ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Η ιστορία του Θανάση του γιατρού (με δικά του λόγια)

Η ιστορία του Θανάση του γιατρού (με δικά του λόγια)

02:50 - 20 Δεκ 2018
Σπύρος Πολυχρονόπουλος

Γράφει ο Σπύρος Πολυχρονόπουλος

Η ανάδειξη από αυτή εδώ τη στήλη της "Ιστορίας του Θανάση του γιατρού" έφερε αντιδράσεις. Για να είμαστε ειλικρινείς, πολύ μεγαλύτερες από αυτές που περιμέναμε, όταν (χωρίς φυσικά να μας το ζητήσει ο ίδιος ο Θανάσης και χωρίς καν να τον ρωτήσουμε) αποφασίζαμε να δημοσιεύσουμε την "περιπέτειά" του, γιατί πιστεύαμε πως έπρεπε να "ακουστεί".
Και αποδείχθηκε πως είχαμε δίκιο. Η είδηση ότι ο γιατρός της Σερίφου παραπέμπεται σε ΕΔΕ για "παράκαμψη της υπηρεσίας του" επειδή δημιούργησε μια λίστα, καλώντας σε αυτοοργάνωση, με βασικά πράγματα που χρειάζονται στο ιατρείο του νησιού, συγκίνησε πολύ κόσμο. Αναπαράχθηκε, συζητήθηκε, σχολιάστηκε από χιλιάδες συμπολίτες μας.

Για το θέμα, που πήρε μεγάλη έκταση, τοποθετήθηκε και ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, αλλά και η διοικήτρια της 2ης ΥΠε, που κάλεσε τον γιατρό σε ΕΔΕ. Δημοσιεύσαμε φυσικά και αυτές τις τοποθετήσεις.

Ήρθε η ώρα να ακούσουμε και τον Θανάση. Κατόπιν επικοινωνίας μαζί του και με την άδειά του παραθέτουμε όσα έγραψε ο ίδιος στη σελίδα του στο facebook:

"Je suis Thanassis λέει ο φίλος Γιώργος,

Je suis ΠΦΥ, ανταπαντώ

Τις τελευταίες μέρες/ώρες κυκλοφόρησε ένα αρθρό που έχει κάνει το γύρο του διαδικτύου και με αφορά.
Θεωρώ λοιπόν σωστό να τοποθετηθώ.

Για αρχή, να σας ενημερώσω πως η υπηρεσία μου 2η (ΥΠΕ/Υπουργείο υγείας) εκπονεί ένα μοναδικό έργο, την οργάνωση της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας. Είμαι φανατικος υποστηρικτής της οργανωμένης πρωτοβάθμιας μιας και η εμπειρία μου στη χώρα της Σουηδίας με βοήθησε να αναγνωρίσω την σημαντικότητα της. Επίσης, εμπιστεύομαι την υπηρεσία μου και αναμένω τη δίκαιη κρίση της.

Εχω λάβει εκατοντάδες μηνύματα υποστήριξης από φίλους και αγνώστους! Σας ευχαριστώ και σας ασπάζομαι καθένα προσωπικά. Σκοπός δεν είναι η διατάραξη της ηρεμίας μας δίχως λόγο, αλλά ο αγωνας για ένα δημόσιο σύστημα υγείας που είναι ικανό να προσφέρει υψηλής ποιότητας υπηρεσίες υγείας καθώς και ένα οργανωμένο σύστημα πρωτοβάθμιας φροντίδας σε όλους τους πολίτες! Πάνω από όλα δωρεάν!

Για αυτό παλεύω και άλλα πολλά, όπως η αξιοπρέπεια, η ισότητα, ο σεβασμός και οι ανθρώπινες αξίες. 
Και αυτός ο αγώνας δεν θα πάψει ποτέ!

"...Ὅρκον μὲν οὖν μοι τόνδε ἐπιτελέα ποιέοντι, καὶ μὴ ξυγχέοντι, εἴη ἐπαύρασθαι καὶ βίου καὶ τέχνης δοξαζομένῳ παρὰ πᾶσιν ἀνθρώποις ἐς τὸν αἰεὶ χρόνον.
Παραβαίνοντι δὲ καὶ ἐπιορκοῦντι, τἀναντία τουτέων."

Ήρεμο πνεύμα, σύνεση, κατανόηση και συνεργασία χρειάζεται και όλα θα πάνε καλά!

ΥΣ: Είναι γεγονός πως το άρθρο περιέχει ένα αναληθές σημείο: ''Αντιμετωπίζει επίσης τις επιθέσεις του δημάρχου, ο οποίος του είχε πει αντί να κάνει λίστες να παίρνει ο ίδιος λεφτά.''. Το σημείο αυτό δεν είναι πραγματικο. Όταν έγινε αίτηση στο Δήμο Σερίφου για κονδύλι κινήσεως των ιατρών του ΠΠΙ Σερίφου για απομακρυσμένους κλινήρεις ασθενείς (μιας και δεν υπάρχει πρόγραμμα βοήθεια στο σπίτι ή δημοτικό αυτοκίνητο ) ο δήμαρχος αρνήθηκε και προέτρεψε τους ιατρούς να δέχονται το φιλοδωρήματα που τους προσφέρουν οι ηλικιωμένοι ασθενείς!"

Τελευταία τροποποίηση στις 03:06 - 20 Δεκ 2018
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.