ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Με τις επιχειρήσεις μπροστά

12:03 - 16 Ιαν 2020
Ο θεσμός των Επιχειρηματικών Βραβείων του ΕΒΕΑ, που απονεμήθηκαν φέτος για 19η χρονιά, δημιουργήθηκε για να επιβραβεύσει την επιχειρηματική αριστεία, η οποία δεν αποτυπώνεται μόνο σε αριθμούς, αλλά και σε αξίες και αρχές, σε αποφάσεις, σε πρωτοβουλίες και συμπεριφορές. Στις 14 Ιανουαρίου βραβεύθηκαν επιχειρήσεις οι οποίες διακρίθηκαν για τις επιδόσεις τους σε μια σειρά από τομείς, όπως είναι η εξωστρέφεια, η έρευνα και η καινοτομία, η τεχνολογική ανάπτυξη, η αξιοποίηση του ηλεκτρονικού επιχειρείν, η ανάπτυξη επώνυμων προϊόντων, η κοινωνική και περιβαλλοντική υπευθυνότητα.

Όλες αυτές οι επιτυχημένες ιστορίες επιβεβαιώνουν ότι η επιχειρηματικότητα μπορεί να πρωταγωνιστήσει στην προσπάθεια της χώρας να οικοδομήσει ένα νέο, υγιές παραγωγικό μοντέλο στη μετά την κρίση εποχή. Ένα μοντέλο που θα μπορέσει να εξασφαλίσει ταχύτερη και διατηρήσιμη ανάπτυξη, θα δημιουργήσει περισσότερες ευκαιρίες και καλύτερες προϋποθέσεις για την αποκατάσταση του βιοτικού επιπέδου των πολιτών. 

Παρά τα θετικά βήματα που έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια, ο στόχος αυτός παραμένει απαιτητικός και απαιτεί ενεργοποίηση, τόσο από την πλευρά της Πολιτείας, όσο και από την πλευρά των επιχειρήσεων. Τώρα χρειάζεται να ολοκληρωθούν οι μεγάλες μεταρρυθμίσεις, να δοθούν κίνητρα για νέες επενδύσεις, να ενισχυθεί η καινοτομία, να αναβαθμιστούν οι δεξιότητες του ανθρώπινου δυναμικού της χώρας. Τώρα, πρέπει και οι επιχειρήσεις από την πλευρά τους, να σχεδιάσουν το μέλλον τους, σε έναν κόσμο που μετασχηματίζεται, να αντιμετωπίσουν δημιουργικά τις ευκαιρίες και τις προκλήσεις που φέρνει η τεχνολογική εξέλιξη.

Ζούμε σε μια εποχή ραγδαίων αλλαγών. Το μόνο βέβαιο είναι, ότι η ανάπτυξη θα εξακολουθήσει να έχει πρωταγωνιστές τις τολμηρές, καινοτόμες και διορατικές επιχειρήσεις κάθε μεγέθους. Το όραμα και η αίσθηση του επιχειρηματικού σκοπού, η ικανότητα και η ταχύτητα στην αξιοποίηση της γνώσης, είναι στοιχεία που θα συνεχίσουν να καθορίζουν, σε όλο και μεγαλύτερο βαθμό, την αξία κάθε παραγόμενου προϊόντος και υπηρεσίας. Θα συνεχίσουν να καθορίζουν την ανταγωνιστικότητα κάθε οικονομίας, τις προοπτικές ανάπτυξης και ευημερίας κάθε κοινωνίας. Επιχειρήσεις όπως αυτές που απέσπασαν τα φετινά Επιχειρηματικά Βραβεία, μας κάνουν να αισιοδοξούμε ότι, με κοινή προσπάθεια, η Ελλάδα θα μπορέσει να κερδίσει το στοίχημα της επόμενης ημέρας.  

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.