ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η Πινακοθήκη των ανοήτων

12:06 - 10 Νοε 2011
Τάκης Λαϊνάς

Γράφει ο Τάκης Λαϊνάς

Προφανώς οι πολιτικοί ταγοί μας μας θεωρούν ανόητους. Πιστεύουν ότι δεν έχουμε νου και κρίση να «διαβάζουμε» τα γεγονότα και να τα ερμηνεύουμε, όπως συνέβη με την υποψηφιότητα του κ. Παπαδήμου.


Και τα δυό κόμματα χθες, λύσσαξαν στην κυριολεξία να μας πείσουν ότι πότε δεν τέθηκε θέμα κυρίου Παπαδήμου. Ο μεν κύριος Βενιζέλος χαρακτήρισε τα όσα γράφτηκαν απρέπεια, ο δε κύριος Σαμαράς επέμενε μέχρι την ύστατη ώρα στο «Παπαδήμος.. ποιός Παπαδήμος. Εμένα δεν μου πρότειναν τίποτα». Το πιο ωραίο απ΄όλα είναι ότι ήθελαν να τους πιστέψουμε και επειδή η επίθεση είναι η καλύτερη άμυνα,  προσπάθησαν να τα φορτώσουν στους Δημοσιογράφους.

Τα «μικροκομματικά επιτελεία» θα έπρεπε να μας χρωστάνε μεγάλη χάρη, αν γράφαμε και αποδίδαμε με ονοματεπώνυμα τα όσα τους έσουρναν επί μέρες τώρα σε κατ’ ιδίαν συζητήσεις όχι μόνο απλοί βουλευτές αλλά και ιστορικά στελέχη και κομματικοί μεγαλοπαράγοντες. Θα είχε διαλυθεί το κομματικό σύμπαν και αυτό φυσικά επίσης θα μας οδηγούσε με μαθηματική ακρίβεια στο γκρεμό. Αντί λοιπόν να αρχίσουν τις επιθέσεις κατά της ενημέρωσης, ας σωπάσουν καλύτερα.

Για να είμαστε δίκαιοι, φυσικά και κάποιοι συνάδελφοι μας έχουν ανοιχτή γραμμή με τα κέντρα εξουσίας και λειτουργούν ως παπαγαλάκια. Είτε αναμεταδίδουν άκριτα ότι τους σερβίρουν, είτε από το γιαλί προσπαθούν να προωθήσουν έως και να επιβάλουν, την άποψη των κέντρων με τα οποία διατηρούν δεσμούς.

Αυτό όμως δεν σημαίνει πως ότι γράφτηκε ή ακούστηκε τις τελευταίες ημέρες για τον κύριο Παπαδήμο ανήκει στην χώρα της φαντασιοπληξίας.

Αναρωτιέμαι λοιπόν πως ξέραμε, εμείς οι δημοσιογράφοι, από το περασμένο Σαββατοκύριακο ακριβώς και με κάθε λεπτομέρεια τους όρους που είχε θέσει ο κ. Παπαδήμος; Ότι δηλαδή ήθελε σαφή δέσμευση από τους δυό αρχηγούς, πως δεν θα του ροκανίζουν την καρέκλα, που σημαίνει πως θα είναι Πρωθυπουργός και όχι Μαριονέτα. Πως ξέραμε ότι ήθελε διευρυμένο χρονικό ορίζοντα και κυρίως ότι ήθελε η κυβέρνηση αυτή να είναι στελεχωμένη από πολιτικά πρόσωπα; Από το κεφάλι μας τα βγάλαμε; Ολίγη σοβαρότητα λοιπόν.

Είναι δε πολύ ευχάριστο, όπως χθες βράδυ έσπευσαν να μας πληροφορήσουν, ότι ο κ. Παπαδήμος δεν επιμένει για δικούς τους ανθρώπους στην Κυβέρνηση. Ευτυχώς, γιατί πράγματι δεν χρειάζεται δεξιά χέρια ή ανθρώπους εμπιστοσύνης, αφού μπορεί μόνος του να σηκώνει το τηλέφωνο και να μιλά με τον οποιοδήποτε, ακριβώς γιατί είναι προσωπικότητα ευρωπαϊκου βεληνεκούς και χαίρει βαθύτατης εκτίμησης και σεβασμού σε αντίθεση με τους υπόλοιπους δικούς μας που με την ανεκδιήγητη συμπεριφορά τους έχουν χάσει κάθε αξιοπιστία εντός και εκτός της χώρας.

Ας ελπίσουμε, πως σήμερα θα τον προτείνουν, και θα γίνει αποδεκτός και ότι θα επικρατήσει η λογική και το εθνικό συμφέρον. Δυστυχώς δεν έχουμε πια καμμία απολύτως εμπιστοσύνη στις υπάρχουσες πολιτικές ηγεσίες και είναι παρήγορο πως ξύπνησαν και βουλευτές και από τα δύο κόμματα καθώς εναντιώθηκαν με σφοδρότητα σε τακτικές και ελιγμούς που μας έστελαν κατ’ ευθείαν στον γκρεμό.

Και ας ελπίσουμε πως θα είναι ο κ. Παπαδήμος από σήμερα Πρωθυουργός της χώρας,  γιατί στο άμεσο μέλλον δεν αποκλείεται να δούμε και τίποτα έκτακτες συνόδους λόγω Ιταλίας, όπου θα πρέπει να ληφθούν επίσης ιστορικές αποφάσεις. Αυτά ως προς το εξωτερικό γιατί ως προς το εσωτερικό  μόλις σήμερα μάθαμε πως το έλλειμα του 2011 θα είναι 8,9% από 8,5% πάνω στο οποίο έχει καταρτιστεί ο «πλεονασματικός» προϋπολογισμός του 2012  και όλοι ξέρουμε τι μπορεί να σημαίνει αυτό ως προς την κάλυψη της διαφοράς αυτής...


Τάκης Λαϊνάς
[email protected]

Τελευταία τροποποίηση στις 14:14 - 10 Νοε 2011
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.