ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Μην «σαπίσεις», Γιώργο Καπουτζίδη

Μην «σαπίσεις», Γιώργο Καπουτζίδη

00:57 - 10 Οκτ 2018
Σπύρος Πολυχρονόπουλος

Γράφει ο Σπύρος Πολυχρονόπουλος

Κανονικά, θα έπρεπε να θεωρείται αυτονόητο πως το bullying, απ’ όπου κι αν προέρχεται και για οποιονδήποτε λόγο κι αν συμβαίνει, είναι καταδικαστέο. Γνωρίζουμε, ωστόσο, πως κάτι τέτοιο δεν ισχύει και γι’ αυτόν ακριβώς το λόγο τα όσα είπε ο Γιώργος Καπουτζίδης στον τηλεοπτικό αέρα του ΣΚΑΪ το βράδυ της Δευτέρας προκάλεσαν αντιδράσεις και έγιναν αντικείμενο σχολιασμού και αντιπαραθέσεων στα social media, στα έντυπα, στα sites και φυσικά στα πρωινάδικα.

Ο Καπουτζίδης από άλλους αποθεώθηκε (αν και απλώς είπε το αυτονόητο), από άλλους δέχθηκε επιθέσεις και φυσικά από κάποιους πιο ακραίους χλευάστηκε και επιχειρήθηκε να απαξιωθεί με σεξουαλικού τύπου χυδαία επιχειρήματα.

Για όσους δεν γνωρίζουν ο σεναριογράφος, ηθοποιός και εσχάτως παρουσιαστής, στη διάρκεια της εκπομπής «Ελλάδα, έχεις ταλέντο» βρήκε την ευκαιρία να πάρει θέση για το ζήτημα του bullying στα σχολεία (και όχι μόνο) εντάσσοντας στο πλαίσιο της συζήτησης και τα παιδιά ομόφυλων ζευγαριών.

Παράλληλα, κατηγόρησε τους γονείς παιδιών που ασκούν bullying πως θα έπρεπε να ντρέπονται, πως θα έπρεπε να ασχολούνται περισσότερο με τα παιδιά τους και σε καμία περίπτωση δεν θα έπρεπε να τα δικαιολογούν, πιστεύοντας πως τα παιδιά από οικογένειες ομόφυλων ζευγαριών ουσιαστικά «προκαλούν» και είναι εν μέρει φυσιολογικό να δέχονται επικριτικά σχόλια.

Επιτρέψτε μας, παρότι γνωρίζουμε πως κάτι τέτοιο δεν ισχύει, εμείς να θεωρήσουμε αυτονόητα τα παραπάνω και να δούμε το θέμα από μία άλλη σκοπιά. Από τη σκοπιά που δεν δέχεται ότι ο Καπουτζίδης είναι ήρωας, ξεχωριστός ή μάγκας που είπε στην τηλεόραση τα αυτονόητα.

Από τη σκοπιά που και ο ίδιος ο Καπουτζίδης επιτέλους κατάφερε να δει… Ότι ζει και εργάζεται σε μία χώρα, σε ένα μέσο και σε ένα σύστημα που δεν νιώθει άνετα με το διαφορετικό, όσο κι αν προσπαθεί να αυτοπροβάλλεται ως «προχωρημένο».

Το έγραψε άλλωστε και ο ίδιος σε ανάρτησή του μετά τον ντόρο που προκλήθηκε: «Τουλάχιστον ας κάνω κάτι χρήσιμο. Ας μη σαπίσω σε αυτή την καρέκλα! Ας αντιδράσω! Ας παλέψω για να βοηθήσω κάποιους, κι ας ξεβολευτώ, κι ας γίνω και δυσάρεστος. Τη δουλειά μου ας τη χάσω, τον εαυτό μου αποκλείεται», έγραψε μεταξύ άλλων ο ταλαντούχος σεναριογράφος, που η αλήθεια είναι πως βολεύτηκε τα τελευταία χρόνια ως κριτής στο «Ελλάδα έχεις ταλέντο» και παρουσιαστής στο «The Voice».

Ο Καπουτζίδης είναι ένα ταλαντούχο άτομο, που η τηλεόραση «αγκάλιασε», επειδή της έφερνε χρήματα, επειδή έγραφε σειρές που έκαναν μεγάλη τηλεθέαση, επειδή δεν είχε δημόσια ξεσπάσματα σαν αυτό το πρόσφατο που προκάλεσε αντιδράσεις, επειδή είναι αγαπητός κι επειδή μέσα στην κρίση επέλεξε ή αναγκάστηκε κι αυτός να κάνει εκπτώσεις στις επιλογές του, χαραμίζοντας ουσιαστικά τον εαυτό του σε ανούσια talent shows.

Τώρα δείχνει αποφασισμένος να αλλάξει ρότα. Για να είμαστε δίκαιοι το επιχείρησε και μέσα από τη σειρά του «Εθνική Ελλάδος», η οποία όμως έπεσε πάνω στη μεγάλη κρίση του Mega και δεν κατάφερε να το ολοκληρώσει. Πέρασε κάποια «βολεμένα» χρόνια και πλέον δηλώνει έτοιμος να παίξει διαφορετικά το παιχνίδι. Στο πλαίσιο αυτό θα δοκιμαστεί και η σχέση του με την τηλεόραση, που αμέσως αντέδρασε και μέσω ορισμένων πανελιστών επιχείρησε να τον απαξιώσει.

Ομολογουμένως, θα παρακολουθήσουμε την πορεία του Γιώργου Καπουτζίδη από εδώ και στο εξής με μεγάλο ενδιαφέρον. Επιτρέψτε μας, όμως, μία πρόβλεψη. Είτε θα βάλει νερό στο κρασί του, είτε σύντομα δεν θα τον βλέπουμε και τόσο συχνά στα κανάλια.

Ας ελπίσουμε να τηρήσει την υπόσχεσή του και «να μην σαπίσει στην καρέκλα του κριτή». Γιατί έτσι, ίσως ακολουθήσουν κι άλλοι. Κι αν θέλει να τους κρατήσει η τηλεόραση έχει καλώς, αλλιώς ας μείνει με τους Ουγγαρέζους.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.