ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κύριοι Προϊστάμενοι….

01:28 - 09 Ιουν 2011
Τάκης Λαϊνάς

Γράφει ο Τάκης Λαϊνάς

Τα στοιχεία για την ανεργία είναι ανατριχιαστικά και φυσικά τελειωμό δεν θα έχουν αφού είναι αστείο να σκεφτόμαστε για νέες θέσεις εργασίας, όταν η βιομηχανική παραγωγή για παράδειγμα έπεσε 11% τον Απρίλιο, ή όπως έγινε γνωστό μετά από έρευνα της Icap σε 4.065 εταιρείες 923 βιομηχανικές, 1.111 εμπορικές, 248 του τεχνικού-κατασκευαστικού τομέα, 347 επιχειρήσεις του τουριστικού τομέα, και 1.433 επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών (πλην τραπεζών), έδειξε πως βρίσκονται σε βαθειά ύφεση και δεν είναι οι μόνες.
Υπό αυτές τις συνθήκες, λυπάμαι που το λέω αλλά το απολυθούν μερικοί ακόμη δεν κάνει και μεγάλη διαφορά. Ποιοι όμως να απολυθούν; Yπάρχει μία νέα κατηγορία, η οποία τώρα αρχίζει να ξεφυτρώνει και δεν είναι άλλοι από κάποιους μεταταχθέντες. Σήμερα είναι λίγοι, αύριο όμως θα είναι πολύ περισσότεροι.


Τι κάνουν αυτοί; Αφού είτε δήλωσαν από μόνοι τους που θέλουν να πάνε, είτε τους έστειλαν, άρχισαν τον κλεφτοπόλεμο, μην πατώντας στην υπηρεσίες τους. Αυτό όπως με πληροφόρησαν συμβαίνει στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο, όπου πήγαν κάποιοι του ΟΣΕ.

Συμβαίνει και αλλού και κυρίως σε δημοτικές υπηρεσίες μετά τις συγχωνεύσεις δήμων και την κατάργηση δημοτικών υπηρεσιών. Είμαι βέβαιος πως ο Πρόεδρος του Γενικού Κρατικού δεν έχει ιδέα γιατί απλούστατα ο προϊστάμενος των εν λόγω εργαζομένων ( ο θεός να τους κάνει), είναι βέβαιο πως δεν θα τολμήσει καν να τους επιπλήξει υπηρεσιακώς. Αφενός γιατί μπορεί να σκεφτεί:  « Εγώ θα βγάλω το φίδι από την τρύπα», και αφετέρου γιατί μπορεί να φοβάται μονολογώντας :  « Άσε που να μπλέκω τώρα.. ξέρω γω τι κομματικές άκρες έχουν αυτοί που μου φέρανε». Και κάπως έτσι, το φαινόμενο αυτό θα πάρει διαστάσεις και θα γεμίσουν και πάλι πολλές υπηρεσίες με παρασιτικούς χαραμοφάηδες.


Όλη αυτή η ιστορία θυμίζει πολύ ΕΡΤ, όπου επί δεκαετίες ( ενδεχομένως ακόμη και τώρα), το κάθε κόμμα, η ο κάθε διευθυντής έφερνε τους δικούς του και όλοι οι παλιοί , μόνιμοι υπάλληλοι ή μεγαλοσυμβασιούχοι, έμπαιναν στο ψυγείο και φυσικά εμείς τους πληρώναμε για να περνάνε μια φορά το μήνα να παίρνουν τον μισθό τους.

Αυτή τη νέα τάση, που τώρα ξεμυτίζει θα πρέπει να την προσέξουν πολύ, όσοι διατυμπανίζουν πως θα φροντίσουν να καλύψουν τα ελλείμματα των υπηρεσιών, με έμψυχο δυναμικό που πρέπει να αξιοποιηθεί. Κάποιος πρέπει να τους παρακολουθεί αυτούς τους λεβέντες και να στους στείλει σπίτι τους με συνοπτικές διαδικασίες εάν και εφόσον διαπιστωθεί πως κάνουν διακοπούλες σπίτι τους, ειδικά τώρα το καλοκαίρι, που τις μόνιμες άδειες ακολουθούν ω του θαύματος οι αναρρωτικές, γιατί όλο και κάποια καταλύματα στα νησιά, ή άλλες οικογενειακές επιχειρήσεις θα πρέπει να φροντίσουν… Μην απορείτε.. Συμβαίνει κατά κόρον και μάλιστα αν υπάρχουν αδέλφια ( δημόσιοι υπάλληλοι) στήνεται ολόκληρο επιχειρησιακό σχέδιο..

Πέρα λοιπόν από τα μεγαλεπίβολα, δηλαδή τους εκλογικούς νόμους, τα δημοψηφίσματα, τις καταργήσεις και τις συγχωνεύσεις των οργανισμών, τα Μνημόνια και τα κουρέματα,  ας ασχοληθεί κάποιος και με την απλή καθημερινή εύρυθμη λειτουργία των δημόσιων υπηρεσιών. Γιατί είναι μεγάλη αμαρτία 800 εργαζόμενοι να έχουν χάνουν καθημερινά την δουλειά τους τον Μάρτιο και τον Φεβρουάριο και κάποιοι να «άλλοι» πονηροί να περνάνε ζωή και κότα.
Τελευταία τροποποίηση στις 01:50 - 09 Ιουν 2011
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.