ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η διαπραγμάτευση ως δεξιότητα

11:06 - 08 Δεκ 2016
Η διαπραγμάτευση αποτελεί απαραίτητο ηγετικό προσόν, στο πλαίσιο άσκησης του επιχειρείν. Είναι ο ακρογωνιαίος λίθος των περισσότερων επιχειρηματικών συμφωνιών και των διπλωματικών επιτευγμάτων. Ο επιχειρηματίας πρέπει πρωτίστως να είναι ικανός διαπραγματευτής. Να μπορεί να διακρίνει ευκαιρίες, να συνάπτει επικερδείς συμφωνίες, αλλά και να επιλύει προβλήματα και επιπλοκές. Να διαχειρίζεται συγκρούσεις, να διατηρεί γόνιμες σχέσεις με συνεργάτες, εργαζόμενους και άλλους επιχειρηματικούς εταίρους.

Με την πεποίθηση ότι η εναλλακτική επίλυση διαφορών μπορεί να γίνει εργαλείο για την ποιοτική αναβάθμιση των συνθηκών άσκησης του επιχειρείν στη χώρα μας, το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών έχει εστιάσει  στην ανάπτυξη του θεσμού και των σχετικών μεθοδολογιών στην Ελλάδα.

Στο πλαίσιο αυτό εγκαινιάστηκε την περασμένη εβδομάδα η συνεργασία του Ινστιτούτου Διαιτησίας και Εναλλακτικών Μεθόδων Επίλυσης Διαφορών του ΕΒΕΑ, με το Program On Negotiation της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου του Χάρβαρντ, για τη διοργάνωση – για πρώτη φορά στην Ευρώπη – μιας σειράς σεμιναρίων υψηλού επιπέδου, σε θέματα διαπραγμάτευσης.

Το πρόγραμμα “PON Global Negotiation for Executives” πραγματοποιήθηκε στην Ελλάδα και στην Κύπρο, από έμπειρο εκπαιδευτή και με τη χρήση  άρτιου οπτικοακουστικού υλικού και τηλεδιασκέψεων που συνέδεσαν τους συμμετέχοντες με τους καθηγητές της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου του Harvard. Οι εκπαιδευόμενοι είχαν την ευκαιρία να καλύψουν απαραίτητες γνώσεις διαπραγματεύσεων, ώστε να τις εφαρμόσουν στην καθημερινότητά τους -  επαγγελματική, αλλά και την προσωπική.

Στόχος του ΙΔΕΜΕΔ είναι η επιτυχημένη αυτή σύμπραξη να αποτελέσει την απαρχή μιας εποικοδομητικής συνεργασίας που θα μας βοηθήσει να διασφαλίσουμε για τα μέλη της ελληνικής επιχειρηματικής κοινότητας το ανώτερο επίπεδο της παρεχόμενης σήμερα γνώσης, στον τομέα των εναλλακτικών μεθόδων επίλυσης διαφορών.  

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.