ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Δεν έχει άλλο ξύγκι η μύγα

10:10 - 22 Φεβ 2011
Τάκης Λαϊνάς

Γράφει ο Τάκης Λαϊνάς

Εδώ και τρείς ημέρες γίνεται πάλι χαμός για το αν μας κορόϊδεψε το ΠΑΣΟΚ ή όχι όσον αφορά το ΔΝΤ. Φυσικά πρωτεργάτης στην αναβίωση αυτού ξεπερασμένου θέματος η αντιπολίτευση με προεξάρχουσα την ΝΔ.

Για να βάλουμε τα πράγματα στην θέση τους θα πρέπει να γυρίσουμε πίσω στα θεμελιώδη της πολιτικής συμπεριφοράς. Αν δηλαδή πολιτική είναι η αρνητική κριτική του αντιπάλου ή η παραγωγή έργου.  Η ΝΔ κατηγορεί. Αλλά το κάνει ξανά και ξανά και όπως λέει ο σοφός λαός  « Το πολύ το Κύριε Ελέησον το βαριέται κι ο Παπάς», ενώ μετά τις τόσες φορές θυμίζει πια πως προσπαθούμε από τη μύγα να βγάλουμε ξύγκι. Προφανώς επιδιώκει να φθείρει το ΠΑΣΟΚ, συντηρώντας ένα θέμα που ουσιαστικά είναι λήξαν.

Κατ’ αρχήν, σύμφωνα ακόμη και με την ίδια την ΝΔ, το ότι είχαν γίνει συνομιλίες με το ΔΝΤ το έχει πει, ηθελημένα η αθέλητα ο κ. Σαχινίδης. Δεύτερον, κανείς, μα κανείς σώφρων, δεν πιστεύει πως το ΔΝΤ ήταν αποκλειστικά δική μας ιδέα. Το ότι μίλησε με τον κ. Στρως Καν ο κ. Παπανδρέου, έστω και διερευνητικά τον Δεκέμβριο είναι λόγω Πρωτοκόλου. Εμείς είμασταν το ενδιαφερόμενο κράτος που δεν είχε να πληρώσει μισθούς και συντάξεις. Ποιoς άλλος να μίλαγε δηλαδή; Ακόμη, θεωρείται βέβαιο πως το θέμα του ΔΝΤ είχε πέσει στο τραπέζι πολύ νωρίτερα., όταν άρχισαν οι πρώτες αγωνιώδεις επαφές με τους ευρωπαίους εταίρους μας, που επανηλλειμένα έχουν δηλώσει ( αλλά αυτό η ΝΔ ουτε καν το αναφέρει) πως μη έχοντας κανέναν μηχανισμό και καμμία εμπειρία ως προς την οικονομική διάσωση κράτους, ήθελαν μανιωδώς το ΔΝΤ να μπεί μέσα. Άλλωστε το ΔΝΤ θα έβαζε και μέρος του πακέτου, οπότε θα ήταν πιο εύκολο για τους ίδιους να πείσουν τους λαούς τους και τα κοινοβούλια τους.

Γιατί λοιπόν γίνεται τώρα τόσος ντόρος για μία ακόμη φορά; Μόνο ως δείγμα απόλυτης υποκρισίας μπορεί να εκληφθεί.

Όσο για το επιχείρημα πως το ΠΑΣΟΚ κορόϊδεψε τον λαό, ο λαός σήμερα αυτά τα ακούει βερεσέ. Το δείχνουν οι μετρήσεις όσον αφορά την δύναμη των δυό μεγάλων κομμάτων. Κοινώς... γνωρίζει πως άλλα του τάξανε και άλλα έγιναν. Και φυσικά δεν έχει εμπιστοσύνη σε κανέναν.

Γνωρίζει όμως πολύ καλά πως η ΝΔ έχει πολύ μεγάλη ευθύνη. Αν μη τι άλλο τέτοια κοροϊδία όπως αυτή που έζησε κατά την περίοδο της διακυβέρνησης Καραμανλή δεν είχε ξαναζήσει. Το ΠΑΣΟΚ όταν ανέλαβε έστω και με «ψέματα» την εξουσία το 2009 ξεκίνησε έναν τιτάνιο αγώνα να μπούμε κουτσά στραβά σε μία σειρά. Η ΝΔ το 2004 όταν αλλάλαζε για την επανίδρυση του κράτους με λάβαρο το σεμνά και ταπεινά τι έκανε; Κόντεψε να μας στείλει στον αγύριστο.

Αυτό το γνωρίζει κατά βάθος και ο σημερινός αρχηγός της ΝΔ. Γι’ αυτό άλλωστε δια της πλαγίας προσπαθεί να εκθέσει τον κ. Καραμανλή διαδίδοντας μέσω του στενού του φίλου, τα περί σκέψης διεκδίκησης της Προεδρίας από μέρους του Πρώην Πρωθυπουργού. Θυμίζει τα περί διεκδίκησης της Προεδρίας από τον κ. Νίκο Κωνσταντόπουλο και το πόσο εύκολα κάηκε εν τη γενέσει της. Πρωταθλητισμός λοιπόν υποκρίσιας.

Το δε χειρότερο είναι, πως η ΝΔ απλά προσπαθεί να φθείρει. Ετσι όμως δεν είσαι κόμμα εξουσίας, αλλά ένας τυχάρπαστος κατσαπλιάς. Τα σοβαρά κόμματα εξουσίας έχουν θέσεις, και σοβαρές προτάσεις, κάτι που μετά από ενάμισι χρόνο η ΝΔ δεν δείχνει να διαθέτει. Μόνη της δε αξιολογεί τα όσα θεωρεί προτάσεις ως σοβαρές..Θυμάστε καμμία όλο αυτόν το καιρό; Κάποια πρόταση για τα νοσοκομεία, για τους γιατρούς, για τους δικηγόρους; Για τους αγρότες; Για την Παιδεία; Πρόταση τεκμηριωμένη και με επιχειρήματα; Πρόταση ριζοσπαστική που να συζητήθηκε και να έκανε εντύπωση;

H μόνη που είχε κάποιο βάρος ήταν τα περί πώλησης δημόσιας περιουσίας. Άλλη καμμία, ενώ τόσους τομεάρχες έβαλε να παρακολουθούν. Υποτίθεται πως διάλεξε τον καθένα επειδή γνώριζε το αντικείμενο που του ανατέθηκε.. Όσο τους είδαμε εμείς άλλο τόσο τους είδε και τους άκουσε το εκλογικό σώμα προς το οποίο απευθύνεται η ΝΔ.

Με αυτή την νοοτροπία και την επικοινωνιακή στρατηγική δεν είναι να απορεί κανείς που ο κόσμος εξαγριώνεται ακόμη περισσότερο με όλους και με όλα, επιλέγοντας ισοπεδωτική αρνητική στάση που δεν οδηγεί πουθενα. Μία στάση που υποδαυλίζει πρώτη και καλύτερη η περήφανη Αξιωματική μας Αντιπολίτευση.
Τελευταία τροποποίηση στις 12:20 - 22 Φεβ 2011
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.