ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τεκμήρια ανευθυνότητας

02:02 - 08 Ιουλ 2011
Νικηφόρος Μαλεβίτης

Γράφει ο Νικηφόρος Μαλεβίτης

Η Νέα Δημοκρατία θέλει, λέει, χρόνο για να μελετήσει ενδελεχώς το σχέδιο νόμου του Υπουργείου Παιδείας για τις αλλαγές στα ΑΕΙ και ζητά να έλθει προς ψήφιση στη Βουλή από Σεπτέμβρη (όταν θα έχουν επιστρέψει τα κομματικά φυντάνια από τις διακοπές τους και είναι βέβαιο ότι θα προχωρήσουν σε πολύμηνες καταλήψεις, καθ’ όλη τη διάρκεια της σχετικής συζήτησης).
Αφήνω κατά μέρος το γεγονός ότι οι αλλαγές στα ΑΕΙ βρίσκονται σε δημόσιο διάλογο εδώ και έναν χρόνο τουλάχιστον (από τις ανακοινώσεις στους Δελφούς πέρυσι το καλοκαίρι, αν θυμάστε). Σε τι διαφωνεί η Νέα Δημοκρατία και θέλει χρόνο για να το μελετήσει; Στην κατάργηση του ασύλου των μπαχαλάκηδων; Στην απεξάρτηση της διοίκησης των πανεπιστημίων από τις άθλιες κομματικές νεολαίες; Στην εκδίωξη των αιώνιων φοιτητών από το σύστημα; Στα ηλεκτρονικά βιβλία; Και που αλήθεια διαπιστώνει «σύγκλιση» απόψεων με τους πρυτάνεις, όπως έγραψαν χθες οι ρεπόρτερ του Υπουργείου Παιδείας; Στο αίτημα «λεφτά, λεφτά, λεφτά»; Στο αίτημα για να παραπεμφθεί στις καλένδες μία ακόμη μεταρρυθμιστική προσπάθεια, όπως είχε συμβεί και με τον νόμο πλαίσιο της κυρίας Γιαννάκου;

Ο υποτιθέμενος κεντρώος και μετριοπαθής τομεάρχης παιδείας της ΝΔ, Άρης Σπηλιωτόπουλος, αφού ψήφισε στη Βουλή κατά του Μεσοπρόθεσμου και υπέρ της χρεοκοπίας της χώρας, και ενώ, ως γνωστόν, άφησε τεράστιο έργο και τις καλύτερες εντυπώσεις ως Υπουργός Παιδείας, τώρα χαϊδεύει τα αυτιά κάτι τύπων που θέλουν να μείνει το ελληνικό πανεπιστήμιο ως έχει: ένα μπουρδέλο δηλαδή. Ειλικρινά, πίστευα ότι ο μοναδικός πολιτικός ηγέτης που θα μπορούσε να είναι ευχαριστημένος με την κατάντια του ελληνικού πανεπιστημίου είναι ο κ. Τσίπρας. Φαίνεται όμως ότι τελικά είχα υποτιμήσει και την κατάντια του αστικού κεντροδεξιού κόμματος της χώρας.

Η Νέα Δημοκρατία, ενώ, διά του προέδρου της, έχει διαμηνύσει ότι θα είναι αντίθετη σε κάθε τι αρνητικό που κάνει η κυβέρνηση και θα βάλει πλάτη σε κάθε τι θετικό, χθες αυτοαναιρέθηκε. Γιατί οι αλλαγές που προτείνει η κυρία Διαμαντοπούλου για τα ΑΕΙ κινούνται αναμφισβήτητα προς τη σωστή κατεύθυνση, ανεξάρτητα από τις όποιες επιμέρους διαφωνίες, οι οποίες μπορεί να επιλυθούν κατά τη συζήτηση και ψήφιση του σχετικού νομοσχεδίου στη Βουλή.

Και μια και μιλάμε για τεκμήρια ανευθυνότητας και γελοιοποίηση, το πόρισμα της κυβερνητικής πλειοψηφίας (η οποία έχει και το πάνω χέρι), στην εξεταστική επιτροπή της Βουλής για τη Siemens αποδεικνύει για μία ακόμη φορά ότι ορισμένοι άνθρωποι πραγματικά δεν έχουν καταλάβει τίποτε. Ούτε το μέγεθος της οργής των νουνεχών πολιτών, ούτε την απαξίωση του πολιτικού συστήματος. Μερικοί άνθρωποι είναι τόσο χοντρόπετσοι, που και φορτηγό να περάσει από πάνω τους, δεν θα καταλάβουν τίποτε.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.