• ΓΔ: 00
 • FTSE/ΧΑ LARGE CAP0
 • FTSE ΧΑ MID CAP0
 • Τζίρος0
 • €/$ 0 €/£ 0
  BTC 0 ETH 0 XRP 0
0
0
 • Nasdaq00%
 • S&P 50000%
 • CAC 4000%
 • DAX00%
 • FTSE 10000%
 • Nikkei 22500%

Νίκος Ρούσσης

Την θρυλική φράση «Κάντε έρωτα και όχι πόλεμο», που έγινε σύνθημα από τα «Παιδιά των Λουλουδιών», έφερε στα μέτρα της η τουρκική διπλωματία, παραφράζοντας την για να δικαιολογήσει, εμμέσως πλην σαφώς, το άνοιγμα των τουρκικών συνόρων και την «απελευθέρωση» εκατοντάδων χιλιάδων προσφύγων, από την τουρκική επικράτεια στην ευρωπαϊκή ενδοχώρα, μέσω της μέχρι τώρα «πρόθυμης» Ελλάδος.

Θλίψη στους επαϊοντες και οργή στους υποφέροντες ευρωπαίους προκάλεσε, το πολυδιαφημισμένο ντιμπέϊτ μεταξύ των πέντε υποψηφίων για την προεδρία της Κομισιόν.

 

Κατά την Βικιπίνδια, χυδαίος είναι ο πρόστυχος, ο μη ευπρεπής και ο συχνά προσβλητικός!

Εγκυροι αναλυτές, επιφανείς εκλογολόγοι και «γυρολόγοι» των πολιτικών εξελίξεων, έχουν βαλθεί, μετά μανίας, το τελευταίο διάστημα, να πείσουν ότι ο Τσίπρας, ακόμη κι αν δεν ζητηθεί, έχει «στο τσεπάκι» την ψήφο εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση του, ακόμη κι αν αποχωρήσει ο ετερόκλητος εταίρος του στη μέχρι τώρα διακυβέρνηση της χώρας.

Βαρυφορτωμένη χαρακτηρίζει την ατζέντα της Ολομέλειας της Ευρωβουλής, μέχρι τις επερχόμενες ευρωεκλογές τον Μάιο του 2019, η επίσημη ιστοσελίδα του Ευρωκοινοβουλίου, αλλά δυστυχώς, αυτό δεν μπορεί ν’ αποκρύψει πως «όλη τους η έννοια» είναι το πώς θα προφυλαχθούν, απ’ αυτό που εκείνοι ονομάζουν παραπληροφόρηση μέσω του διαδικτύου, τις συνέπειες του Brexit αλλά και το πώς θα εξασφαλίσουν την προστασία των πληροφοριοδοτών, κοινώς «ρουφιάνων».

Κάθε 10 Δεκεμβρίου είθισται, να εορτάζεται η «Διεθνής Ημέρα Προστασίας των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων» και κάθε τέτοια μέρα, οι καθ’ ύλην αρμόδιοι αλλά και αναρμόδιοι, καθ’ άπασα την ευρωπαϊκή και άλλη επικράτεια, αρέσκονται να λένε μεγάλα λόγια, για την αναγκαιότητα αυτής της προστασίας και να προχωρούν στην διοργάνωση «χάπενινγκ» για τον …εορτασμό της.

Στο «ντούκου» πέρασε, από κυβέρνηση και σύμπασα την αντιπολίτευση, η διαπίστωση της έκθεσης της Παγκόσμιας Τράπεζας «Doing Business 2019» ότι, σε σύγκριση με πέρυσι η Ελλάδα υποχώρησε κατά έντεκα θέσεις στον πίνακα επιχειρηματικότητας και πλέον βρίσκεται στην 72η θέση ως προς τη συνολική αξιολόγησή της μεταξύ 190 χωρών.!

Επιεικώς αξιοθρήνητη θα μπορούσε, άνετα, να χαρακτηρισθεί η εμφάνιση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα ενώπιον μιας άδειας αίθουσας , στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, όπου επρόκειτο να συμβάλλει με τις «γνώσεις και τη διορατικότητα» του, σε μία ακόμη συζήτηση για το ...Μέλλον της Ευρώπης.

Έγινε πλέον ξεκάθαρο, στον κάθε νοήμονα πολίτη αυτής της χώρας, ότι η «αμερικανιά», αποτελεί βασικό κορμό της κυβερνητικής «επικοινωνιακής» πολιτικής, μετά τις φονικές πυρκαγιές στο Μάτι, που συσσώρευσαν στην πλάτη των κυβερνώντων, την ευθύνη για περίπου 100 καμένους και υπερδιπλάσιους αγνοούμενους.

 

Πάνω στα αποκαϊδια των πρόσφατων φονικών πυρκαγιών και στους σορούς των δεκάδων θυμάτων, στρογγυλοκάθησε ανερυθρίαστα η κυβέρνηση των «αριστεροχριστιανιστών», για να εξιστορήσει ένα ακόμη αφήγημα, με βάση το οποίο, αυτή τη φορά, οι φωτιές μπήκαν από (άγνωστους ακόμη) εχθρούς της Ελλάδος και της παρούσας κυβέρνησης και η εθνική αυτή τραγωδία συντελέστηκε επειδή τα θύματα, οι τσουρουφλισμένοι δηλαδή, είχαν συμβάλλει στην άναρχη δόμηση των καμένων περιοχών.

        

Εύλογα ανακύπτει το ερώτημα για τους νοήμονες πολίτες αυτής της χώρας, αν με την περιβόητη συνέντευξή του στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, ο Αμερικανός πρέσβης στην Ελλάδα Τζέφρι Πάϊατ, ήθελε να εκφράσει τις «ανησυχίες και τους φόβους του» για τρέχοντα ζητήματα της ελληνικής επικαιρότητας ή αν επεδίωξε, μέσω αυτής, να υπαγορεύσει στην ελληνική κυβέρνηση της «αριστεράς» που τόσο, όπως είπε, στηρίζει, το τι ακριβώς πρέπει να κάνει σε θέματα όπως οι ελληνοτουρκικές σχέσεις, το όνομα των Σκοπίων και ο έλεγχος επενδύσεων από Ρωσικά συμφέροντα.

Πολλές φορές αρκεί η ανάδειξη του «μέρους» ενός προβλήματος, για ν’ αποδειχθεί το τραγελαφικό του «όλου», που στην προκειμένη περίπτωση είναι η κοινωνική και επαγγελματική ενσωμάτωση στις ευρωπαϊκές οικονομίες, νόμιμων προσφύγων και μεταναστών.

Οφείλουμε να υπενθυμίσουμε στον αρχηγό της ΝΔ, η παράταξη του οποίου κυβερνούσε ή συγκυβερνούσε την ταλαίπωρη αυτή χώρα μέχρι το 2015 αλλά και στην ιδιόμορφη αυτή κυβέρνηση, που εξαντλήθηκε πρόσφατα στις ΗΠΑ, να πλέκει το εγκώμιο της εκεί ελληνικής ομογένειας, ότι, από τις 8 Ιουλίου 2010, η Ελλάδα έχει εισπράξει μια ξεγυρισμένη καταδίκη από το Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, διότι δεν έχει θεσμοθετήσει το δικαίωμα των ελλήνων ομογενών να ψηφίζουν στο τόπο της μόνιμης διαμονής και εργασίας τους.!

σελίδα 1 από 4
Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman