ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Επιστολές και Cayenne

Επιστολές και Cayenne

13:59 - 12 Μαρ 2022
Σπύρος Πολυχρονόπουλος

Γράφει ο Σπύρος Πολυχρονόπουλος

Ο Πρωθυπουργός δήλωσε από τις Βερσαλλίες ότι η επιστολή του για πλαφόν στο φυσικό αέριο ήταν αρκετή για να ρίξει τις τιμές διεθνώς και αναρωτιέται κανείς γιατί δεν έστειλε μία επιστολή και για το πετρέλαιο, να λύσει και αυτό το πρόβλημα.

Η απάντηση μάλλον περιλαμβάνεται σε πρόσφατη τοποθέτηση του υπουργού Ανάπτυξης και αντιπροέδρου της ΝΔ, που θέλησε να υπερασπιστεί την απόφαση της κυβέρνησης να μην... ενδώσει στις εκκλήσεις της αντιπολίτευσης για να μειώσει τον ΕΦΚ στα Καύσιμα:

«Ποιος ξοδεύει περισσότερα καύσιμα; ο πλούσιος... άρα η αριστερά που θέλει μείωση του φόρου καυσίμων είναι με τους πλούσιους. Εμείς είμαστε με τους φτωχούς», τόνισε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

«Το μέτρο είναι για να κερδίζει ο κάτοχος της Cayenne περισσότερο από το φτωχό. Δώστε τα λεφτά στις Cayenne και στις Jaguar. Εμείς θα τα δώσουμε στους φτωχούς», πρόσθεσε φωνάζοντας.

Υπενθυμίζεται πως και ο Θεόδωρος Σκυλακάκης είχε κάνει μια ανάλογη δήλωση για τους φόρους στα καύσιμα λέγοντας πως τα καύσιμα τα χρησιμοποιούν λιγότερο τα φτωχά νοικοκυριά διότι δεν έχουν αυτοκίνητο.

Παράλληλα, «σπαρτιάτικες» δηλώσεις κάνουν και άλλοι υπουργοί, που καλούν τον κόσμο να ψωνίζει τα απολύτως απαραίτητα από το σούπερ μάρκετ και να μην ξεχνά αναμμένο το φως στο σαλόνι για να μην αυξηθεί ο λογαριασμός του ρεύματος.

Όσο για το υπουργείο Εργασίας διατυμπανίζει πως «σώζει» τον ΟΑΕΔ από αδίστακτους πλούσιους της Εκάλης, που τρώνε τα επιδόματα από τον απλό κοσμάκη.

Φοβερή αποστροφή στην πλουτοκρατία έχουν ξαφνικά οι πλούσιοι που μας κυβερνούν.

Δηλώσεις σχετικού πανικού, σε μία κυβέρνηση με εμπειρία πια, που έχει και μια πανδημία στην πλάτη της.

Δεν θέλετε να μειώσετε τον ΕΦΚ επειδή θεωρείτε ότι προσφέρει λίγα με μεγάλο κόστος; Δεκτό. Μην προκαλείτε, όμως, με δηλώσεις. Κι επειδή τα χειρότερα έρχονται απαιτείται καλός σχεδιασμός και σοβαρότητα. Ας μπει λίγο φρένο στα λόγια. Στην τελική, ο κόσμος να ανακουφιστεί θέλει κι αν τύχει και μαζί ευνοηθούν και οι 1.500 που έχουν Cayenne στην Ελλάδα, χαλάλι...

Τελευταία τροποποίηση στις 14:21 - 13 Μαρ 2022
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.