώρα εξερράγησαν. 

Τελευταία τροποποίηση στις 08:07 - 07 Ιουν 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.