• ΓΔ: 00
 • FTSE/ΧΑ LARGE CAP0
 • FTSE ΧΑ MID CAP0
 • Τζίρος0
 • €/$ 0 €/£ 0
  BTC 0 ETH 0 XRP 0
0
0
 • Nasdaq00%
 • S&P 50000%
 • CAC 4000%
 • DAX00%
 • FTSE 10000%
 • Nikkei 22500%
Νίκος Ρούσσης

Νίκος Ρούσσης

Μπορεί, οι απανταχού της Ευρώπης, έγκυροι αναλυτές, ν’ αποφεύγουν να το σχολιάσουν αλλά η πανδημία και η Ρωσο-Ουκρανική κρίση, απέδειξαν ότι η Ευρώπη είναι ...ξεβράκωτη.

Μία συγκλονιστική, σε διαπιστώσεις, μελέτη διένειμε σε επιλεγμένους παραλήπτες η αρμόδια υπηρεσία του Ευρωκοινοβουλίου, στην οποία υπογραμμίζεται ότι η ΕΕ χαρακτηρίζεται από γήρανση του πληθυσμού, υπογεννητικότητα, έλλειψη εργατικών χεριών και κοινωνικό αποκλεισμό σε μεγάλες ομάδες του πληθυσμού!

Εκατοντάδες ή και χιλιάδες οι χρήστες των αποκαλούμενων Μέσων Κοινωνικής Δικτύωσης που, επειδή λέει, δεν σεβάσθηκαν τους όρους της «Κοινότητας», μπλοκαρίστηκαν για μεγάλο διάστημα από Facebook και Twitter, τα προφίλ τους, γεμάτα με προσωπικά δεδομένα, εξαφανίσθηκαν και κύριος είδε που μοσχοπουλήθηκαν αυτά τα δεδομένα ή έγιναν φέϊγ βολάν, προς πάσαν ενδιαφερόμενη αρχή ή ιδιώτη.

Πικρή η αλήθεια και σκληρή η διαπίστωση «επιφανών» αναλυτών και πολιτειολόγων (sic).

Την θρυλική φράση «Κάντε έρωτα και όχι πόλεμο», που έγινε σύνθημα από τα «Παιδιά των Λουλουδιών», έφερε στα μέτρα της η τουρκική διπλωματία, παραφράζοντας την για να δικαιολογήσει, εμμέσως πλην σαφώς, το άνοιγμα των τουρκικών συνόρων και την «απελευθέρωση» εκατοντάδων χιλιάδων προσφύγων, από την τουρκική επικράτεια στην ευρωπαϊκή ενδοχώρα, μέσω της μέχρι τώρα «πρόθυμης» Ελλάδος.

Θλίψη στους επαϊοντες και οργή στους υποφέροντες ευρωπαίους προκάλεσε, το πολυδιαφημισμένο ντιμπέϊτ μεταξύ των πέντε υποψηφίων για την προεδρία της Κομισιόν.

 

Κατά την Βικιπίνδια, χυδαίος είναι ο πρόστυχος, ο μη ευπρεπής και ο συχνά προσβλητικός!

Εγκυροι αναλυτές, επιφανείς εκλογολόγοι και «γυρολόγοι» των πολιτικών εξελίξεων, έχουν βαλθεί, μετά μανίας, το τελευταίο διάστημα, να πείσουν ότι ο Τσίπρας, ακόμη κι αν δεν ζητηθεί, έχει «στο τσεπάκι» την ψήφο εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση του, ακόμη κι αν αποχωρήσει ο ετερόκλητος εταίρος του στη μέχρι τώρα διακυβέρνηση της χώρας.

Βαρυφορτωμένη χαρακτηρίζει την ατζέντα της Ολομέλειας της Ευρωβουλής, μέχρι τις επερχόμενες ευρωεκλογές τον Μάιο του 2019, η επίσημη ιστοσελίδα του Ευρωκοινοβουλίου, αλλά δυστυχώς, αυτό δεν μπορεί ν’ αποκρύψει πως «όλη τους η έννοια» είναι το πώς θα προφυλαχθούν, απ’ αυτό που εκείνοι ονομάζουν παραπληροφόρηση μέσω του διαδικτύου, τις συνέπειες του Brexit αλλά και το πώς θα εξασφαλίσουν την προστασία των πληροφοριοδοτών, κοινώς «ρουφιάνων».

Κάθε 10 Δεκεμβρίου είθισται, να εορτάζεται η «Διεθνής Ημέρα Προστασίας των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων» και κάθε τέτοια μέρα, οι καθ’ ύλην αρμόδιοι αλλά και αναρμόδιοι, καθ’ άπασα την ευρωπαϊκή και άλλη επικράτεια, αρέσκονται να λένε μεγάλα λόγια, για την αναγκαιότητα αυτής της προστασίας και να προχωρούν στην διοργάνωση «χάπενινγκ» για τον …εορτασμό της.

Στο «ντούκου» πέρασε, από κυβέρνηση και σύμπασα την αντιπολίτευση, η διαπίστωση της έκθεσης της Παγκόσμιας Τράπεζας «Doing Business 2019» ότι, σε σύγκριση με πέρυσι η Ελλάδα υποχώρησε κατά έντεκα θέσεις στον πίνακα επιχειρηματικότητας και πλέον βρίσκεται στην 72η θέση ως προς τη συνολική αξιολόγησή της μεταξύ 190 χωρών.!

Επιεικώς αξιοθρήνητη θα μπορούσε, άνετα, να χαρακτηρισθεί η εμφάνιση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα ενώπιον μιας άδειας αίθουσας , στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, όπου επρόκειτο να συμβάλλει με τις «γνώσεις και τη διορατικότητα» του, σε μία ακόμη συζήτηση για το ...Μέλλον της Ευρώπης.

Έγινε πλέον ξεκάθαρο, στον κάθε νοήμονα πολίτη αυτής της χώρας, ότι η «αμερικανιά», αποτελεί βασικό κορμό της κυβερνητικής «επικοινωνιακής» πολιτικής, μετά τις φονικές πυρκαγιές στο Μάτι, που συσσώρευσαν στην πλάτη των κυβερνώντων, την ευθύνη για περίπου 100 καμένους και υπερδιπλάσιους αγνοούμενους.

 

σελίδα 1 από 4
Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman