ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Οι Μαυρογιαλούροι ζουν βασιλεύουν και τάζουν με ξένα κόλυβα

13:41 - 22 Οκτ 2010
Τάκης Λαϊνάς

Γράφει ο Τάκης Λαϊνάς

Παρακολουθώντας χθες την εκπομπή της ΕΡΤ όσον αφορά τις αυτοδιοικητικές εκλογές για τον τρίτο μεγαλύτερο και πιο πλούσιο δήμο της ευρύτερης περιοχής των Αθηνών, την Γλυφάδα, διαπίστωσα πως οι Μακρυκωσταίοι, Κοντογιώργηδες και Μαυλογιαλούροι εξακολουθούν να ζουν και να βασιλεύουν.

Θα το διαπίστωνε άνετα κάποιος αν άκουγε το τι τάζουν στους ψηφοφόρους κάποιοι από τους υποψήφιους. Ο ένας, δήλωνε πως έχει την δέσμευση της Αττικό Μετρό, ( προφανώς και του κ. Ρέππα) ότι θα γίνει σταθμός στην Άνω Γλυφάδα, και ένας ακόμη σταθμός στην Πλατεία της Γλυφάδας.. Το ότι το μετρό έχει ήδη ξεπεράσει στην ευθεία την τοποθεσία που θέλει να γίνει ο σταθμός, και ότι οι σήραγγες αλλαγής κατεύθυνσης των συρμών κατασκευάζονται ήδη στον τερματικό σταθμό,  τον εν λόγω υποψήφιο του κυβερνώντος κόμματος, ουδόλως τον απασχολεί.. Αρκεί να τσιμπήσει ο κοσμάκης. Ούτε επίσης ότι στα πέντε μέτρα άμα σκάψεις στην Πλατεία της Γλυφάδας βρίσκεις νερό.. Για τον εν λόγω υποψήφιο το ότι από την Αθήνα ως το παλιό Ανατολικό Αεροδρόμιο το Μετρό ακολουθεί την Βουλιαγμένης , είναι άσχετο…


Ο ίδιος δε υποψήφιος τάζει υπογειοποιήσεις, κεντρικών λεωφόρων, όπως η Βουλιαγμένης ή η Ποσειδώνος . Δεν πειράζει αν δεν υπάρχει σάλιο στα ταμεία. Δεν πειράζει αν οι Δημόσιες Επενδύσεις συρρικνώνονται συνεχώς και αδιαλείπτως. Κάποια στιγμή.. το 2030 η 2050 ή στους επόμενους Ολυμπιακούς Αγώνες θα γίνουν. Ούτε πάλι πειράζει πως ειδικά η Ποσειδώνος στο σημείο της Γλυφάδας, επειδή πρόκειται για επιχωματώσεις, μπορεί να αποδειχθεί υποθαλλάσια σήραγγα… Ψιλά γράμματα..  


Άλλη υποψήφιος πάλι, τάζει πως θα βγάλει το Τραμ από την Πλατεία της Γλυφάδας. Το πώς θα καταφέρει να ακυρώσει και να επανασχεδιάσει Ολυμπιακό έργο, δεν έχει καμία σημασία… Αρκεί που το είπε να το ακούσει ο κόσμος..  Παρεπιπτόντως ο εν λόγω συνδυασμός έχει τεχνικό πρόγραμμα 140 εκ. ευρώ, το οποίο έχει ελλείψεις που αν συμπληρωθούν να φθάσει τα 200 και βάλε,  πλησιάζοντας τον προϋπολογισμό του Δήμου της Αθήνας. Ομολογεί δε ότι ψάχνει ακόμη πως θα το χρηματοδοτήσει.. Αναρωτιέμαι τι θα σκέφτεται ο κ. Κουβέλης της Δημοκρατικής Αριστεράς, που αποφάσισε να στηρίξει τον συγκεκριμένο συνδυασμό.

Υπάρχει όμως κι ένα λιγότερο εμφανές grosso coplo και αφορά την παραλία της Γλυφάδας. Επιμόνως επιχειρηματολογούσαν ότι πρέπει να αποδοθεί στον λαό της Γλυφάδας.. Μα  η παραλία της Γλυφάδας, ( πλην των Αστεριών) δεν ήταν ποτέ κλειστή στον κόσμο, όπως για παράδειγμα ήταν του Ελληνικού με τα κάγκελα του Αγίου Κοσμά. Ασχέτως του αν ανήκει η παραλία στην ΚΕΔ, ο Δήμος πάντα ήταν υπεύθυνος για την συντήρηση της.  ¨Όμως ο κόσμος αποφεύγει να πηγαίνει γιατί βρωμάει και ζέχνει.. Άλλο πράγμα διεκδικώ την παραλία για τον κόσμο και άλλο διεκδικώ να περάσει η κυριότητα της στον Δήμο.. Στην τηλεόραση όμως το Δώστε την παραλία στο Λαό , γράφει καλύτερα...


Στην δε παρατήρηση που τους έγινε, "πως τάζεται σχεδόν ανέφικτα πράγματα", η μόνιμη επωδός, ήταν πως "Εμείς διεκδικούμε". Ξεχνούν πως η σύγχρονη διοίκηση είναι απολύτως μετρήσιμη. Ξεχνούν ότι δεν ασκείς διοίκηση με δικεδικήσεις γενικώς και αορίστως για τα μάτια του κόσμου ώστε να εμφανίζεσαι ως αγωνιστής..



Το πιο ωραίο όμως είναι πως εμφανίστηκε και πρώην Δήμαρχος, που κατά κοινή ομολογία δεν έκανε απολύτως τίποτα, προκειμένου να διεκδικήσει και πάλι ψήφο, λες και τα έργα και ημέρες του ούτε υπήρξαν ούτε κρίθηκαν. Προκειμένου δε να εμφανίσει έργο, δεν δίστασε να οικοιοποηθεί έργο της Κεντρικής Κυβέρνησης  για το κύριο δίκτυο των αγωγών ομβρίων, λίγο πολύ ως δική του επιτυχία.


Η κατάσταση αυτή θα ήταν για γέλια. Δυστυχώς όμως δεν είναι γιατί οι αναχρονιστικές και επικίνδυνες νοοτροπίες του παρελθόντος εξακολουθούν και υφίστανται. Δυστυχώς ο κόσμος με τα χίλια μύρια προβλήματα που αντιμετωπίζει δεν έχει την πολυτέλεια να προσέχει τις «μικρές» αυτές λεπτομέρειες που κάνουν όμως την μεγάλη διαφορά. Ευτυχώς όμως που είναι τόσο εξώφθαλμες οι ουτοπικές μεγαλοστομίες τους που εκτείθενται μόνοι τους.



Τελευταία τροποποίηση στις 17:54 - 22 Οκτ 2010
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.