ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Προεκλογική υπόσχεση η θεραπεία του καρκίνου!

Προεκλογική υπόσχεση η θεραπεία του καρκίνου!

00:05 - 20 Ιουν 2019
Σπύρος Πολυχρονόπουλος

Γράφει ο Σπύρος Πολυχρονόπουλος

Με τους χειρότερους οιωνούς άνοιξε η προεκλογική εκστρατεία στις ΗΠΑ για τις προεδρικές εκλογές του 2020, με τον Ντόναλντ Τραμπ και τον Τζο Μπάιντεν να «κονταροχτυπιούνται» για το ποιος θα θεραπεύσει πρώτος τον καρκίνο!

Όσο απίστευτο κι αν ακούγεται είναι αληθινό. Την αρχή έκανε ο Τζο Μπάιντεν, ο οποίος διεκδικεί το χρίσμα των Δημοκρατικών για να είναι ο υποψήφιός τους στις εκλογές του 2020 και ανάμεσα στις υποσχέσεις που μοίρασε για να το εξασφαλίσει είναι η θεραπεία του καρκίνου.

Ο Ντόναλντ Τραμπ, που δεν θέλει φυσικά πολύ για να… τσιμπήσει, ακολούθησε τον Μπάιντεν και στην πρώτη του προεκλογική ομιλία έδωσε κι αυτός την ίδια υπόσχεση.

Έχοντας χάσει τον γιο του από καρκίνο, θα περίμενε κανείς πως ο Μπάιντεν, που έχει διατελέσει και αντιπρόεδρος των ΗΠΑ στο πλευρό του Μπαράκ Ομπάμα, δεν θα κυλιόταν με τόση άνεση στο βούρκο του λαϊκισμού. Είναι προκλητικό να εκβιάζεις με τέτοιο τρόπο την ψήφο συνανθρώπων μας που ταλαιπωρούνται από τον καρκίνο και φυσικά την ψήφο των συγγενών τους που δίνουν καθημερινά τη μάχη. Πραγματικό κατάντημα για τους Δημοκρατικούς, που μετά τον Ομπάμα, πάνε από το κακό (Χίλαρι) στο χειρότερο.

Ακόμη και με βάση επικοινωνιακούς όρους αν το δει κανείς, δεν είναι υπέρ σου να λαϊκίζεις τόσο άθλια, όταν έχεις για αντίπαλο τον απόλυτο λαϊκιστή. Ο Τραμπ, άλλωστε, μόνο που δεν είπε ευχαριστώ στον Μπάιντεν και με την πρώτη ευκαιρία υπερθεμάτισε. Δεν θα θεραπεύσει μόνο τον καρκίνο. Σαν άλλος… Παστέρ, δήλωσε πως θα θεραπεύσει και το AIDS, για να απαλλαχθούν οριστικά από αυτή την ασθένεια οι ΗΠΑ. Για τις άλλες χώρες δεν τον νοιάζει και τόσο.

Εκεί δε που στις προηγούμενες εκλογές έλεγε πως θα περιορίσει τα διαστημικά προγράμματα, τώρα ως νέος Έλον Μασκ, τόνισε πως εφόσον επανεκλεγεί θα υπάρξουν επανδρωμένες αποστολές στον Άρη. Κι αν ο πλανήτης καταστραφεί από την κλιματική αλλαγή (που κατά τη γνώμη του βέβαια δεν υπάρχει),  θα μετοικήσουμε εκεί.

Φαναστείτε πως ακόμη έχουμε 1,5 χρόνο για τις εκλογές στις ΗΠΑ. Προβλέπεται μεγάλη μπουρδολογία. Πιθανότατα μέχρι τον Νοέμβριο του 2020 οι υποψήφιοι πρόεδροι θα έχουν  ανακαλύψει τη Χαμένη Ατλαντίδα και θα έχουν βρει το μυστικό της αθανασίας, ίσως και την τηλεμεταφορά. Εκτός φυσικά αν οι Δημοκρατικοί σοβαρευτούν και επιλέξουν κάποιον υποψήφιο που δεν θα λέει λαϊκιστικές ατάκες, που αποτελούν βούτυρο στο ψωμί του Τραμπ.

Και για να σοβαρευτούμε, επειδή οι εκλογές των ΗΠΑ έχουν παγκόσμιο αντίκτυπο και δεν αποκλείεται να ακούσουμε ανάλογες υποσχέσεις και σε άλλες χώρες, ακόμη και στη δική μας. Ο καρκίνος είναι μία ασθένεια με εκατοντάδες μορφές, που δεν έχει μία θεραπεία. Συνεπώς η υπόσχεση Μπάιντεν και Τραμπ είναι για κλάματα. Ιδιαίτερα δε για τις ΗΠΑ, που το σύστημα υγείας είναι για λίγους, αποτελεί τουλάχιστον πρόκληση να προσπαθεί να «εξαγοράσει» κανείς ψήφους με τόσο φτηνές υποσχέσεις.

Τελευταία τροποποίηση στις 01:09 - 24 Ιουν 2019
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.