ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Dog Eat Dog ή άλλως η Καθαρή Λύση

14:03 - 05 Ιαν 2012
Τάκης Λαϊνάς

Γράφει ο Τάκης Λαϊνάς

Dog Eat Dog: Βρετανική έκφραση , που στα ελληνικά μεταφράζεται, «φαγώνονται σαν τα σκυλιά». Είναι μια φράση επίκαιρη όσο ποτέ αν λάβουμε υπόψη το τι γίνεται στο ΠΑΣΟΚ. Όλοι εναντίον όλων... Να λυπηθούμε; Όχι ... γιατί το ΠΑΣΟΚ μπορεί να μην φταίει μόνο του για την άθλια οικονομική κατάσταση τη χώρας...ευθύνη την οποία έχουμε όλοι ανεξαιρέτως στο βαθμό που μας αναλογεί, φταίει όμως που με πλήρη γνώση και συνείδηση μας έφερε τον κ. Καρατζαφέρη στην εξουσία, καθιστώντας τον ρυθμιστή. Άλλη τόση ευθύνη βέβαια έχει και ο κ. Σαμαράς.΄

Αλλά το θέμα μας είναι το ΠΑΣΟΚ, το οποίο αυτοδιαλύεται με τον Βασιλιά να είναι πλέον γυμνός μολονότι διατηρεί ακόμη κάποια εξουσία την ώρα που οι επίγονοι αλληλοσφάζονται.  Αν ο κ. Παπανδρέου θέλει να κάνει μία καλή πράξη για να συγχωρεθεί, στο μέτρο του δυνατού, που έφερε το ΛΑΟΣ στην συγκυβέρνηση, θα είναι να κλείσει το δρόμο άμεσα στους επίγονους( οι οποίοι άλλωστε στον αδειάζουν συστηματικά)  και να επιβάλει κάποιον νέο. Ας τον επιβάλει με όποια διαδικασία θέλει. Έτσι κι αλλιώς το ΠΑΣΟΚ ποτέ δεν υπήρξε ένα δημοκρατικό κόμμα όσον αφορά τις εσωτερικές διαδιακασίες του. ( Και δεν είναι το μόνο. Τα ίδια ισχύουν και για την ΝΔ). Έτσι κι αλλιώς πάντα γίνεται « Ό,τι λέει ο αρχηγός».

Ας βρεί λοιπόν διάδοχο και ας τον επιβάλει.  Διάδοχο, νέο, συγκροτημένο, φωτισμένο αστό και όχι εν συγχύσει σοσιαλοφιλελεύθερο κουτοπόνηρο τσοπαναρέο που με την πρώτη ευκαιρία θα θυμηθεί τη γενιά του υποκύπτωντας στην γοητεία της εξουσίας και στους βυζαντινισμούς. Ασ βρει, γιατί υπάρχουν ακόμη στο ΠΑΣΟΚ, διάδοχο ρεαλιστή, ειλικρινή, που πρώτη δουλειά θα είναι να χαράξει πολιτική πλατφόρμα ικανή να αναθερμάνει  την χαμένη τιμή της πολιτικής.

Να βρεί κάποιον που πραγματικά πιστεύει και υπηρετεί τις αρχές  της ευνομούμενης αστικής Δημοκρατίας, που σέβεται τον πολίτη, την κοινωνία, την δικαιοσύνη, τον υγιή κοινοβουλευτισμό.


Ας μην έχει αυταπάτες ο κ. Παπανδρέου ( ούτε και εμείς). Κανείς μα κανείς από τους αλλαηλοσπαρασόμενους επιγόνους δεν έχει το πολιτικό ανάστημα που απαιτείται τόσο σε αυτές τις δύσκολες ώρες, όσο και για το αβυσαλέο μέλλον αυτής της χώρας.  Να μη λέμε ονόματα. Δεν χρειάζεται. Έχουμε μπουχτίσει.

Ο απλός κόσμος, ο απλός πολίτης που δοκιμάζεται σκληρά, ο απλός ψηφοφόρος του ΠΑΣΟΚ ( αυτός που έμεινε πιστός στο όραμα και δεν μετατοπίστηκε εκεί όπου φυσάει ο άνεμος, ο απλός πολίτης που έχει όραμα ένα πραγματικό και όχι επίπλαστο Κράτος Δικαίου γνωρίζει πράγματα και καταστάσεις πολύ καλά. Άλλωστε αυτός , ο κόσμος θα κληθεί να αποφασίσει ποιόν θέλει για νέο αρχηγό.

Όλοι οι σημερινοί πολιτικοί επίγονοι, πέρα απ΄ότι είναι οι ίδιοι μέρος του προβλήματος, με τα έργα τους και παραλείψεις τους κατά την εκτέλεση των καθηκόντων τους τόσο στο παρελθόν όσο και στο παρόν,  δεν παράγουν ικανό πολιτικό λόγο ώστε να πείσουν πως μπορούν.  Οι πράξεις τους και μόνο αναιρούν την βαρύγδουπη ψευδεπίγραφη αρθογραφία τους  με την οποία μας βομβαρδίζουν το τελευταίο διάστημα.

Επιπλέον τώρα που βγήκαν τα μαχαίρια, φαίνεται και ο πραγματικός χαρακτήρας. Όλοι εναντίον όλων, με διαρροές, με προσωπικές εγωκεντρικές ιδιοτελείς στρατηγικές, που δεν έχουν άλλο σκοπό από το να  κρατηθούν στην εξουσία, παρουσιαζόμενοι ως Μεσσίες.

Η μόνη λοιπόν καθαρή λύση, είναι όλοι αυτοί να πάνε σπίτι τους, ή έστω εφόσον επιμένουν να διεκδικούν την ηγεσία, να έχουν απέναντι τους ένα στιβαρό αντίπαλο δέος. Και αυτό μόνο ο κ. Παπανδρέου μπορεί να το προσφέρει, με την επιλογή που θα κάνει όταν έρθει η ώρα.  Είναι ο μόνος τρόπος  αφενός να εξιλεωθεί που δέχθηκε να είναι συνομιλητής με τον κ. Καραταζφέρη και εφετέρου ο μόνος τρόπος να δώσει ελπίδα ζωής στο αυτοκαταστρεφόμενο αυτή την στιγμή κόμμα του.

Είναι δε η μόνη ελπίδα να ξεκινήσει η ανανέωση ολόκληρου του πολιτικού δυναμικού αφού μια τέτοια απόφαση σίγουρα θα επιταχύνει τις εξελίξεις και στους υπόλοιπους
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.