ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Δεν είναι αθώοι: Με όλες τις αισθήσεις

Δεν είναι αθώοι: Με όλες τις αισθήσεις

15:07 - 05 Οκτ 2020
Σπύρος Πολυχρονόπουλος

Γράφει ο Σπύρος Πολυχρονόπουλος

Έφτασε η ώρα της απόφασης στη δίκη της Χρυσής Αυγής. Μία απόφαση (χωρίς υπερβολή) καθοριστική για το μέλλον της Ελλάδας.

Η Χρυσή Αυγή ήταν και είναι μία περιθωριακή εγκληματική οργάνωση. Από τη δεκαετία του '90 μέχρι το 2012 ανοιχτά νεοναζί. Μετά είδαν φως και μπήκαν στη Βουλή με "μανδύα" πατριωτικό, εκμεταλλευόμενοι την παρακμή της ελληνικής κοινωνίας στα χρόνια των μνημονίων.

Μεγάλη η ευθύνη του πολιτικού κόσμου και των media, που έκαναν πως δεν ξέρουν τι ήταν και... ερευνούσαν την υπόθεση. Αλλά ας τα αφήσουμε για λίγο στην άκρη αυτά. 

Είναι η ώρα της ένωσης και του συντονισμού της Δικαιοσύνης με την πραγματικότητα.

Είναι η ώρα του συντονισμού της Δικαιοσύνης με τον παλμό της κοινωνίας που ζητά δικαίωση, όχι απλά δικαιοσύνη.

Για τον Παύλο, για τη Μάγδα. Για κάθε δημοκρατικό πολίτη, που δεν ανέχεται bullying και μαθήματα πατριωτισμού από φασίστες που στην πραγματικότητα προσβάλλουν την Ελλάδα και αποτελούν ντροπή γι' αυτήν.

Η εισαγγελική αγόρευση ήταν απογοητευτική, καθώς επί της ουσίας αθωώνει όλους τους δικαζόμενους πολιτικούς και καταδικάζει μόνο τον Γιώργο Ρουπακιά και τους συνεργούς του στη δολοφονία Φύσσα.

Η πρόεδρος του δικαστηρίου, Μαρία Λεπενιώτη, έχει την ευκαιρία να αποδείξει ότι η «τυφλή» Δικαιοσύνη έχει ανεπτυγμένες περισσότερο τις υπόλοιπες αισθήσεις της: Τη γεύση για να αντιληφθεί τη σαπίλα της Χρυσής Αυγής, τη μυρωδιά για να οσφρηστεί το αίμα αθώων που έχυσε η εγκληματική οργάνωση, την αφή για να νιώσει στα δάχτυλά της τα δάκρυα της Ελλάδας που σιχαίνεται τέτοιους "πατριώτες", την ακοή για να ακούσει την κοινωνία που φωνάζει "Δεν είναι αθώοι".
Τελευταία τροποποίηση στις 17:20 - 05 Οκτ 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.