ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

«Κάντε …Μετανάστευση, όχι Πόλεμο»!

15:02 - 01 Μαρ 2020
Την θρυλική φράση «Κάντε έρωτα και όχι πόλεμο», που έγινε σύνθημα από τα «Παιδιά των Λουλουδιών», έφερε στα μέτρα της η τουρκική διπλωματία, παραφράζοντας την για να δικαιολογήσει, εμμέσως πλην σαφώς, το άνοιγμα των τουρκικών συνόρων και την «απελευθέρωση» εκατοντάδων χιλιάδων προσφύγων, από την τουρκική επικράτεια στην ευρωπαϊκή ενδοχώρα, μέσω της μέχρι τώρα «πρόθυμης» Ελλάδος.

Ολοι, ωστόσο, που μιλάνε σήμερα αφελώς για «τουρκικές προκλήσεις» και φασιστικού τύπου συμπεριφορές του Ερντογάν, δεν είναι, δυστυχώς, άμοιροι ευθυνών, γι’ αυτή την αλλαγή πολιτικής της Τουρκίας στο Μεταναστευτικό.

Πρώτον διότι- όπως πρώτος και μόνος είχε αποκαλύψει ο Reporter- η περίφημη Συμφωνία Τουρκίας-ΕΕ για τον έλεγχο των μεταναστευτικών ροών από Τουρκία σε Ελλάδα και κατ’ επέκταση στην Ευρώπη, δεν ήταν Συμφωνία, δεν δέσμευε την Τουρκία να την εφαρμόσει και απλώς επρόκειτο περί μιας απλής δήλωσης!

Δεύτερον διότι, η Κομισιόν και τα λοιπά ευρωπαϊκά όργανα, εφησύχασαν με το γεγονός ότι, έναντι κάποιων εκατομμυρίων ευρώ, η Τουρκία θα συνέχιζε να «φιλοξενεί» εσαεί στα παράλια της, πάνω από 2,5 εκατομμύρια πρόσφυγες, που τους στέγαζε, τους τάϊζε και τους φρόντιζε αξιοπρεπώς, εισπράττοντας, μάλιστα, και ευνοϊκά σχόλια, τόσον από την ΕΕ όσον και από το Συμβούλιο της Ευρώπης.

Τρίτον διότι, ουδείς εκ των ευρωπαίων ιθυνόντων και ευρωβουλευτών, παρατήρησε και θορυβήθηκε, από τις κόπυ-πέϊστ απαντήσεις της Κομισιόν, κάθε φορά που ενοχλητικές ερωτήσεις την καλούσαν ν’ απαντήσει τι θα κάνει με την Τουρκία.

Σ’ όλες αυτές τις απαντήσεις η Κομισιόν, υπενθύμιζε τις δηλώσεις του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, να σεβαστεί η Τουρκία την «Συμφωνία» για το Μεταναστευτικό, να σεβαστεί τα σύνορα των γειτονικών χωρών , ν’ απέχει από παράνομες γεωτρήσεις στις ΑΟΖ Κύπρου και Ελλάδος, κάνοντας πως δεν καταλαβαίνουν ότι, μέχρι και σήμερα, η Τουρκία δεν αναγνωρίζει την ύπαρξη της Κυπριακής Δημοκρατίας που, ω του θαύματος, είναι πλήρες μέλος της ΕΕ.

Ουδείς εκ των ανωτέρω σκέφθηκε ή δεν θέλησε να σκεφθεί ότι, το «μεταναστευτικό» ήταν το ισχυρό διπλωματικό όπλο της Τουρκίας, σ’ όλες της τις διαπραγματεύσεις με τα ευρωπαϊκά όργανα, άσχετα αν αυτό δεν λέγονταν ευθέως αλλά υπογραμμίζονταν στα παρασκήνια,

Τώρα, λοιπόν, που ο «κόμπος έφθασε στο χτένι» για την Τουρκία, η οποία ασφαλώς και δεν μπορεί ν’ ανοίξει άλλο, πλην Συρίας, πολεμικό μέτωπο στην γειτονιά της, αλλά θέλει να τελειώνει με τις «εκκρεμότητες» που έχει με Ελλάδα, Κύπρο και ΕΕ,  αποφασίσθηκε η «απελευθέρωση» εκατοντάδων χιλιάδων προσφύγων από τα τουρκικά παράλια, μέσω Ελλάδος στην ευρωπαϊκή ενδοχώρα και …γαία πυρί μιχθήτω.!

Κάποιοι σοφοί έχουνε πει πως «η πολιτική είναι τέχνη του εφικτού».

Κάποιοι άλλοι, προφανώς σοφότεροι, έχουνε πει πως αυτή η «τέχνη», δεν πρέπει να εξασκείται κατόπιν εορτής αλλά σε προγενέστερο χρόνο, από την βέβαιη εξέλιξη των γεγονότων.

Τελευταία τροποποίηση στις 15:18 - 01 Μαρ 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.