ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

...και τώρα «Παρίσι σ’ αγαπάμε»

13:48 - 17 Δεκ 2015
Δεν πρόλαβε να συμπληρωθεί ένας μήνας, από τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι, που συγκλόνισαν τον κόσμο και άφησαν πίσω τους πάνω από 130 νεκρούς, κι’ ένα νέο σύνθημα δονεί, απ’ άκρου εις άκρον, την Γαλλία.

«Παρίσι σ’ αγαπάμε», είναι το σύνθημα που λανσάρουν ανά τον κόσμο οι εμπλεκόμενοι στον Γαλλικό Τουρισμό, συνιστώντας την αφαίρεση των χρωμάτων της Γαλλίας από τα προφίλ των χρηστών κοινωνικής δικτύωσης, σε μία προσπάθεια απο-τρομοκράτησης των ενδιαφερομένων να επισκεφθούν το Παρίσι και τ’ άλλα τουριστικά θέρετρα της Γαλλίας.

 

Ξενοδόχοι, αεροπορικές εταιρίες, κλάδοι εστίασης και διασκέδασης, τουριστικοί πράκτορες και άλλοι, εύχονται, ελπίζουν και προωθούν την νεα εκστρατεία, σε μια προσπάθεια να επανέλθουν στην ομαλότητα οι τουριστικές ροές προς την Γαλλία το 2016.

 

Θα μπορούσε να χαρακτηρισθεί κυνισμός και ασέβεια στην μνήμη των 130 νεκρών του Παρισιού, αυτή η εσπεσμένη επίκληση της λήθης, προκειμένου να επανέλθουν στα φυσιολογικά τους επίπεδα οι εισπράξεις από τον ξένο τουρισμό στην Γαλλία αλλά, όπως συμπεραίνουν οι επαγγελματίες του Γαλλικού τουρισμού, κάτι ανάλογο με τα προσδοκώμενα στην Γαλλία, συνέβη και μετά τις επιθέσεις στους Δίδυμους Πύργους στην Νέα Υόρκη το 2001!

 

Επικαλούνται δε το επιχείρημα ότι, έξη μήνες μετά τις επιθέσεις στη Νέα Υόρκη, τα ξενοδοχεία της πόλης είχαν σχεδόν επανακτήσει την πληρότητα τους, παρά το γεγονός ότι οι αφιχθέντες τουρίστες υπολείπονταν κατά δύο εκατομμύρια.

 

Για την αναγκαιότητα της εκστρατείας τους, οι επαγγελματίες του γαλλικού τουρισμού προβάλλουν ότι, οι ξενοδόχοι αναμένουν μία μείωση στους πελάτες τους κατά 15-20% τον Δεκέμβριο, ενώ, συνολικά η γαλλική ξενοδοχειακή βιομηχανία φέρεται να έχει χάσει το 9,3% του κύκλου εργασιών της μετά τις επιθέσεις της 13ης Νοεμβρίου.

 

Εκφράζονται ήδη φόβοι, για την προσοδοφόρα διεξαγωγή του καρναβαλιου της Νίκαιας και του Φεστιβάλ στην Μεντόν και τονίζεται ότι, μία ακύρωση του καρναβαλιού της Νίκαιας θα συνιστούσε μία οικονομική καταστροφή.

 

Υποστηρίζουν, μάλιστα, ότι αυτό θα πρέπει πάσει θυσία να πραγματοποιηθει, έστω και με την παρουσία αστυνομικών και στρατιωτικών δυνάμεων, όπως έγινε και με την Χριστουγενιάτικη Αγορά στο Στρασβούργο!

 

Δεν το λένε ανοικτά αλλά το υπονοούν: Πρέπει να ξεχάσουμε τις τρομοκρατικές επιθέσεις και τα θύματα, για να επανέλθουμε στην τουριστική ομαλότητα.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.